Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Umur Talu'nun Genel Yayın Yönetmenliği döneminde başlatılan "temiz toplum" kampanyası çok büyük ilgi görmüştü. Eğer bugün pek çok kirli çamaşır ortaya çıkmışsa Susurluk kazası kadar o dönemde başlatılan bu kampanyanın da etkisi vardır.
Milliyet'in temiz toplum arayışı, Derya Sazak'la da devam ediyor. Milliyet özellikle son günlerde "temiz siyaset" konusunda kamuoyunun yükselen sesi oldu.
Bizim, eğitimdeki "temizlik" ve "kalite" arayışımız ise, hep devam etti, bundan sonra da artan bir şekilde sürecek.
Ama bugün asıl dikkati çekmek istediğim, İhsan Topaloğlu'nun yönetimindeki Milliyet Spor'un başlattığı "temiz spor" kampanyası.
Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi, sporu özellikle futbolu, şiddetten arındırmak pek kolay değil.
Yöneticisi, sporcusu, taraftarı ve basınıyla kavganın, kırgınlığın değil centilmenliğin, dostluğun öne çıktığı bir Türkiye özlemi konusunda, yükselen ses yine Milliyet'ten geldi.
Milliyet Spor, "halkla elele" sloganıyla başlattığı "temiz spor" kampanyasında olağanüstü ilgi gördü. Sanıyorum görmeye de devam edecek.
Çocuk ve genç deyince akla ilk gelen "eğitim" ise ikincisi de "spor" dur. Birini diğerinden ayrı düşünemezsiniz.
Atatürk, "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Ben sporcunun temiz ahlaklısını severim" demiş.
Gelin eğitim ordusu olarak bizler de, spor servisimizin başlattığı "temiz spor" kampanyasına katılalım.
Telefon telgraf, mektup ve fakslarımızla eğitime gönül verenler olarak, spora gönül verenleri destekleyelim.
Bakın Milliyet Spor bu konuda ne diyor:
"Kurulduğumuzdan bugüne dek doğru haber, dürüst yaklaşım, yansız yayını Milliyet spor sayfalarında bulanlar ve spordaki kirlenmeden usananlar telefon, faks ve imzalarıyla yanımızda olmalılar. Kimimiz iyi niyetten, kimimiz adam sendecilikten ve bazılarımız taamüden kirlenmesini sağladığımız Türk sporunun bizden başka temizleyecek kimse olmadığını bilmeliyiz. Aksi halde şikayet etmeye hakkımız olamaz. Başvurularınız için: Tel: 0212 505 611 11 Faks. 0212 505 62 73"
Evet sevgili öğrenciler, öğretmenler, okul ve dersane yöneticileri ve veliler telefonlarınızla, fakslarınızla bütün hatları kilitlemelisiniz ki, eğitim ordusunun her alanda olduğu gibi sporda temizlik konusunda da ne kadar duyarlı olduğunuzu gösterin.
"Teşekkürler Milliyet Spor" diyerek son noktayı koyarken yağmurla gelen sokakların çirkinliğine de, birilerinin sahip çıkmasını diliyor ve bekliyoruz.
Sokakları pislikten, trafikten, su birikintilerinden, çamurdan, çukurlardan kurtaracak belediye başkanlarına, yol mühendislerine ve müteahhitlere ne zaman kavuşacağız!
Sokakta insanca yürümeyi bize çok görenlerin yeni yıllarını kutlamayacağım. Çünkü bunu hiç haketmediler.