Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti.

15 Temmuz Demokrasi Destanı’nı ‘unutmamak ve unutturmamak’ için başta Cumhur-başkanlığı olmak üzere tüm kurumlar yoğun çalışıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bu yıl özel bir çalışma yaparak ‘15 Temmuz internet sitesi’ kuracak.

Bu site farklı dillerde olacak ve dünyaya gerçekleri ayrıntılarıyla gösterecek.

Buna yönelik olarak, tüm bakanlıklardan ve kamudaki kurumlardan, ellerindeki kitap, belge, fotoğraf ve video başta olmak üzere tüm materyallerin gönderilmesi istendi.

Haberin Devamı

Kurulacak internet sitesiyle amaç, resmi olarak tek elden, hain girişime ve FETÖ’ye ilişkin tüm gerçeklerin dünyaya anlatılması.

Bu yıl da Ankara ve İstanbul başta olmak üzere tüm illerde 15 Temmuz’da şehitlerin yâd edilmesine yönelik çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek.

Anma etkinlikleri de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülecek.

15 TEMMUZ’A ÖZEL HAZIRLIK

İran sınırında hareketlilik

Suriye’deki son gelişmeler sınırlarımızdaki mülteci akınını etkiliyor.

Suriye sınırının ardından şimdi de İran sınırında büyük mülteci hareketliliği var. Iğdır’daki 5. Sınır Komutanlığı, Ermenistan, Nahçıvan ve İran ile sınırı koruyor.

Bu sınır hattında yakalanan yasa dışı düzensiz göçmenin sayısı günlük ortalama 500-1000 arasında değişiyormuş.

Bu da önemli bir sayı.

Bu bölgede de sınıra duvar örülmüş.

Terörle mücadele eden Mehmetçik aynı zamanda bölgedeki mülteci hareketliliğini de önlemek için gece gündüz nöbette...

TURİZMDE ÇİN PAZARI...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan olmak üzere ekonomi ağırlıklı bakanlarla birkaç gün sonra Çin’e olacak.

Türkiye, Çin’deki Expo’ya da katılacak. Expo’da ‘Türkiye Günü’ düzenlenecek.

Cari açığı kapatmada önemli olan turizm açısından, Çin, hassasiyetle üzerinde çalışılması gereken bir pazar.

Çin’de yılda 142 milyon kişi seyahat ediyor.

Çinliler yılda 257 milyar dolar yurt dışında turizm harcaması yapıyor.

Çin’de Avrupa’ya gitmek için Schengen vizesi alan kişi sayısı ise 2.5 milyon. Çin’den Türkiye’ye gelen turist sayısı ise yılda 250 bin civarında. Bu nedenle, Türkiye’nin Çinli turistleri Türkiye’ye çekmek için özel bir çalışma içine girmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ’A ÖZEL HAZIRLIK

125 bin genç 1 hafta misafir

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’nin farklı noktalarında yer alan gençlik kamplarında, 81 il, KKTC ve yurt dışından gelen gençleri bir araya getiriyor.

Yılda 125 bin gencin 1 hafta boyunca misafir edileceği yeşil (doğa) ve mavi (deniz) temalı kamplarda gençler, güvenli bir ortamda akranlarıyla sosyalleşebilmenin yanı sıra spordan sanata, bilim ve teknolojiden, kültür ve tarihe uzanan geniş bir yelpazede eğitsel faaliyetlere katılma imkânı bulacak.

Gençlik kampları tamamen ücretsiz. Ayrıca gençlerin seyahat ve sağlık sigortalarına kadar her detay bakanlık tarafından düşünülmüş. Yıl boyunca devam eden gençlik kamplarından ayrıca sadece gençler değil baba-oğul, anne-kız temalarıyla aileler de yararlanabiliyor.

Başvuru değerlendirmelerinde gelir durumu düşük, derslerinde başarılı ve 3 yıl başvurduğu halde kampa katılamayan gençlere öncelik verilirken, şehit ve gazi yakınlarına ise başvurmaları halinde doğrudan katılım hakkı tanınıyor.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ’A ÖZEL HAZIRLIK