Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cam filminde gözler  Başbakan Yıldırım’da

Büyük tartışmalara neden olan ve kamuoyunun merakla beklediği arabalara takılan cam filmine nasıl bir kriter getirileceğine ilişkin son kararı Başbakan Binali Yıldırım, kısa bir süre içinde verecek.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ortak toplantı yaparak nasıl bir uygulama olabileceğine yönelik çalışmalarını tamamladı. Oluşturulan mutabakat alternatifli olarak Başbakan Yıldırım’a sunulacak ve uygulama Başbakan’ın kararı çerçevesinde açıklanacak.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü, Sanayi Genel Müdürlüğü, Süleyman Bey (İçişleri Bakanı), ben ve müsteşarlarımız ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda bizim bakanlık ve emniyet görüşlerini söyledi. Emniyet ile bizim mutabakatımız var gibi. Konsensus sağlanmış bir metni Sayın Başbakanımıza arz edeceğiz. Süleyman Bey ile gideceğiz. Onun talimatlarına göre düzeltip, nasıl talimat veriyorlarsa, onu yayınlayacağız. Son kararı Başbakan verecek” diye konuştu.

Cam filminde gözler  Başbakan Yıldırım’da


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Minsk’teki 2. Dünya Savaşı Müzesi’nde 1930’lu yıllardan kalma arabaları inceledi.

Yerli araba girişimi ofis kurdu, CEO arıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği yerli araba projesinde 5 babayiğitten oluşan ortak girişim grubu çalışmalarını hızlandırdı.
Bu çerçevede İstanbul’da bir çalışma ofisi kuran ortak girişim grubu şimdi CEO arıyor.
Kurulan ofiste ortak girişim grubunun hepsini temsil eden personel sürekli olarak çalışmaya başladı.
Ortak girişim grubu geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile de bir araya gelerek nasıl ilerlendiğini ve neler yapılacağına yönelik yeni yol haritasını değerlendirdi.

Belarus’ta Türkçe öğrenmeye talep artıyor

Belarus’ta Türkçe öğrenmeye yönelik talep artıyor.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün davetlisi olarak gittiğim ve 2 gün kaldığım başkent Minsk’te eski SSCB ülkesi olan Belarus’ta Türkçeye olan ilgiliyi gördüm.
5 üniversitede talep üzerine Türkçe seçmeli yabancı dil ders olmuş. Öğrenci sayısının da günden güne arttığı dile getiriliyor.
Ancak Türkçe okutman sıkıntısı yaşandığı ve bununda eğitimi olumsuz etkilediği belirtiliyor. Bazı üniversitelerin Türkçe bölümü açmak için okutman gelmesini bekledikleri dile getirildi.
Maarif Vakfı da Türk okulu açmak için Minsk’te yer bakıyor.

Külliye’ye elektrik şarj istasyonu

Cam filminde gözler  Başbakan Yıldırım’da


Temsa tarafından üretilen ve Cumhurbaşkanlığı’nın kullanımı için hediye edilen MD9 electriCITY model elektrikli otobüs, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geldi.
24 kişilik oturma kapasiteli Külliye’nin ilk elektrikli otobüsü için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne şarj istasyonu da kurulacak.
230 km gidebilen otobüste bu limit 300 km’ye çıkarılacak.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edilen otobüs yüzde 100 Türk ürünü.
Erdoğan hediye edilen otobüsle geçen hafta İstanbul’da yolculuk da yapmıştı.