Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’un depremle mücadelesi için özel bir yol haritası hazırladı. Bu çerçevede Özhaseki her ay 10 gününü İstanbul’da geçirecek.
Özhaseki, İstanbul’daki binaların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi ve kentsel dönüşüm için İstanbul’da oluşturacağı özel birimde mesai yapacak ve önlemleri bire bir takip ederek sorunlara anında müdahale edecek.
Konuyla ilgili olarak Milliyet’e konuşan Bakan Özhaseki, “İstanbul için özel bir birim kuruyoruz. Ben de orada bire bir çalışacağım. O birim vasıtasıyla binlerce konutun da dönüşümünü sağlayacağız. Mesaimin haftada 2 günü orada olacak, yeri gelecek, 10 gün hiç İstanbul’dan çıkmayacağım. Ama ayda hiç değilse 8-10 günüm o birimde İstanbul’da olacak. Özel önem verip özel takip yapacağım. Bire bir tüm ilçelerdeki tüm projeleri takip ederek, sorun çıktığında bürokratik engelleri önleyerek, üsten takip ederek, talimatla, pratik çözümler bularak yapacağım bu işi. Ömrüm zaten benim çözüm odaklı belediye başkanı olarak geçti. Pratik birçok işler yaparak geçti, orada da bunu kullanarak İstanbul’u depreme hazır dayanıklı hale getirmeye çalışacağım” dedi.

Fakıbaba kasaplara tek tek fiyat soruyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakan olduktan sonra en çok mesaisini et fiyatlarının düşürülmesine harcıyor.
Her Bakanlar Kurulu’nun da ana gündem maddelerinden biri olan et fiyatlarının düşürülmesi konusunda Fakıbaba, bakanlık bürokratlarıyla da toplantı üstüne toplantı yapıyor.
Fakıbaba ayrıca gittiği illerde de et fiyatlarının durumuna yönelik hem vatandaşla konuşuyor hem de kasaplara girerek tek tek fiyat soruyor.

Trüf ormanları kuruluyor

Deprem için her ay  10 gün İstanbul mesaisi


Orman ve Su İşleri Bakanlığı dünyada “kara elmas” olarak bilinen ve kalitesine göre 100 ile 3 bin 500 euro arasında fiyata alıcı bulan trüf mantarını ülke ekonomisine kazandırmak için üniversitelerle işbirliği yaparak çalışma yapıyor.
Bu çerçevede uygulamaya konulan Trüf Mantarı Eylem Planı kapsamında bugüne kadar 2060 dekar alanda trüf ormanı tesis edildi.
Trüf mantarının ekonomik değerinin çok yüksek olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Ülkemiz trüf üretim potansiyeli açısından halen Avrupa’da lider üretici konumundaki ülkelerden daha avantajlı konumda bulunuyor. Piyasada binlerce euro’ya alıcı bulan trüf mantarının tabii alanlardan toplanması ve bu alanda özel ağaçlandırmanın artmasıyla kırsal kesime alternatif istihdam alanı sağlanacak. Bu sayede kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın hayat kalitesi yükselecek” dedi.
Bu mantar çeşidinin çok özel bir gıda olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu “Bu mantar özellikle lüks otellerde kullanılıyor. Yabancı turistler trüf mantarı damak zevkini ülkemizin turistik tesislerinde de arıyor. Bu sebeple bu mantarı yurt dışından almak yerine büyük bir turizm potansiyeline sahip olan ülkemizin trüf mantarı ihtiyacını yaptığımız çalışmalarla iç kaynaklardan sağlamayı hedefliyoruz” dedi.