Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pakistan yönetimi geçen hafta sonu yapılan resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Recep

Erdoğan’a şiir jesti
Tayyip Erdoğan’a jest üstüne jest yaptı.

Bütün sokakları Erdoğan posterleri ve Türk Bayraklarıyla dolduran Pakistan yönetimi ayrıca İslamabad ve Lahor’da Erdoğan’ın sesinden Sezai Karakoç’un “Ey Sevgili” şiirini görüntülü olarak verdi. Bu sıcak jest Erdoğan ve heyetini mutlu etti.

Erdoğan’ın geçmişte meydanlarda da okuduğu “Ey Sevgili” şiiri Pakistan Parlamentosunda ve Lahor’daki kalede açık havada verilen resmi akşam yemeğinde de büyük televizyonlardan sesli olarak gösterildi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın okuduğu ve görüntülü gösterilen şiirin bir bölümü şöyle:

“...Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır,

Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır,

Gün batsa ne olur gecesi onaran bir mimar vardır,

Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır,

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır,

Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır,

Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır,

Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır,

Sevgili

En sevgili

Ey sevgili...”

Akar’ın eşi de Pakistan gezisinde

Erdoğan’a şiir jesti

Genelkurmay Başkanları zaman zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı gezilerinde resmi heyetin içinde yer alır.

Özel “TUR” uçağı ile yapılan son gezi olan Pakistan ve Özbekistan seyahati ise bunlardan biriydi. Ancak katılımda bu defa bir ilk yaşandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, eşi Şule Akar ile Pakistan gezisine katıldı.

Orgeneral Akar, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programlarına katıldı hem de Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Raşid Mahmud ve kuvvet komutanları ile görüştü.

Orgeneral Akar’ın eşi Şule Akar ise Emine Erdoğan’ın katıldığı programlarda yerini aldı. Bunlardan biri de İslamabad’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) hibe töreni oldu.

102 gazeteciden “KalkışMA” gecesi

Erdoğan’a şiir jesti

15 Temmuz gecesi herkesin bir hikayesi var. Anlatılanlar bitmez ama bir de o geceyi sahadaki gazetecilerden okumak lazım.

O gece sahada görev yapan gazetecilerin neler yaşadığı toplu olarak bir kitapta buluştu.

Haberin Devamı

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, 15 Temmuz gecesinde gazetecilerin yaşadıklarını 102 gazetecinin anlattıklarıyla bir kitapta topladı.

Dernek yayını olarak bu hafta dağıtılacak olan kitapta gazeteciler, görev başındayken tarihe ettikleri tanıklıkları uzun uzun anlatıyor.

“KalkışMA” adını taşıyan, 430 sayfalık kitap 4 aylık bir çalışma sonucunda oluşturulmuş. Kitaba Ankara, İstanbul ve Marmaris’te görev yapan 102 gazeteci katkı vermiş.

Kitapla ilgili konuştuğum Dernek Başkanı Polatel şunları söylüyor:

“Görevlerini yapmak ve yaşananları ekranlara, gazetelere ulaştırmak için kimi evinde küçük bebeğini bıraktı çıktı sokaklara kimisi de ofise getirdi çocuklarını. 15 Temmuz’u en sıcak noktalarda yaşayan habercilerin bu anıları tarihe not düşmek için çok önemli. O geceyi yaşayan yüzde yüz canlı tanıkların hikayeleri bu kitapta kuşaktan kuşağa aktarılacak.”

Adalara ‘Adakule’

Erdoğan’a şiir jesti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Adalar’da yeni bir yangın gözetleme kulesi inşa edecek.

Haberin Devamı

Büyükada’nın genel mimarisine uygun olarak tasarlanan kule 6 katlı olarak planlanıyor.

Kameralar ve internet bağlantısı aracılığıyla, Yangın Koordinasyon Merkezi’nden 7/24 ve 360° gözetleme yapılacak. Adakule’de insanlı gözetleme de yapılacak ve ilk müdahale ekibi de kulede kalacak.

Eski kulede gözetleme 12.60 metreden gözetleme yapılırken, yeni kulede 15.75 metreden yapılacak. Böylece ormanlık alan görünürlüğü yüzde 10 artacak.

Yeni kulenin dış görünümünde doğallık ve olumsuz hava koşullarına dayanıklılık olacak. Tarihi yapı görünümde olması için de özel kapmama malzemeleri kullanılmış. İçerisinde ise teknolojinin bütün imkânları kullanılarak, en etkin görüş sağlanması planlanıyor.

Katlarında ziyaretçilere ormancılığı tanıtıcı sosyal etkinliklerin de yapılacağı Adakule de orman teşkilatının çalışmaları hakkında kuşbakışı örnekler de verilerek bilgilendirme sağlanacak.