Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Erdoğan’dan diplomasi atağı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin yaptığı referanduma yönelik diplomasi atağını artırdı. Geçen hafta New York’ta ABD Başkanı Donald Trump ve önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ankara’da bir araya gelen Erdoğan, çarşamba günü de önemli bölge ülkesi İran’a giderek İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya gelecek.
Ruhani ile görüşmenin ana gündemini Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin referandumu oluşturacak. Suriye ve Irak’taki son gelişmelerin de ele alınacağı ziyarette başta ticari olmak üzere ikili ilişkilerin artırılması ele alınacak. Ruhani ile Erdoğan en son 9 Eylül’de Kazakistan’da bir araya gelmişti. Erdoğan bu ay ayrıca Ukrayna, Sırbistan, Polonya ve Azerbaycan’a da gitmeyi planlıyor.

Ağbal aynı anda 4 kitap okuyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal kitap okumayı çok seviyor. Yeni çıkan kitapları da yakından takip eden Ağbal’ın farklı bir özelliği de ortaya çıktı. Ağbal 4 kitabı aynı anda okuyor. Ağbal’ın aynı gün için evde, bakanlıktaki makamında, makam arabasında farklı kitapları bulunuyor ve okuyor. Ağbal’ın uçakta okuduğu kitap da farklı oluyor. Böylece Ağbal aynı gün içerisinde 4 farklı kitabı aynı anda okuyor.
Ağbal, kitapları çok sevdiğini belirterek, “Ben aynı anda 4 kitap birden okurum. Gün içinde evde, makam odamda, makam arabamda ve uçakta farklı kitapları okurum” dedi.

Putin de teyit etti

Türkiye ile Rusya arasındaki domates krizini çözme görüşmeleri bir süredir devam ediyor. Konu Putin’in son Ankara ziyaretinde de ele alındı. Putin’in de görüşmelerde yakında Türkiye’den Rusya’ya domates ihracatının başlayacağını teyit ettiği belirtildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Milliyet’e, ekim ayında Rusya’ya domates ihracatının başlamasının beklendiğini açıklamıştı.
Zeybekci Putin’in son görüşmelerde de bunu teyit ettiği söyledi. “Domates krizi son ziyaretle bitti mi?” sorusu üzerine Zeybekci, “ben kasalara yüklenmiş ve yola çıkmaya hazır olan domatesleri görmek istiyorum” diyerek topun hala Rusya’da olduğunu dile getirdi.

Hürkuş Hollywood teknolojisiyle çekiliyor

Erdoğan’dan diplomasi atağı


İlk sivil ve askeri uçağı yapan, ilk özel havayolu şirketini kuran ve aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve son uçağını uçuran milli mücadele kahramanı Vecihi Hürkuş’un hikâyesi, beyazperdede seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. 2018 Şubat ayında vizyona girecek olan Hürkuş, Hollywood teknoloji ve kurgusuyla çekiliyor. Dekorlar ve kullanılan figüran sayısının Hollywood standartları düzeyinde olduğu belirtilirken çekimler İstanbul ve değişik illerde devam ediyor.