Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlere yapılan düzensiz göçler ne olacak? Suriyeliler sınır dışı mı edilecek? Suriyelilere yönelik yeni yol haritasında ne var?

AK Parti uzun dönemli uyum politikaları üzerinden çalışıyor. İlk etapta Suriyeli başta olmak üzere tüm göçmenler kayıtlı oldukları şehirlere yerleştirilecek.

Bu gibi konuları AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile konuştuk.

Kurtulmuş, “1 milyon 70 bin kayıtlı göçmen var. Bunun 547 bini Suriyeli. Biz göçmenlerin kayıtlı oldukları şehirlerde yerleşmesinin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Bunu için de bir çalışma başlatıldı. Yoksa bu birilerinin istismar etmeye çalıştığı gibi Suriyelileri sınır dışı etmek ya da Suriyelileri geri gönderme meselesi değildir. Buradaki kardeşlerimizin hepsiyle ilgili uzun dönemli uyum politikaları çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Suriyeli göçmenler meselesi bizim için utanılacak bir mesele değildir, övünç meselesidir. Bütün dünyanın takdirle gıpta ile baktığı bir meseledir. Türkiye’deki mültecilerin çok büyük kısmı milletimize müteşekkir, Türkiye’ye minnettardır. Ülkemiz için hayır dualarını hiç eksik etmemektedir. Bizi dost, kardeş, komşu ve hatta velinimetleri olarak görmektedir” vurgusu yaptı.

Haberin Devamı

15 Temmuz gecesinden notlar...

15 Temmuz 2016.

Tarihte hep hatırlanacak ve unutulmayacak bir geceydi.

Hain darbe girişimine yönelik Çankaya Köşkü’nde o gece kurulan kriz masasının yaşadıklarıyla ilgili ilginç notlar öğrendim:

Çankaya Köşkü’nde karartma uygulanıyor. Darbecilerin helikopterleri Çankaya Köşkü’nün bahçesine inmeye çalışıyor ama inemiyor. 

Nedeni hem karanlık olması hem de ağaçların sık olması. 

Silah sesleri çok yaklaşmış. O gece kriz masasında Fuat Oktay, Tuğrul Türkeş, İsmet Yılmaz, Süleyman Soylu, Ahmet Arslan, Abdulhamit Gül ve Numan Kurtulmuş gibi isimler var.

O dönemde Başbakan Yardımcısı olan Tuğrul Türkeş’in odasında toplanılmış.

Silah sesleri ve uçakların alçak uçuşları artıkça görevliler, bakanları Çankaya Köşkü’nün sığınağına indirmek istiyor. Ama herkes ‘hayır burada kalacağız, gitmeyiz’ diyor.

Haberin Devamı

O arada Köşkün kapısındaki darbecilerin tankı havaya ateş ediyor. Silah sesleri ve bombalama sesleri artıyor...

Tam bu anlarda Başbakan Yardımcısı Türkeş pencerenin kenarında dışarı bakıyor. Kriz masasındakiler, Türkeş’e, ‘pencere kenarında durmayın. Silah sesleri yakından geliyor’ diyor.

Türkeş ise ‘biz alışkınız, sorun yok’ diyerek bulunduğu yerden ayrılmıyor...

Turizm ve denetim

Turizmde 6 aylık rakamlarda yine artış var.

Yeni rekorda turizm kalitesinin düşmemesi için denetimler de önemli.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) ekipleri sürekli denetim yapıyor.

2017 ve 2018’e göre denetlemeler de artmış.

Ekiplerin 2019’da yaptığı denetim sayısı 67 bin 774. Bu sayı 2017-2018 Nisan ayları arasında ise 4 bin 860.

2019’da tutulan tutanak sayısı 18 bin 873. Bu sayı 2017-2018 Nisan ayları arasında ise 1272.

2019’da uygulanan idari para cezası 17 milyon 410 bin 559 TL. Bu 2017 yılında ise 1 milyon 652 bin.

Denetlemeye devam...