Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

AK Parti bugün 6. olağan büyük kongresini yapıyor.
Yerel seçimler öncesi Ak Parti yönetimi bu kongre ile yenilecek.
2001 yılında kurulan Ak Parti’nin ilk afişi “Aydınlığa açık... Karanlığa kapalı!” sloganıyla oluşturulmuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının da olduğu bu afişi Ak Parti’nin unutulmayan reklamcısı Erol Olçok hazırlamıştı.
Bugün yeni kongre yapılırken 15 Temmuz şehidi Olçok’un adını anmadan geçmek olmaz.
Olçok kongrelerdeki performansıyla her zaman Ak Parti camiasında takdir toplamıştı.

İlk afiş, son kongre...

“Aydınlığa açık, karanlığa kapalı” da onun unutulmayan ilk sloganlarından biriydi.
Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılar sürerken bugün yapılacak kongrede ise ana mesajlar “Birlik, beraberlik ve kenetlenme” ağırlıklı olacak.
Ana afişlerden biri de “Millet bir hedef bir” olacak.
Yabancı konukların da davet edildiği tüm dünyanın izlediği kongrede Erdoğan dünya liderlerine de önemli mesajlar verecek.

Haberin Devamı

İŞ KADINLARINDAN LONDRA ÇIKARMASI

Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılar sürerken iş kadınları Türkiye’deki yatırım ortamını anlatmak ve tanıtmak için İngiltere’ye çıkarma yapacak.
Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut başkanlığındaki iş kadınları heyeti ekim ayı içerisinde Londra’ya gidecek.
Konuyla ilgili konuştuğum Bulut, “Ülkemizin gerçeklerini anlatmak için uluslararası lobi faaliyetleri başlatıyoruz. 26-27 Ekim’de Londra’da iş dünyası, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceğiz. Ülkemizi anlatmaya, tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Antalya Millet Bahçesi’ne Erdoğan onayı

Antalya Millet Bahçesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay aldı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel hazırladıkları Millet Bahçesi projesini Erdoğan’a anlattı.
Konuyla ilgili konuştuğum Türel, Erdoğan’a aktardığı proje ile ilgili şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımıza projeyi arz ettim. Her şeyi çok inceledi, ‘Kaç dönüm?’ diye sordu. Ben de ‘137 dönüm’ dedim. Projemize destek vererek, ‘Fena bir büyüklük değil, millet bahçesi olur o zaman’ dedi. Projemiz bu sene sonunda bitiyor. Belki de ilk millet bahçesini tamamlayan belediye biz olacağız. Millet bahçesinin içerisine bir de millet kıraathanesi kuruyoruz.”

Haberin Devamı

12 BİN 450 SURİYELİ TÜRKÇE ÖĞRENDİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye’deki Suriyelilere Türkçe öğretiyor.
2013 yılından beri Türkiye, yüksek öğrenime hazırlanan 12 bin 450 Suriyeli öğrenciye ileri düzeyde Türkçe eğitimi verdi.
Türkiye’de devlet ve vakıf üniversitelerinde 20 bin 610 Suriyeli öğrenci lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim görüyor. Bunlardan 16 bin 114 öğrencinin üniversite harçları da Yurtdışı Türkler Başkanlığı tarafından karşılanıyor.
1154 öğrenci uluslararası fonlarla desteklenen projelerde, 3 bin 342’si Türkiye burslusu toplamda 4 bin 496 Suriyeli öğrenci tam burslu olarak eğitim görüyor.