Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sanal alışverişteki vergi kaçaklarını önlemek için sıkı önlemler alan Maliye Bakanı Naci Ağbal, özellikle Anadolu’daki küçük esnaftan rekabete yönelik “internetten alışveriş” şikâyetleri alıyor.

Birkaç yıl önce büyük alışveriş mağazalarını Ağbal’a şikâyet eden esnaf şimdi ise internetten alışverişi gündeme getiriyor.

Maliye Bakanı’na ‘internetten alışveriş’ şikayeti

Bakan Ağbal, sanal ticaretin artışıyla ilgili bir anısını ve yaşadıklarını Milliyet’e şöyle anlattı:

“Ben 2015 seçimlerinde Bayburt’a gittiğimde, esnaf bana oradaki alışveriş mağazalarını, büyük perakende zincirlerini şikâyet ediyorlardı, ‘Ya, bizi bıraktı millet, onlardan alıyor’ diyorlardı. Şimdi bundan üç beş ay önce gittiğim de dediler ki ‘Biz başka bir şeyden şikâyetçiyiz. Her gün Bayburt’a binlerce koli geliyor, binlerce ürün geliyor. Efendim, kadınlar işi gücü bıraktı, oturuyorlar, internetten elbise, ayakkabı, ütü sipariş ediyorlar. Artık yandaki mağazalardan şikâyetçi değiliz. Hiç görmediğimiz, tanımadığımız, bilmediğimiz firmalarla rekabet ediyoruz.’ O günlerde kargo şirketine gittim. Bir baktım, onlarca koli var. Dünya yepyeni bir evreye giriyor. 2030’a gelindiğinde AVM’leri görmeyeceğiz. AVM kalmayacak. Ne kalacak? Elektronik ticaret kalacak.”

Haberin Devamı

Fakıbaba her sabah 06.30’da bakanlıkta

Ucuz et satışı için gece gündüz mesai harcayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yıllardır günde en fazla 4 saat uyuyor.

Sabah çalışmalara 06.00’da başlayan Fakıbaba Ankara’da olduğu sürece bakanlığa her sabah 06.30’da gidiyor.

Bakanın her gün bu saatte gelmesi de eski bakanlık çalışanlarını ilk günlerde şaşırttı.

Fakıbaba’nın gece mesaisinin ise 01.00’den önce bitmediği dile getirildi.

Fakıbaba’nın çalışma temposu yurt gezilerinde de aynı. Geçtiğimiz günlerdeki Kahramanmaraş programı da sabah 06.00’da başladı. Fakıbaba sabah 07.00’de canlı hayvan borsasının açılışını yaptı.

Fakıbaba birçok ilde de sabah namazının ardından hemen temaslarına ve programlarına başlıyor.

"İngiltere’de 16. yüzyıldan kalma Kuran-ı Kerim’in satışını durdurduk"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Osmanlı hattat ustalarının yazdığı 16. yüzyıldan kalma Kuran-ı Kerim’in İngiltere’de bir müzayede salonundaki satışını durdurdu.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milliyet’e yaptığı açıklamada, yurt dışındaki Türkiye’ye ait eserleri tekrar getirmek için yoğun çalışma içinde olduklarını belirterek, “Şu anda 56 tane dosyamız var. Bütün eserlerimizin peşindeyiz. Geçen hafta bir gelişme oldu. Hamdullah Efendi, 16. yüzyıl büyük hattatlarından birisidir. Onun oğlu Mustafa Efendi’nin yazmış olduğu bir Kuran-ı Kerim Londra bir müzayede salonunda satışa çıkacaktı. Bunu haber aldık. Kuran-ı Kerim’in buraya ait olduğunu diplomatik yollarla yetkililere yazarak anlattık ve satışı durdurduk. Şimdi inşallah geri getirmek için gayret edeceğiz” dedi.

Yine İngiltere’de tespit edilen, Türkiye’den çalınan el yazması bir kitap ve İznik Çinisine satılma aşamasında müdahale edilmiş ve arkasından Türkiye’ye iade edilmişti.