Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

TOKİ’den küçük sanayiye istihdam yatırımı


Sosyal toplu konutlar yapan TOKİ, Güneydoğu başta olmak üzere bir çok bölgede istihdama ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak için sanayi siteleri de kuracak. Bu illerden biri de Diyarbakır olacak.
TOKİ’nin Diyarbakır 4’üncü Oto Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimi iş birliğiyle hayata geçireceği sanayi sitesi, kentin ve gelişen sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanıyor. Bu proje ile Diyarbakır’da 4 bin 500 kişinin istihdam edileceği, 810 iş yeri kapasitesine sahip modern bir oto sanayi merkezi yapılacak.
Projede, 620’si 150 metrekare ve 190’ı 300 metrekare büyüklükte iki tip iş yeri bulunacak.
Sitede ayrıca, çalışanların ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik, idare binası, çarşı, banka, fırın, cami, PTT ve lokanta gibi birimlere de yer verilecek.
TOKİ Başkanı Ergün Turan, kentin vizyonuna ve istihdamına katkı sağlayacak projeyle ayrıca üretim altyapısının oluşturulmasının ve mesleki alanlarının geliştirilmesinin de hedeflendiğini kaydetti.
Aksaray da ise Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi iki ay içinde hayata geçirilecek.
375 milyon lira yatırım bedelli proje ile ilgili olarak TOKİ Başkanı Turan, “Bu önemli ticaret ve sanayi yatırım projelerinden biri olacak. 3 milyon metrekare alan üzerinde nitelikli bir sanayi çevresi oluşturulacak” dedi.

Bomba köpekleri yurt dışı gezilerinde

TOKİ’den küçük sanayiye istihdam yatırımı


Güvenlik önlemlerinin artırılmasını nedeniyle yurtdışı gezilerine makam arabaları götürülen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için her ülkede yoğun önlemler alınıyor.
Erdoğan için ayrıca her ülkeye bomba köpekleri de götürülüyor. Erdoğan’ın ziyaretinden birkaç gün önce ön koruma ekibiyle birlikte gideceği ülkeye götürülen köpekler program yerlerinde arama ve tarama faaliyetlerine katılıyor.

Sözcü Kalın fotoğrafta da iddialı

TOKİ’den küçük sanayiye istihdam yatırımı


Sürekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, hobileriyle de dikkati çekiyor.
Kitapları olan, bağlama ve saz çalan, türkü söyleyen Kalın’ın bir özelliğinin de fotoğraf çekmek olduğu ortaya çıktı.
Fotoğraflarını sosyal medyaya koyan Kalın, bunların altına da anlamlı sözler ekliyor. Kalın’ın profesyonelleri aratmayan fotoğrafları kadar fotoğraf altı sözleri de dikkati çekiyor. Bunlardan biri de bir yol fotoğrafının altına koyduğu “Yolda Olmak, Yoldaş olmak, Yolu aydınlatmak için...” oldu.

Cep telefonunu kendi açıyor

TOKİ’den küçük sanayiye istihdam yatırımı


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine yeni başlayan Mustafa Tuna cep telefonunu sürekli kendi taşıyor ve açıyor.
Yaklaşık 20 yıldır da numarayı değiştirmeyen Tuna, telefonu açamazsa mutlaka geri dönüyor.
Gelen talepleri de mutlaka çözülmesi için hemen danışmanlarına iletiyor. Bunlardan biri de Bilkent metro istasyonundaki yürüyen merdivenin çalışmaması oldu.