Adil Yıldırım

Adil Yıldırım

yazaradilyildirim@gmail.com

Tüm Yazıları

Baharla birlikte içimizde kelebekler uçuşmaya başlar ancak bazıları “Ben flört edemiyorum ve bu işlerden anlamıyorum!” duygusuyla çaresizliğe kapılır. İnsan, egzersiz yaptığı hemen her konuda kendini geliştirebilir, dolayısıyla flört etmek de sanıldığı kadar imkânsız değildir.

1) Çok sık flört denemelerim oluyor ama hiçbiri ilişkiye dönüşmüyor, nerede hata yapıyor olabilirim?

Çok sık tabiri sorunun içindeki cevabı gösteriyor. Sürekli farklı insanlarla flört etmek iyi bir fikir değildir; asıl önemli olan flört ederken ne istediğini bilmektir. Örneğin karşı cinste aradığınız ilk özellik nedir? Dürüstlük, samimiyet ya da cazibe; sizin ilginizi çeken özelliği mutlaka belirlemeniz gerekiyor. “Benim aradığım mümkünse bir sene içinde evliliğe dönüşen bir ilişki” diyorsanız flört ettiğiniz insanın size yönelik davranış biçimine bu gözle bakmalısınız. Yapılan en büyük hata başarısız bir flört girişiminin ardından hemen yeni denemeler yapmak ve sürüklenmektir, bu hataya sakın düşmeyin ve sizi mutlu edecek bir ilişki bulmak için acele etmeyin.

Haberin Devamı

Flört mevsiminde akla takılanlar

2) Aynı iş ortamındayız sürekli bakıyor, ama hamle yapmıyor, neden bekliyor olabilir?

Erkekler flört etmek için sinyal bekler, özellikle de iş yerinde ters bir cevaptan ve ofiste dedikodu çıkmasından korkar. Ona çok medeni bir sinyal verebilirsiniz; mesela ofiste sabah karşılaştınız, “Günaydın” demeniz bile yetebilir ya da daha net bir sinyal olarak onu görünce “Nasılsınız?” diye sormanız sohbete yol açar; o da size sorar, kolay bir başlangıç yaparsınız.

3) Yeni başlayan uzak mesafe bir ilişkim var. Çok sık görüşemiyoruz, onu nasıl tanıyabilirim?

Bir insanı tanımanın iki etkili yöntemi vardır; öncelikle onu çok dikkatli dinlemek ve satır aralarında söylediklerine kulak vermek, ikincisi ise ona doğru soruları yöneltmek ve tepkilerini ölçmektir. Dolayısıyla siz de onu dinler ve doğru soruları sorarsanız onu iyice tanırsınız, örneğin hayattaki en büyük korkularını, keyif aldığı hobilerini, ailesiyle ilişkisini, okul hayatını veya paraya ne kadar değer verdiğini sorduktan sonra yanıtlarını dikkatlice dinleyin. Kısa yanıt verdiği konularda sizden sakladığı açıkları olabilir.

Haberin Devamı

Flört mevsiminde akla takılanlar

4) İki aydır hayatımda olan flörtümle sohbet konusu bulamıyoruz, ne konuşabiliriz?

Bazı insanlar yapısal olarak konuşmayı pek sevmez, fakat onların da sohbete girdikleri konular mutlaka vardır, önce bu konuları tespit etmeniz gerekiyor. Hemen her erkek başarılı olduğu konularda konuşmayı sever, işi ve kariyeri olabilir ya da yetenekli olduğu bir spor dalı olabilir. Genelde sorun şudur: Bir erkek kendini anlatmak istediği konuları açar fakat kız arkadaşı bu konuları istemezse erkek hemen geri adım atar, dolayısıyla sohbet kapanır. Okuduğu kitaplar varsa bunların başlıkları da size sohbet konularında fikir verecektir.

5) Flört ne zaman ilişkiye dönüşür?

“Flört Etme Sanatı” kitabımda bu konuya detaylı olarak değindim; öncelikle her flört ilişkiye dönüşmez, bazıları sadece flört aşamasında kalır. Genelde flört dediğimiz aşama tanışma sonrası 90 günlük süreyi kapsar, ilk heyecanlar, keşfetme çabası ve karşılıklı ilgiyi gösteren tavırlar bu süreçte sergilenir. Sonrasında ise içgüdüsel olarak artık birlikte olduklarını hisseden çift ilişki aşamasına geçmiş olur. Bazı insanlar ise sadece bu 90 günlük süreçteki heyecanı sever ve sonrasında ortadan kaybolur; çünkü ilişkide sorumluluk almak istemez.