Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Ekranda hayır yok. Kapatın televizyonu, eşiniz, dostunuz, akrabanızla sohbet edin. Ben öyle yapıyorum, tavsiye ederim. İyi geliyor.”

Bu tweet’i kim attı biliyor musunuz? Sosyal medya hesabında “Hayır” oyu vereceğini açıkladığı için Kanal D’nin işten çıkardığı İrfan Değirmenci. Taraflar birbirlerinden davacı olduğu için kim haklı, kim haksız artık yargının karar vereceği bir konu. Son dönemde yenilik yapmadığı için eskisi kadar reyting almasa da Değirmenci, iyi bir televizyoncudur. Öyle birinin takipçilerine, TV’lerini kapatmayı önermesi şaşırttı beni. Kendisinin ruh halini tahmin edebiliyorum.

Kırgın olması da doğal. Buna rağmen yıllarca ekmek yediği televizyonu kapatmaya çağırması, bana doğru gelmedi.

Haberin Devamı

‘Ben yokum, kapatın  bütün TV’leri’ KAFASI

Nuri Killigil’in filmi çekiliyor

‘Ben yokum, kapatın  bütün TV’leri’ KAFASI

Yaşadıkları dönemde yaptıklarıyla adlarını tarihe kazıyanlardan Nuri Killigil’in filmi yapılıyor. Enver Paşa’nın kardeşi, Osmanlı’da subay, Cumhuriyet döneminde silah üreticisi ve ihracatcısı olan Killigil’in sonu malum...

Tabanca, havan ve havan mermisi üretip, Yunanistan’dan Pakistan’a, Mısır’dan Polonya’ya kadar birçok ülkeye ihraç ettiği 1949 yılında, 27 kişinin öldüğü faili meçhul bir yangında kül olan silah fabrikasında, cesedi bulunmayınca boş bir tabutla gömülen biri.

TRT 1 için çekilen ‘Nuri Killigil Namlunun Ucunda Bir Yaşam’ adlı TV filminin uygulayıcı yapımcıları; Çağrı Ova ile Emrehan Seyhan. Senaryo yazarı, Atilla Ünsal.

Bütün kadınların kafası karışıktır!

Yazdıklarımı takip edenler bilir, elimden geldiğince destek vermeye çalışıyorum tiyatro oyunlarına. Haftaya sırf bu amaçla iki günlüğüne gideceğim Kırklareli’ne. Çünkü belediye ‘Dünya Tiyatrolar Günü’ nedeniyle iki hafta sürecek etkinlik düzenliyor. İlk olarak, Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün sahneleyeceği ‘Efendinin Uşağı’nı izleyeceğim. 28 Mart’ta da Nilgün Belgün’ün ‘Aşk ve Komedi’sini seyredip döneceğim kısmet olursa…

‘Ben yokum, kapatın  bütün TV’leri’ KAFASI

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Bütün Kadınların Kafası Karışıktır’ı ise seyredememiştim şimdiye kadar. Ece Temelkuran’ın aynı adlı kitabından, Selen Uçer’in yönettiği ve Seray Şahiner’le birlikte yazdığı oyunu, yeni kadrosuyla izlemek kısmetmiş. Şenay Dönmez’in yerine Füsun Demirel’in katıldığı, Deniz Çakır, Zeynep Kankonde, İpek Türktan Kaynak ve Kadir Çermik’in oynadığı ‘Bütün Kadınların Kafası Karışıktır’, kadın bunalımı üzerine nefis bir komedi. İki yılı aşkındır sahnelenen oyun, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’ne gelenleri kahkahaya boğdu ve ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Temizlikçi Aysel’i Zeynep Kankonde, şarkıcı Meltem Kaya’yı İpek Türktan Kaynak, eşinden ayrıldıktan sonra bunalıma giren yazar Ebru Uysal’ı Deniz Çakır’ın oynadığı ‘Bütün Kadınların Kafası Karışıktır’ı benim gibi şimdiye kadar izlemeyenlerdenseniz,
şiddetle tavsiye ederim.

Nizam Eren’den sinema programı

Sinema konusundaki arşivi, bilgisi ve objektif analizleriyle kendine özgü bir yeri olan Nizam Eren’in hakkı sonunda teslim edildi. Eren, TV kanalı SAT-7 TÜRK’te ‘Salon-7’ adlı sinema programına başladı. İlknur Bay’ın kültür-sanat haberleriyle destek verdiği programın ilk bölüm çekimlerini Arzu Film’de yapan Eren, Ferdi Eğilmez’e Yeşilçam’ın efsane isimlerinden olan babası Ertem Eğilmez’i anlattırdı.

Haberin Devamı

‘Ben yokum, kapatın  bütün TV’leri’ KAFASI

“Bir yılda 450 civarında filmin gösterime girdiği, sinema gişelerinde 60 milyon biletin kesildiği Türkiye’de maalesef sinema programı yapan kanal kalmadı” diyen Eren, şunları söyledi: “Haldun Dormen’in yıllar önce ‘Kamera Arkası’yla TRT’de başlattığı bu heyecan, şimdi SAT-7 TÜRK ekranında devam edecek.”