Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yılın en iddialı ve pahalı dizisi ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’, nihayet başladı. O3 Medya’nın çektiği diziyi, Kanal D’nin yöneticileri, davetlileri ve ‘Mehmed’in ekibiyle izledim. İlerleyen dakikalarda salondakilerden bir kısmı perdeye bakmak yerine cep telefonlarıyla ilgilenirken, garsonların çoğu pür dikkat diziyi seyretti.

44’ündeki Kenan İmirzalıoğlu’nun 20’li yaşlardaki Fatih’i oynamasına yapılan haklı itirazlar bir yana, görsel efektleri, temposu ve müzikleriyle ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’ni beğendim.

‘MEHMED’ DİZİSİ NASIL BAŞLADI

Haberin Devamı

İstanbul’u fethederek çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmed rolü, İmirzalıoğlu’nun üstüne biçilmiş kaftan gibi oturdu. Onun müthiş bir performans sergilediği dizide üstlendikleri rollerin hakkını ziyadesiyle veren çok oyuncu vardı. Gürkan Uygun, sadece oyunu ve bakışlarıyla değil, ilginç bıyığıyla doğuştan Delibaş gibiydi.

Galada İmirzalıoğlu’nun eşi Sinem Kobal yoktu. Tebrik etmek için yanına gittiğimde ona, böylesine önemli bir gecede eşinin niye olmadığını sordum. Gülerek, “Biliyorsun genç bir eşim var abi. 20’lik dişiyle ilgili sağlık sorunu yüzünden gelmedi” dedi.

‘Kadın’, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ve ‘Ufak Tefek Cinayetler’ gibi üç dizinin reytingi paylaştığı bir salı akşamında ‘Mehmed’, üç kategoride de üçüncü oldu. Her dizinin ilk bölüm reytingi tanıtıma mal edilir, sonraki haftalardaysa projenin kendine.

Dizinin reytingi, haftaya yükselirse birkaç sezon sürer. Aksi takdirde sıkıntılı bir süreç başlar.

KONU GÜZEL, AMA REYTİNGLER DEĞİL

ASELSAN mühendisleri-nin sır ölümleri ve nükleer fizikçi bilim ekibinin uçak kazasında ölmesi gibi toplumun merak ettiği iki konu bir harmanlanmış ATV’nin yeni dizisi ‘8. Gün’de.

Konu enteresan, ama uygulama hüsran.

Aralarında 12 yaş olmasına rağmen Ceyda Düvenci’yi Burcu Biricik’in annesi, buram buram başka dizi kokan oyuncularla da cast yaparsanız, seyirci inanmaz. Her şeyi birinci bölüme sığdırayım derseniz, izleyici mevzuya dalamaz.

Musa Uzunlar’ı her yere elini kolunu sallayarak girip çıkabilen Haydar yaparsanız, inandırıcılıktan uzak aksiyon sahneleriyle reyting sıralamasında 16’ncı olursunuz.

Haberin Devamı

Ay Yapım gibi iyi işlere imza atan bir şirketin ‘8. Gün’ü, maalesef seyirci gibi benden de ‘geçer not’ alamadı. Yazık oldu Biricik’in süper performansına…

CEM’E NİSPET ÖDÜLÜ ŞAHAN KABUL ETMEDİ

Prof. Dr. Orhan Kural, filmlerinde sigara ve alkol sahnelerine yer verdiği için savaş açtığı Cem Yılmaz’a inat Şahan Gökbakar’a Sarıay Ödülü vermek istedi, ama olmadı.

Kural, başkanı olduğu Sarıay Derneği adına Gökbakar’a, bu yılki ödülü niye ona layık gördüklerini anlatan bir e-posta yolladı. Magazinkolik.com’un haberine göre Kural, Gökbakar’dan ummadığı bir yanıt aldı.

Gönderdiği e-postada, filmlerinde alkol ve sigara içilen sahnelere yer vererek gençlere kötü örnek olan Yılmaz’a karşı verdiği savaşı anlatıp, Gökbakar’ı bu yola sapmadığı için ödüllendirmek istediklerini anlatan Kural’a, ünlü komedyen şu yanıtı verdi:

“Filmlerde hayatın resmedilmesinden yanayım. Yaşamın içinde argo veya küfür olduğu gibi, kabul edin etmeyin, alkol ve sigara gibi kötü maddelerden tutun, şiddet, kan, silah, gözyaşı vs. birçok kötü tema mevcut.

Haberin Devamı

Çocukların sevdiği ‘Recep İvedik’te alkol ve sigaraya yer vermedim, ama bu demek değildir ki başka projelerimde bunları kullanmayacağım. Filmin dünyası ve hikayesi gerektirdiği taktirde yapımda alkol de olur sigara da.

Bu nedenle ödülünüzün muhatabı ve hak edeni bendeğilim.”


GÜNÜN SÖZÜ

“Seni affedecek kadar olgunum, ama tekrar güvenecek kadar aptal değilim.” (William Golding)