Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TRT’nin iddialı dönem dizilerinden “Mehmetçik Kut-ül Amare”nin ilk bölümünün ne kadar reyting alacağı merak konusuydu.

Dizinin ilk bölümü “Tüm Seyirciler” kategorisinde 7.45 reytingle ikinci, AB’de 9.57 reytingle ABC1’de ise 8.70’le birinci oldu.

TV dünyasında, “Her işin ilk bölüm reytingi tanıtımın başarısı/başarısızlığı, sonraki reytingleri ise projenindir” denir.

TV dünyasının bir gerçeği daha var.

Sezon başında ekrana gelen yeni projelerin şansı, sezon ortasında başlayanlara oranla daha yüksektir.

Haberin Devamı

Bu gerçekleri de dikkate alarak “Mehmetçik Kut’ül Amare” dizisi iyi bir başlangıç yaptı. Dizi, “Total”de “Bizim Hikaye” dışındaki her yapımdan biraz seyirci alarak bu rakamlara ulaştı. “Mehmetçik” başlayana kadar Perşembe akşamında dönem dizisi olarak sadece “Vatanım Sensin” vardı. Dönem dizisinin ikiye çıktığı ilk akşamın sonunda kazanan “Mehmetçik”, kaybeden “Vatanım Sensin” oldu. Çünkü TRT 1’in yeni dizisi, Kanal D’de ikinci sezonunu yaşayan “Vatanım Sensin”i üç kulvarda da geçti.

“Mehmetçik Kut’ül Amare”, en çok reytingi Show TV’den aldı. Önceki Perşembe akşamı “Bizans Oyunları” filmiyle 4.03 reyting alan Show TV, TRT 1’in iddialı dönem dizisini ekrana sürdüğü akşam “Güldür Güldür”ün tekrarını yayınlayınca seyircisinin çoğunu “Mehmetçik Kut’ül Amare”ye kaptırdı.

Önemli not: “Zeytin Dalı” operasyonu için Afrin’e giden askerimizin, “Mehmetçik”te anlatılan gibi bir destan yazacağına inancım tam. Allah, hepinizin yar ve yardımcısı olsun.

‘MEHMETÇİK’İN BAŞARISI

HAKLIYSANIZ, HAKKINIZI ALANA KADAR SAVAŞIN

Akasya AVM’de birçok farklı markanın ürünlerini satan mağazanın vitrininde “Büyük indirim”i görünce girdim içeriye, belki uygun ve güzel bir şeyler bulurum diye…

Beğendiğim üç ürünü denemek için kabine giderken mağaza görevlisi orta yaşlı hanım, “O markadan üç ürün alırsanız, ekstradan yüzde 20 indirimi var” dedi.

Kabinde denediğim üç kıyafeti satın almak için kasaya gittim. Kasiyer, etiketlerini okuttu ve ödemem gereken paranın 210 TL olduğunu söyledi.

Kasiyere, üç ürünün indirimli toplam fiyatı bu… “Aynı markadan üç ürün alana yüzde 20 ekstra indirim yok muydu diye sordum.

Haberin Devamı

Önce kasiyer, sonra yanındaki görevli, üç üründe de indirim uygulandığında ısrar etti.

Arkamda bekleyen başka müşteri olmamasının verdiği rahatlıkla tane tane anlatmaya başladım:

Üç kıyafetin indirimli fiyatının toplam 210 lira olduğunu alırken zaten hesap ettim. Mağazanızın görevlisi bana, “Aynı markadan üçüncü ürünü alırsanız toplam yüzde 20 ekstra indiriminiz olacak” dedi. Ya o yalancı, ya ben söyleneni yanlış anladım ya da siz yanlış yapıyorsunuz. O görevliyi bulup, geleyim.

İki dakikada buldum o görevliyi. Orta yaşlı kadın, genç kasiyeri kenara çekti, kasanın başına geçti. Üç ürünü kasadan geçirdi ve “Hopi’nizi okutunca ödeyeceğiniz para 168 lira” dedi.

O saate kadar bana boş yere ısrar eden inatçı insan gözüyle bakan iki görevliden erkek olan özür dilerken, uzun boylu hanımefendi, hala yeni kampanyalarda böyle sorunlar olabileceğinden dem vuruyordu.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan hatasını kabul ettiği ölçüde büyük, hatasından ders çıkardığı kadar akıllı ve hatasını düzelttiği ölçüde güçlüdür. (John Maxwell)