Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Süheyl-Behzat Uygur kardeşlerin yeni kabare haberini görür görmez, aklıma ilk gelen şey bu başlık oldu. Neden mi? Mevzuyu bilmeyenler için kısaca özetleyeyim.

Behzat Uygur, sosyal medyada başkalarına ait görselleri kendininmiş gibi kullanan Aleyna Tilki’ye Instagram’dan gönderme yapınca, genç şarkıcı da şöyle karşılık vermişti ona:

BAK ALEYNA BAK, İŞTE BU BEHZAT

“Behzat Uygur kim? İsmini daha önce duydum ama ne iş yaptığını bilmiyorum. Ünlü biri sanırım. Aydınlatın.” Bu tweet üzerine Twitter kullanıcılarının sert bir dille eleştirdiği genç şarkıcı,

Haberin Devamı

“Yaşım gereği eskileri bilmememi hoşgörün, aydınlandım biraz teşekkürler. Saygılar, hürmetler” yazarak geri adım atmıştı.

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin, Uğur Babürhan, Dilan Çıtak ve Ömer Yılmaz’la birlikte oynayacakları ‘Yeşilçam Sahnede’ haberini okuyunca, Aleyna Tilki’ye, hatırlatmak istedim ‘troll kafası’yla dalga geçtiği tiyatrocunun kim olduğunu...

Tilki, bildiğiniz ve bildiğimiz şarkıcılardan değil. Kendisiyle dalga geçebilen genç bir yıldız o. Sürpriz yapmayı, şaşırtmayı sever. Şayet, Yeşilçam filmlerinin efsane şarkılarının hangileri olduğunu öğrenmek ve bu ekibin canlı performansını görmek isterse kabare, çarşamba akşamı Zorlu Eataly’de..

ATAŞEHİR’E YILDIZ YAĞACAK!

6. Kardeş Kültürlerin Festivali’ sayesinde bir hafta boyunca Ataşehir’e yıldız yağacak. Bu akşam Sıla’nın konseriyle başlayacak etkinlik, 26 Eylül’de bitecak. Organizasyon kapsamında her akşam bir mahallede yapılacak konserlerde, müziğin 14 yıldızı sahne alacak.

Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, “Konserlerimizi bu yıl mahallelerimize taşıdık. Ataşehirliler, radyo ve televizyondan izleyip dinledikleri sanatçılarımızı neredeyse evlerinden canlı izleyecek” dediği festivalin programı şöyle:

19 Eylül Salı: Sıla

20 Eylül Çarşamba: Ayla Çelik, Koray Avcı

21 Eylül Perşembe: İlyas Yalçıntaş, Ziynet Sali

22 Eylül Cuma: Nurettin Bay-Göksel

23 Eylül Cumartesi: Mümin Sarıkaya, Hadise

25 Eylül Pazartesi: Niyazi Koyuncu, Selda Bağcan

26 Eylül Salı: Ferhat Tunç, İlkay Akkaya, Onur Akın

Kadına şiddet dursun!

Haberin Devamı

BAK ALEYNA BAK, İŞTE BU BEHZAT

Müzisyen Cemal Güney, erkek şiddetiyle öldürülen kız kardeşi için şarkı yazıp, klip çekti. ‘Ayna’ şarkısına çektiği klipte, altı ay önce Muğla’daki evinde, eski arkadaşının üzerine benzin dökerek yaktığı hemşire kız kardeşi Elmas Başdüzen’in fotoğraflarına yer veren Güney, şunları söyledi: “Bizim yaşadığımız bu acı ve talihsiz olayın bir daha yaşanmaması, kadınlarımıza yapılan saldırıların son bulması için bu şarkı, toplumumuza ve yetkililere bir haykırış ve çağrıdır. Kadına yapılan şiddet artık son bulsun.”

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkın en kötü tarafı, insanlara verdiği zevki eninde sonunda ödetmesidir. Şu veya bu şekilde… Fakat daima ödersiniz… (Ahmet Hamdi Tanpınar)