Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D’nin Haber Müdürü ve anchorman’i Ahmet Hakan’la Beyaz TV’deki “Uyan Türkiyem”in sunucusu Tahir Sarıkaya’nın reyting iddiasına girdiğini 16 Ocak’ta yazdığım için fikri takip yapayım dedim.

Hakan’la Sarıkaya arasındaki iddia şuydu:

Ahmet Hakan, işin başına geçtiğinde Kanal D Ana Haber, ulusal TV kanallarının haber bültenleri arasında dördüncüydü.

Hakan, arkadaşı Sarıkaya’ya, Kanal D Ana Haber’in üç ay sonunda Fatih Portakal’ı da geçip, birinci olacağını söyleyince taraflar takım elbisesine iddiaya girdi.

Haberin Devamı

Aradan geçen sürede Hakan’ın dediği olmadı. Kanal D Ana Haber’in reytingi ara sıra yükseldi, ama sıralamadaki yeri değişmedi.

İddianın süresi çoktan doldu ve takım elbiseyi aldın mı diye sorduğum Sarıkaya, “Yok. İstedim, ama almadı” dedi.

İddiaya girdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sözünde durmayınca ona, “Öde şu borcunu” diye köşesinden çağrı yapan Hakan, “Alacağına aslan, vereceğine tilki” olanlardan anlaşılan.

HIRVAT NOVA TV EKİBİ SIRRI ÇÖZEMEDEN GİTTİ

“Türk dizilerinin başarısının altında disiplini görmek için setleri ziyaret ettik.”

Dizilerimizin dış pazarda elde ettiği başarının İstanbul’a getirdiği Hırvatistan Nova TV ekibi böyle dedi ülkelerine dönmeden...

Nova TV ekibi hangi dizilerin setini mi ziyaret etti?

Endemol Shine Türkiye’nin Kanal D’ye çektiği “Evlat Kokusu” ile FOX’ta yayınlanan “Dayan Yüreğim”in setlerini...

Hırvat TV ekibinin, Türk dizilerinin dünya pazarında elde ettiği başarının formülünü öğrenmek için en çok izlenenleri değil de reyting alamadığından yakında final yapacak “Dayan Yüreğim”le aynı kaderi paylaşacak “Evlat Kokusu”nu seçmesi iyi oldu. Çünkü, dizilerimizin başarı sırrı -en azından şimdilik- bizde kaldı!

BERLİN MEVLANA GÜNLERİ

Beyoğlu Belediyesi’nin yürütücülüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün himayesi, Kültür Kenti Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin proje ortaklığıyla 5-6-7 Nisan’da “Mevlana Günleri” var Berlin’de...

Bir dizi etkinlik yapılacak Berlin’de...

Berlin Büyükelçiliği’nin resepsiyonuyla başlayacak “Mevlana Günleri”nin programında İsmail Acar’ın “Rumi Sergisi”nin açılışı, Mevlana belgeseli ve sema gösterileri gibi etkinlikler olacak. Malum, Almanlarla aramız “biraz limoni” bu aralar. Beyoğlu Belediyesi’nin kardeş şehirleri arasında Berlin Mitte Belediyesi de var. “Kardeş belediye”nin Başkanı Stephan Von Dassel ve Almanlar, bakalım “Mevlana Günleri” için Türkiye’den gelenleri nasıl karşılayacak?

Haberin Devamı

TARKAN’IN ŞİLİLİ HAYRANLARI

İDDİAYI KAYBETTİ, AMA TAKIM ELBİSEYİ ALMADI

Tarkan’ın şarkılarına vokal yaptıkları video ve Megastar için hazırladıkları pankartın fotoğrafını çekip, sosyal medya hesabımdan bana ulaştıran Şilili fanlarının yanıt aradığı soru şu:

“Ne zaman çıkıyor Tarkan’ın yeni albümü?”

Normalde 2016’ın son aylarında çıkması beklenen, sonra 2017’nin başına ertelenen albümün akıbetini sorduğum Hitt Müzik Genel Müdürü Sevtap Küçükkaralar, “Tarih vermek istemiyoruz, ama çok yakında, az kaldı” dedi.

GÜNÜN SÖZÜ

‘Anlamak külfetli iştir; emek, gayret ve samimiyet ister. Yanlış anlamak kolaydır oysa. Biraz kötü niyet, biraz da cahillik kâfidir.’