Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dizi süreleri çok uzun. Kanallar arasındaki rekabet yüzünden oyuncu ücretleri dizilerin prodüksiyon kalitesini düşürecek ölçüde yüksek. Senaryo konusunda deniz bitti. Star isimleri rakiplerine kaptırmak istemeyen kanallarda, senaryoya göre oyuncu yerine stara senaryo arama sevdası... Okuduğu senaryodan bunun tutup tutmayacağını kestiremeyen drama müdürleri... TV dünyasında dizi konusunda bir dizi yanlış daha var ve kanal yöneticileri bu durumun farkında. Üstelik bunları aralarında konuşmaya başladılar. Çünkü, bugün dizi ihracatından yılda 300 milyon dolar kazanan Türkiye, bu gidişle birkaç yıl sonra satacak kalitede iş çekemez hale gelecek.

Haberin Devamı

Bu sezon sektörün büyük bir merakla beklediği eski adıyla ‘Fatih’, yeni adıyla ‘Mehmed’in çekimleri başladı. Birkaç ay içinde ekrana gelmesi beklenen diziyle ilgili bir TV yöneticisi, “Kanal D, yapımcıya 20 milyon TL avans verdi. O3 Medya da, bölüm başına 350 bin TL’ye anlaştığı Kenan İmirzalıoğlu’na 15 milyonu peşin ödedi” dedi.

Dizi için telaffuz edilen rakamlar gibi beklenti de yüksek. İmirzalıoğlu’nun Fatih’i canlandırdığı projenin hikayesi, 1451’den başlayacak. Çağ açıp, çağ kapatan padişahın 1453’teki İstanbul’u fethetmesi gelecek sezona kalacak ve dizi o zaman ‘Fatih’ olacak. Böylesine yüksek bütçeli ve beklentili bir iş, yayınlandığı akşamlar açık ara gün birincisi çıkarsa, sorun yok. Aksi takdirde yazık olacak onca para ve emeğe...

‘Kurtlar Vadisi Vatan’a Avrupa’da Fetö direnci

15 Temmuz darbe girişimini beyazperdeye taşıyan ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ filmi, Türkiye’den sonra Avrupa’da vizyona girdi. Terör örgütü ele başı Fethullah Gülen’in sahtekârlığını ve hangi istihbarat örgütünün maşası olduğunu anlatan proje, Avrupa’daki FETÖ’cüleri ayaklandırdı.

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’daki FETÖ’cüler, yazılı ve sosyal medyada ‘Kurtlar Vadisi Vatan’a savaş açtı. FETÖ üyeleri, ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ın Avrupa’daki Türkleri bölecek, olaylar çıkmasına yol açacak bir propaganda filmi olduğu iddiasıyla karşı atağa geçti. Bazı yerel siyasetçileri de yanına alan FETÖ’cüler, filmi göstermemeleri için sinemacılara baskı yapmaya başladı.

Haberin Devamı

‘Kızım Lara bana Allah’ın selamı’

Elimden geldiğince her sosyal sorumluluk projesine destek olmaya çalışıyorum. MCD Medya ve Lifetime Türkiye Başkanı Esra Oflaz Güvenkaya’nın önderliğinde başlayan ‘Çocuklara İkinci Şans’ projesi de bunlardan biri... Bu yıl Koruncuk Vakfı’nın köyünde kalan çocuklara yardım elini uzatacak kampanyanın gala yemeği Şişli’deki Marriott Hotel’de yapıldı. Lifetime’ın ‘İkinci Şans’ projesinin yüzü Meryem Uzerli, cemiyet hayatından birçok ünlü kadının katıldığı yemekte kısa bir konuşma yaptı. Söyledikleri ilginçti. İşte Uzerli’nin kızını ilk kucağına aldığında hissettikleri:

“Lara’yı doğurup, kucağıma aldığımda yüzünü görmedim. O an ben Allah’tan bir selam gördüm. Benim için çocuklar böyle bir şey.

Bir mucize... Çocuklar bize Allah’tan bir selam. Çocuklar en değerli varlığımız. Biz bu hayatta hep ne öğreniyoruz: Bir adam veya kadın tarafından dünyaya bakmak... Ama asıl çocuklar tarafından dünyaya bakmayı öğrenmeliyiz. Allah bize çocuklara bakmak için güç versin. Bunu kullanırsak dünyanın en büyük bereketi olacak, buna çok inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Hayat tamircisi’ne destek

Mardin’in Derik ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Hasan Kızıl, kendini yardıma muhtaç engelli sokak hayvanlarına adadı. Onlara yaptığı protez ve yürüteçlerle haber olan Kızıl’a, Turkcell’den destek geldi. Turkcell, Kızıl’a aparatlarını daha rahat yapabilmesi için, 3D yazıcı hediye etti. Kızıl, bu sayede artık daha çok yardıma muhtaç sokak hayvanına yardım edebilecek. Keşke her şehirde, engelli hayvanları hayata bağlayan bir ‘Hayat Tamircisi’ olsa ve kurumlar da bu insanlara destek çıksa...

GÜNÜN SÖZÜ

En anlamlı bakış, bir çift ıslak gözde sakladır. Çok şey anlatır; çünkü dil bağlanır, yürek konuşur. (Milan Kundera)