Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Radyo Televiz-yon Üst Kurulu (RTÜK), “Dünya Güzellerim” nedeniyle Show TV’ye bir aylık reklam gelirinin yüzde 1’i olan 450 bin lira ceza kesti.

Gerekçe; Bülent Ersoy’un, Hint yemekleri yüzünden ishal olup yatağını kirleten Banu Alkan’a, “Kirli çamaşırlarınla yatıyormuşsun” demesi.

İzleyici şikayetleri üzerine RTÜK, bu sözleri “İnsan onurunu inciten” ifade saydı ve cezayı verdi.

“Dünya Güzellerim” canlı yayın mı?

Hayır…

O halde nasıl oldu da bu ifade biplenmeden yayınlandı?

“Dünya Güzellerim”in yapımcısından Show TV yöneticilerine herkes ya bu sözleri “normal” saydı ya da hepsi derin uykudaydı.

Haberin Devamı

Bülent Ersoy, Banu Alkan, Safiye Soyman ile reytingi artırsın diye sonradan
ekibe dahil edilen Faik Öztürk’ü dünyanın en egzotik yerlerine götürüp, merakla izlenecek bir program hazırlamak varken, reytingi düşük, ama RTÜK cezası büyük bir iş yapmak da bir maharet!

BAŞKAN KIZDI, PARKI KAPATTI!

Hafta sonları gittiğim Kartepe’de çok güzel bir yürüyüş parkuru keşfetmiştim. Çok geniş bir alan içindeki ormanda otomobillerin geçeceği genişlikte ve 7.7 km uzunlukta Turuncu, 5.9 km Sarı, 3.3 km’lik sarı parkurların olduğu şahane bir yer… Ağaçlar öylesine sığ, öylesine uzun ki, hangi saatte yürürseniz yürüyün, güneşten etkilenmeyeceğiniz yollar ve her yerde göremeyeceğiniz hayvanlar…

Ailece gidip, hoşça vakit geçirebileceğiniz doğal bir ortam…

Uzuntarla’daki Doğal Tabiat Parkı’ndan çektiğim video ve fotoğrafları sosyal medyadan paylaştığımda birçok takipçim, “Kocaeli’nde öyle bir yer mi var? Hiç duymadık” diyerek beğeni ve şaşkınlığını dile getirmişti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin devletten 29 yıllığına kiralayıp, etrafını tel örgüyle çevirdiği Doğal Tabiat Parkı’nın içinde de sürüyor tel örgü çalışmaları.

Parkın girişinde devekuşu, ördek, kaz, eşek gibi hayvanların olduğu küçük bir alan var, ama belediye orman içine taşıyacak onları. O yüzden orman içinde sürüyor tel örgüyle alan ayırma çalışmaları.

Bu hafta sonu gittiğimde o da ne?

Giriş kapıları kapalı.

Sebebini sorduğumda görevli şöyle dedi:

Haberin Devamı

“İnsanlar, hem parka hem de tel örgü arkasındaki hayvanlara şişleyip zarar verdiği için belediye başkanı kızdı, kışa kadar girişi yasakladı. O zamana kadar kamera ve güvenlik görevlisi ihalesi bitmiş olacak.”

İçeri girenlerin, güvenlik veya kamera yok diye hayvanlara ve parka zarar veriyor olmasına mı yanarsınız yoksa birkaç kendini bilmez yüzünden belediye başkanının kızıp girişi yasaklamasına mı?

ÜNLÜLERİN AŞKLARINI SORUN YAPAN GÜRUH

Aramızda çok enteresan bir güruh var...

Düne kadar Tarkan evlenince eşi Pınar Dilek’i ona yakıştıramayanlar vardı.

Şimdilerde ise Alişan’ın Eda Erol’la evlenecek olmasına itiraz edenler çıktı...

Bitmedi...

Oyuncu Ahmet Kural’la şarkıcı Sıla’nın aşkıyla da dalga geçiyor aynı güruh.

Tarkan, Alişan, Ahmet Kural ve Sıla gibi ünlüler, başkasının özel hayatı üstüne ahkam kesse diyeceğim ki, insanlar nispet yapmakta haklı.

Öyle bir durum da yok...

O halde size ne?

GÜNÜN SÖZÜ

Moraliniz bozuk olduğunda “Neden?” diye soranlar değil, “Neredesin?” diyecek insanlar olmalı yanınızda... (Gore Vidal)