Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 akşamı yaşadığı hain darbe girişimine Türk halkının gösterdiği direnişin birçok simgesi oldu.

Onlardan biri de direksiyonunda çarşaflı Şerife Boz (51), yanında başı açık Sema Tutar’ın (61) olduğu, damperine çocuk, torun ve komşuların doluştuğu kırmızı kamyondu.

Başı açık-başı kapalı, mütedeyyin, laik, seküler, Ak Partili, MHP’li veya CHP’li yan yana ülkesi, bayrağı, demokrasisine göz diken FETÖ’cü hainlere karşı vücutlarını siper ettiklerinin 15 Temmuz destanının fotoğrafıydı o kırmızı kamyondan yansıyan...

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk halkını ülke, vatan, bayrak ve demokrasi için meydanlara davet etmesi üzerine Şerife Boz’un Taksim’e sürdüğü kırmızı kamyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür A.Ş. satın aldı.

Belediye, şimdilik otoparka çektiği kamyonu ne mi yapacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Müzesi kurma kararı aldı.

İBB Kültür A.Ş. bu müzede sergilemek üzere, “Seni bununla Taksim’e sokmazlar” uyarılarına rağmen yanına komşusu Sema Tutar’ı da alarak darbecilere karşı sürdüğü kırmızı kamyonu satın aldı.

Kırmızı kamyon artık müzede sergilenecek

15 Temmuz 2018’de ziyarete açılması planlanan müzenin yeri kesinleşmedi. Bu amaçla Sirkeci’de bulunan yere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da onay verirse müze için çalışmalar başlayacak.

Belediye ve Kültür A.Ş. yetkilileri Şerife Boz’dan satın aldıkları kırmızı kamyon gibi müze için sergilenecekleri bir yıl öncesinden toplamaya başladı.