Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Müzik piya- sasına ben yön veriyorum…”

Biraz düşünün ve tahminde bulunun; kim söylemiş olabilir bu sözü?

Yazdığı sözler, yaptığı besteler veya çıkardığı albümlerle müzik dünyasına yön veren bin kişilik liste yapsanız bile aklınıza gelmeyecek biri isim söyledi bunu.

MÜZİK PİYASASINA YÖN VERİYORMUŞ
Ayşe Hatun Önal’ın Ömür Sabuncuoğlu’na verdiği röportajda söylediklerini şaşkınlıkla okudum. Mankenliği bıraktıktan sonra şarkıcılığa başlayan ve elektronik müziği seçen Ayşe Hatun Önal’ın hakkını teslim etmem lazım.

“Çeksene Elini”yle yaptığı çıkış, Ricky Martin’le düeti süperdi. Amma ve lakin, müzik dünyasında yaptıklarıyla ekol olan Sezen Aksu, Orhan Gencebay gibi isimler dururken Önal’ın, “Türkiye’de elektronik müziğin bu kadar patlamasına sebep olan kişiyim” cümlesini “Müzik dünyasına yön veriyorum” diyerek bitirmesi şaşırtıcı…

Haberin Devamı

Zayıf ve de uzun boylu olan Önal, kendini ‘Dev aynası’nda görünce demek ki ortaya çıkan tablo bu.

Ayşe Hatun Önal’ın yaptığı müzikte başarılı olduğunu söyleyene rastladım, ama “Müziğin yeni Ayşe Hatun Önal’ı ben olacağım” diyeni duymadım daha…

LERZAN’DAN ‘MUTLU’SU YOK!

Alaaddin’in sihirli lambasından süzülüp çıktıktan sonra havada asılı kalan cin, “Dile benden ne dilersen?” deseydi, öyle sanıyorum ki Lerzan Mutlu, “O kadarını da yapmaz” diye üç şey birden istemezdi.

Cin yardımıyla değil, ama “Renkli Sayfalar” sayesinde üç dileği birden gerçekleşti Lerzan Mutlu’nun…

Lerzan’ı tanıyanlar bilir ki, şov dünyasında tek rol modeli Seda Sayan’dır.

Lerzan, Kanal D’deki “Renkli Sayfalar”ın üç yorumcusundan biri olunca ne yaptı biliyor musunuz?

Şule Zeybek ve Dr. Aykut Kolonkaya’nın partneri Mutlu, Kanal D’de programa başlayınca, kulis olarak yıllarca Seda Sayan’ın kullandığı odayı istedi ve aldı.

Lerzan Mutlu, Beyaz TV’de “Söylemezsem Olmaz”da moderatörlük yaptığı dönemde “Renkli Sayfalar”ı sunan Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel’le kavgalıydı.

Taraflar ekrandan ekrana fena kapışmışlardı.

Kanal D yönetimi “Renkli Sayfalar”da sunucu ve içerik değişikliğine gidince Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel’in kalktığı masaya ve koltuklardan birine şimdi Lerzan Mutlu oturdu.

Haberin Devamı

O yüzden Lerzan Mutlu’dan “Mutlu’su yok bu aralar…

UÇANKUŞ TV, NİYE DİGİTURK’TE YOK?

Yıllardır Digiturk abonesiyim. beIN Media Group, Digiturk’ü alınca, yıllardır ihmal edilen platforma ciddi yatırım yaparak, içeriğini zenginleştireceğini sanıyordum, ama öyle olmadı.

Digiturk’ün kanal logolarının değişmesinden başka yenilikler de oldu, ama içerik zenginleştirme adına yapılan bir şey yok… Aksine belgesel kanallarında azalma bile oldu. Digiturk, şimdiye kadar film paketi satın alanlara bedava izlettiği filmlerden yeni ve iyileri, açtığı BoxOffice’e kaydırıp, parayla satmaya başladı.

KralTV, Power gibi müzik kanalları “İstenilen para çok” diye Digiturk’ten çıktı. Digiturk, en kısa sürede entertianment kanallarla tematiklere uyguladığı tarifeden vazgeçmeli. Digiturk, kanallardan RTÜK’e bildirdikleri reklam gelirlerine göre tarife uygulayıp, içeriğini zenginleştirme yoluna gitmeli. Böylece son zamanlarda iyi çıkış yapan Uçankuş TV, Kral ve Power gibi tematik kanallar da zorlanmadan yer alabilir Digiturk’te.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Benimle oyun olmaz. Şeytanın izini buldum, yattığı yeri arıyorum. (Nihat Doğan)