Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ŞAFAK, ARTIK ‘HACI YATMAZ’


‘Yahşi Cazibe’ dizisinin Tepebaşı’ndaki Romeo Juliet’te düzenlenen ‘sezon finali’ yemeğinde dizinin senaristi Gani Müjde ve yapımcısı Ali Gündoğdu’dan yeni projelerini öğrendim.
Bu projelerden biri Şafak Sezer’inki.
Şimdilerde Star TV’de Gani Müjde, Özlem Tekin ve Sanem Altan’la birlikte ‘Pişşti’ adlı programla seyircilerin karşısına çıkan Şafak Sezer’in yeni yayın döneminde oynayacağı dizi de belli oldu.
Süreç Film Ali Gündoğdu’nun atv için çekeceği dizinin adı ‘Hacı Yatmaz’.
Dizinin şimdiden iki başrol oyuncusu belli:
Şafak Sezer ve Oya Başar.
Senaryosunu Kenan Kemal Erdem’in kaleme alacağı sit-com’un yönetmenliğini son olarak 50’nci bölümden itibaren ‘Benim Annem Bir Melek’ dizisini çeken Derya Yaruç üstlenecek. Sit-com’un konusunu sorduğum yapımcı Ali Gündoğdu, şunları söyledi:
“Dizide Şafak Sezer, yedi göbekten beri lokumculuk yapan bir ailenin son temsilcisini oynayacak. ‘Hacı Yatmaz’ın eşi için düşündüğüm isim Evrim Akın. ‘Hacı Yatmaz’da Oya Başar’sa Şafak Sezer’in kayınvalidesini canlandıracak.
Nişantaşı’nda lokumculuk yapan ‘Hacı Yatmaz’, rahatsız olan kayınpederini ziyarete gittiğinde, hiç beklemediği bir gerçekle karşılaşacak. Kayınpederi, son nefesini vermeden önce damadına, ‘Karım, çocuklarım, torunlarım ve her şeyim sana emanet’ diyecek. Zaten kıskanç bir eş ve baba olan ‘Hacı Yatmaz’, kayınpederi ölünce, 7-8 kadın ve bir sürü torunun sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalacak. Atalarından miras bir lokumcu dükkanı, bir eş ve 15 yaşında bir kızın sorumluluğunun üzerine bir de kayınpederin vasiyetiyle gelenler binecek. Soyunun Mısır’dan geldiğini iddia eden kaynana (Oya Başar), damadına kök söktürecek.”

GANi, ‘PiS YEDiLi’ iÇiN YEDi ŞOVMEN ARIYOR!
Gani Müjde’nin,Tükenmez Kalem’le birlikte TNT için çekeceği yeni dizinin adı gibi, konusu ve ünlü senaristin durumu da enteresan.
Star TV’de yeniden başlayan ‘Pişşti’ adlı programın moderatörü Gani Müjde’nin TNT’ye çekeceği gençlik dizisinin adı yine bir kağıt oyunuyla aynı.
Yeni Tükenmez Kalem ekibinin ilk işi olacak projenin adı; ‘Pis Yedili’.
İsmi bile ilginç olan komedi dizisinin hikayesine gelince:
Mahalledeki lise yanınca, devlet burada okuyan çocukları, civardaki liselere yerleştirir.
Ancak 4’ü erkek 3’ü kız lise öğrencisi açıkta kalır.
Devlet, onları da özel bir okula yerleştirmek durumunda kalır.
Mahallenin ‘hayta’ları, zengin ailelerin çocuklarıyla aynı çatı altında buluşunca çatışmalar da başlar.
Çünkü okulun yedi yeni öğrencisi tam bir ‘Pis Yedili’ çetesi gibidir.
Her birinin de lakapları vardır.
‘Bayrampaşalı’, ‘Or. co..’, ‘Kar Beyaz’ ve ‘Trafo’ lakaplı erkeklerin yanı sıra sarışınlığı nedeniyle ‘Cimbom’, esmerliği yüzünden ‘Kara Biber’, her işe karışması nedeniyle adı ‘Salça’ya çıkan kızlar, kısa
sürede kolejin altını üzerine getirecektir.
Dizinin cast çalışmalarına daha başlamadıklarını söyleyen Gani Müjde, “Dört erkek, üç dişi Cem Yılmaz arıyorum aslında. Yedisinin de sadece oyuncu değil, çok iyi şovmen olması lazım” dedi.

MÜZiĞE HiZMET BUDUR!
Epeydir böylesine eğlenceli bir konser izlememiştim.
Cumartesi akşamı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda ‘TNT Yaz Konserleri’ kapsamındaki Ferhat Göçer ve 10 Tenor konseri gerçekten de süper eğlenceliydi.
Gündüz yağan yağmur nedeniyle arka sıralar boştu.
O yüzden, “Ya konser sırasında da yağarsa?” endişesiyle gelmeyenlerin eğlenceli bir konser kaçırdıklarını belirtmeliyim.
Göçer, 10 tenor ve korodakilerin aryaları seslendirirkenki esprili halleri, dinleyicileri de bir hayli eğlendirdi.
Sahnede mikrofonlu 10, protokol tribünündeyse mikrofonsuz bir tenor vardı.
Sabah yazarı Hıncal Uluç, Göçer ve arkadaşlarının söylediği eserlere sadece sesiyle değil, el kol hareketleriyle de eşlik etti.
Göçer, popüler şarkılarını seslendirirken ona vokal yapan dinleyicileri, iş opera ve aryaya gelince, ‘dinlemeye’ geçip elleriyle tempo tutarak eşlik etmekle yetindi. Dinleyiciler arasında aryalara Uluç’tan başka vokal yapan yoktu.
Göçer’in, kendisi gibi konservatuar arkadaşları tenorları yetiştiren hocaları Melek Çeliktaş ve Feride Özbaykal’ı sahneden anons edip, dinleyicilerine alkışlatması ve konserin sponsoru Ergo’nun, ‘Harika Yetenekler’ kapsamında eğitim bursu sağladığı İTÜ Devlet Konservatuarı dördüncü sınıf öğrencisi Ezgi Yürümüz’i sahneye çıkartıp, kemanıyla Göçer’e eşlik etme şansı vermesi, alkışlanacak hareketlerdi. Müziğe hizmet böyle olur.