Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2019 Uluslararası Şampiyonlar Kupası’nda Real Madrid’e 7-3 gibi tarihi bir fark attıktan sonra Amerika’ya giden Atletico Madrid, Zlatan İbrahimoviç’in de oynadığı MLS All Star’ı da 3  0 yendi.

Maçı naklen yayınlayan televizyon kanalı, yeşil sahalarda bir ilke imza attı. İki takımın kalecileri ve bazı futbolcularına telsiz kulaklık ve mikrofon takıldı. Kanalın spikeri maç boyunca kulaklık ve mikrofon takılan futbolcularla sohbet etti. Spikerin sahadaki futbolculara sordukları ve onların yanıtları maçı izleyenlere naklen aktarıldı. İlk kez denenen bu pilot uygulamanın amacı belli:

Haberin Devamı

Televizyon izleyicilerinin futbol maçlarına ilgisini artırmak.

Biz 90’larda yaptık

Bu pilot uygulamayı ilk kez deneyen Amerikalı televizyoncular Youtube’a girip Ender Asman’la Levent Özçelik’in maç sırasında sahaya dalıp futbolcularla canlı canlı yaptıkları söyleşileri izlemiş olsaydı, bu yöntemin ne denli işe yaradığını görürdü.

O yılları yaşamayanların “Nasıl yani?” dediğini duyar gibiyim. O zaman buyurun size o efsane enstanta-nelerden biri:

1991  92 sezonunda Galatasaray  Fenerbahçe derbisi. Ali Sami Yen Stad-yumu’ndaki maçta FB’li Ümit sakatlanınca, karşılaşmayı naklen yayınlayan TRT’nin spikeri sahaya dalıp, mikrofonu uzatıp, sormuştu futbolcuya:

“Problem nedir?”

Yerde acı içinde kıvranan Ümit, “Gördüğünüz gibi topu aldım, gidiyordum, arkadan daldılar” diyerek pozisyonu anlattıktan sonra hızını alamayan spiker, bu kez Fenerbahçe’nin maçtaki taktiğini sormuştu.

Bu efsane görüntüleri televizyondan naklen izlemiş biri olarak diyorum ki, Amerika’daki bu pilot uygulama, keşke futbol maçlarının olmazsa olmazı haline gelse. Hiç değilse kaleciler, kaptanlar ve yıldız futbolcular Amerika’daki gibi, maçı anlatan spikerlerin sorularını sahadan yanıtlasa, para verip maçları izleyenler için daha da keyifli hale getir futbol müsabakaları…

SAHADAKİ FUTBOLCULARLA CANLI SOHBET

YEŞİLAY’IN ASTRONOTU HARBİYE’DE KONSERDE

Yeşilay’ın sigaranın zararlarına dikkat çekmek için metro, metrobüs, şehit hatları vapuru ve futbol maçları gibi insanların yoğun olduğu ortamlarda İstanbulluların karşısına çıkardığı astronot, aynı şeyi bu defa bir konserde yapacak.

Haberin Devamı

Yeşilay’ın astronotu 7 Ağustos Çarşamba akşamı Nil Karaibrahimgil’in Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda vereceği konserde sahne alacak!

Kalabalıklar karşısına çıktığında insanlara Yeşilay’ın sigara içenlerin sadece kendilerine değil çevresindekileri de zehirlediğini anlatan broşürlerini dağıtan astronotun bakalım Karaibrahimgil’in Açıkhava konserinden kameralara nasıl görüntüler yansıyacak?

GÜNÜN SÖZÜ

“Dünyanın en büyük problemi, akılsız ve fanatik kişilerin kendilerinden son derece emin olması, buna karşılık zeki insanların sürekli şüpheler içinde olmasıdır.” (Bertrand Russel)