Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Üsküdar Belediyesi, sosyal ve kültürel aktiviteler kapsamında ‘Pelin Çift ile Yeşilçam Söyleşileri’ başlattı. Etkinliğin ilk konuğu Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray’dı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sadece hemşehrim değil, tanıdığım bir siyasetçi. Şoray, saygı duyduğum, çok sevdiğim ve hukukumun olduğu bir sanatçı.

Pelin Çift, ekrana yakışan, işinde başarılı bir sunucu. O yüzden elimden geldiğince hakkını teslim etmeye çalıştığım isimlerden biri.

Bütün bunlara rağmen bu proje ve bileşenleri bana alakasız geldi!

Haberin Devamı

Neden mi? “Yeşilçam” denince Türkan Şoray’ın akıllara gelen ilk isim olması doğal. Peki, Çift’le Yeşilçam’ın bağlantısı ne?

Zira Pelin Çift, tarihin gizemli sayfalarına ışık tutan bir sunucu. Seyircisi de onu bu yönüyle sevdi. O yüzdendir ki TRT1’de gündüz kuşağında yaptığı program tutmadı.

Çift’in TRT 1’in gündüz kuşağında ‘Hakkını Helal Et’ adlı bir program yapacağını duyurduğum an, gelen yorumlardan belliydi seyircinin tercihi.

Sunucunun gündüz kuşağına “Evet” demesi gibi bu projeyi kabul etmesi de isabetli bir karar değil bence. Evet; para önemli, ama uzun soluklu bir kariyer kişinin marka değeri, paradan önce gelmeli. Çift de, şov dünyasının birçok yıldızı gibi “Çeşmenin musluğu akarken kovayı doldurmak lazım” diyorsa o başka!

Gelelim Üsküdar Belediyesi’ne... Üsküdar’ın ilçe sınırları içinde ele alınacak, konuşulacak onca değer varken, Beyoğlu Belediyesi’nin mücavir alanındaki Yeşilçam ne alaka?

Konu başlığı ‘Filmlerdeki Üsküdar’ ve ‘Dizilerdeki Üsküdar’ olsa tamam da, Üsküdar’da ‘Yeşilçam Sohbetleri’, hem de Pelin Çift ile...

Etkinliği düzenleyenler, “Biz yaptık oldu” diyebilir. Doğrudur; yaptınız oldu, ama komik oldu!

ÜSKÜDAR’DA YEŞİLÇAM  SOHBETLERİ KİMİN FİKRİ

EMİRATES’E BKM TEKELİ!

Türkiye’de film yapanların dert yandığı konuların başında ne var?

Sinema salonlarında tekelleşme. Varsayalım ki öyle! O yapımcıların, filmlerini TV kanallarına veya hava yollarına satmalarının önünde bir tekel var mı?

“Var” diyen yok.

Uzak Doğu turumun ikinci ayağı olan Hong Kong’tan üçüncü durağı Bangkok’a Emirates’in çift katlı A380-800’üyle uçtuk. Uçağın eğlence ekranında sadece sekiz film vardı. Bunlardan dördü Türk filmi, dördü yabancıydı. Yabancı filmler; ‘Snatched’, ‘Baywatch’, ‘Alien: Covenant’ ve ‘Wilson’du. Türk filmleri ise ‘İstanbul Kırmızısı’, ‘Ekşi Elmalar’, ‘El Değmemiş Aşk’ ve animasyon filmi ‘Fırıldak Ailesi’... Dört yerli yapım da BKM’nin filmi. BKM filmlerinin Emirates’in Türkçe eğlencesine damga vurması, elbette ki şirketin başarısı.

Haberin Devamı

ÜSKÜDAR’DA YEŞİLÇAM  SOHBETLERİ KİMİN FİKRİ

Madalyonun öteki yüzünde ise, diğer dillerde yolcularına onlarca seçenek sunarken, dört Türkçe filmle yetinen Emirates’in eksiği ve Türk yapımcılarının beceriksizliği var.

TRUMP-CNN KAVGASI

ÜSKÜDAR’DA YEŞİLÇAM  SOHBETLERİ KİMİN FİKRİ

ABD medyasıyla yıldızı barışmayan Başkan Donald Trump’ın hedefinde bu kez CNN International var. Başkan, “Fox News, ABD içinde CNN’den çok daha önemli bir kanal ama CNN International ülke dışında hâlâ majör haber (fake-sahte yalan) kanal. CNN, ulusumuzu dünyaya zavallı gösteriyor. Çok kötü temsil ediyor. Bu yüzden dünya ABD hakkındaki gerçekleri tam olarak öğrenemiyor” diye yazdı Twitter’da. Bir saat geçmeden CNN yönetimi, Trump’ı da etiketleyip şu tweet’le karşılık verdi Trump’a:

Haberin Devamı

“Dünyaya karşı ABD’yi temsil etmek gibi bir misyonumuz yok. Bu sizin işiniz. Bizim işimiz haber vermek.”

Gel de şimdi merak etme, bu kavga nasıl bitecek diye?

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgilisi olunca tüm arkadaşlarını askıya alan kişinin asıl dramı, sevgilisinden ayrılınca başlar. (William Godlam)