Ali Tufan Koç

Ali Tufan Koç

alitufankoc@gmail.com

Tüm Yazıları

Pazar başladığımız hızlandırılmış metropol turundan son birkaç durak

Galerilerden: SALT Beyoğlu’nda Hassan Khan ve bir ATM
Kahire’de yaşayan sanatçı, müzisyen ve yazar Khan, SALT Beyoğlu’nun son konuğu. Ağırlıklı olarak ana akıma alternatif deneysel müzik ve video alanlarındaki işleriyle tanınıyor. İşlerindeki davetkârlık ve sözcük oyunları tamamlanmamış bir cümle, ucu açık bırakılmış bir film gibi. SALT’ın üst katlarında gördüğünüz her işe bir mânâ, okuduğunuz her cümleye bir anlam katma pratiğine iyice alışmışken boş, ferah ve havadar giriş katında tüm yalnızlığı ve heybetiyle tam ortada duran Garanti ATM’sini görünce zihin kısa devre yapıyor. Banka, galerinin kurucusu olduğunu ve dilediği yere ATM’sini dikebileceğini bu kadar göz göre göre yapmak zorunda mıdır, yoksa bu da sanatın bir parçası mıdır?

‘Turkish Delight’ı yapıştır gitsin!
Yabancı yayınlarda İstanbul ve Türkiye’ye dair peşi sıra çıkan makaleler, haberler artık olağan karşılanıyor. Yeni olan evvelden üç otel, iki mekan ve bir saraydan ibaret yabancı basının gözdeleri takımın gitgide palazlanması. ‘Monocle’da Baylo’ya, ‘GQ’da Beşiktaş Balık Pazarı’nda rastlamak gayet olağan, sıradan. Son sıcak haber, ‘Details’in en seksi havaalanı lounge’ları derlemesinde THY CIP Lounge’unun da yer bulması. Yeri gelmişken ucuna iliştirmeden olmaz. Malum, moda tasarımcısı Ümit Benan’ın başarılarını yazıp çizmeyen yabancı yayın kalmadı. Benan, birkaç hafta evvel New York Times’ın ‘T Magazine’ ekine İstanbul’daki favori adresleri sıralamış. Listesinde sürpriz yok: Anjelique, Ulus 29, Münferit, Mangerie... Tuhaf olan haberin başlığında da zerre kadar sürpriz olmaması: Turkish Delight. Bıkmadan usanmadan, içeriğine bakmadan, aynı espri, aynı başlık, aynı nakarat. Türkse yapıştır ‘Turkish Delight’ı gitsin.

Gelecek programdan: OPS’da sergi
Havalı restoranların, kafelerin ve hatta barların boş duvarlarını sanatla doldurma hevesiyle başlayan iki lokma arası gözünüzün takıldığı kadarıyla, sanat tam gaz devam ediyor. Galeriden hallice mekanlar serisinde Karaköy’deki OPS’da katılıyor yavaş yavaş. Yazı eş dost sanatçının ufak tefek işleriyle geçiştirdi. Bu akşamsa Osman Lider Yalın’ın portleri görücüye çıkıyor.

Haberin Devamı

GEÇEN HAFTANIN PARTiLERiNDEN NE ÖĞRENDiM?

Haberin Devamı

AdIdas All OrIgInals partisinden: Santralistanbul’un parti/konser haritasından silinmesiyle şehir içi büyük organizasyon yükünün iyice Küçükçiftlik Park ve Hasköy’deki Yün İplik Fabrikası’nın omuzlarına bindiğini, iplik fabrikasının gecedeki tüm DJ’lerden rol çaldığını ve önümüzdeki haftalarda farklı vesilelerle verilecek etkinliklerde rol çalmaya devam edeceğini...
Lastik Pabuç Koşu Teşkilatı’ndan: ‘LP ekibinin Facebook’taki davetiye metnine iliştirdikleri “Bu event’e gelmeyen 3 sene ağlar” lafının doğruluğunu, aynı gece LP koşu teşkilatının Karaköy’deki depodan koşmaya başlarken parti insanlarının dükkanın hemen karşısındaki binanın terasında gizli partide eğlendiğini, Galata Kulesi’ne ‘uzansam dokunurum’ kadar yakınken konuşulan her şeyin Galata’nın gölgesinde kaldığını, şehrin has, mulis parti insanlarını ancak ev partisinden hallice ortamlarda görebileceğinizi...