Anibal Güleroğlu

Anibal Güleroğlu

guleranibal@yahoo.com

Tüm Yazıları

‘Bir sırrı devamlı surette saklamak, insanın ruhunu en çok olgunlaştıran şeydir’ demiş ünlü yazar Honore de Balzac… Sır saklamak zor iştir gerçekten de… Saklamanın yarattığı baskıcılıkla, insan ruhunu esir alır. Hele bu sır birilerinin yaşamını etkileyecek türden hayat sırlarıysa daha da büyük yük bindirir insanın omuzlarına… Her an açığa çıkma korkusu ayaktaki pranga gibidir, açığa çıkmayan sır olmaz, gerçeğinde!

Tüm bu olumsuz yönlerine karşın sırların insan hayatına kattığı heyecanın apayrı bir çekiciliği olduğunu da kabul etmek durumundayız. Sırlarla gelişen konulara sahip olan dizilerin basit öykülere tercih edilmesi de bundan.

Haberin Devamı

Nitekim yeni sezonla birlikte yapımlarını ekrana çıkartmaya başlayan kanallar, sadece aşk üçgenleriyle gelişen konulardan doğan bıkkınlığı kırıp fark yaratmak için sırlardan, geçmişten gelen gizli kapaklı işlerin intikamcılığından, çifte hayatların sürdürüldüğü entrikalı aksiyonlardan güç almayı seçmişler… Star TV’nin yakında izleyiciyle buluşturacağı, televizyon alışkanlığımıza yepyeni bir tat katacağını umduğum ‘Hayat Sırları’ da bunlardan biri! İzleyicisine sunabileceği neler var elinde derseniz… Tanıtımı üstünden ön değerlendirmede bulunarak aktaralım kısaca.

HAYAT SIRLARI’NDA NELER VAR?

Altı ay süren ön hazırlık çalışmasının ardından İstanbul’da tanıtım çekimlerini gerçekleştirerek adından bahsettirmeye başlayan ‘Hayat Sırları’, geçmişten günümüze pek çok başarılı yapımda imzası olan ve en son ‘Hayat Şarkısı’nı ekranlara kazandıran Mahinur Ergun’un usta kaleminden çıkan bir iş… Bu da demektir ki, ‘Hayat Şarkısı’ tadında akıcılığa sahip olan bir öykü izleyeceğiz ‘Hayat Sırları’nda!

Zaten Most Production tarafından hazırlanan yapımda Ahmet Mümtaz Taylan ve ‘Çember’in yeni sezonuna Komiser Cumali olarak katılıp yepyeni bir karaktere dönüşen Olgun Toker’in varlığı da bu yönde bir teminat gibi… Her iki oyuncunun, izleyiciyi kavrayan performanslar sergileyerek ‘Hayat Şarkısı’nın sevilmesine yaptıkları katkı malum. Eminim burada da kendilerine has yepyeni yorumlarla can vereceklerdir üstlendikleri karakterler.

Haberin Devamı

Bu iki ismin dışında ödüllü tiyatrocu Devrim Yakut var… Ayrıca gençlerin beğenisini toplayan Ekin Koç ve Hazar Ergüçlü gibi isimlerin yapımda yer alması da ‘Hayat Sırları’nın elini güçlendiren ve merak uyandıran faktörler.

Öte yandan genel sanat yönetmenliğini ‘Merhamet’, ‘Çoban Yıldızı’ gibi dizilerden tanıdığımız Gül Oğuz’un üstlenmesi, yönetmen koltuğunda da Murat Can Oğuz’un oturması dizinin içeriğini yansıtırken kadına yönelen bir yol izlenmekle birlikte erkek egemen bir atmosfer sunulacağını düşündürmekte.

2000 metre karelik bir alanda 50 kişilik ekiple özel bir dekor çalışması yapılan ‘Hayat Sırları’nın genel hikâyesine gelince… Şu aşamada oldukça çarpıcı bir yapım vaat ediyor gibi! Kuzgun Ailesi’nin apartmanındaki ve mutfağındaki yaşanmışlıklara tanık olacağımız hikâyede, aşk da var can acıtan sırlar da… Yani her nabza göre şerbet mevcut bu işte!

Yıllardır kimseye anlatamadıkları ve sırtlarında ağır yük olarak taşıdıkları büyük sırların, günün birinde bin bir güçlükle oluşturdukları yuvanın temeline konacak bombaya dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak olan Kuzgun Ailesi, birer birer açığa çıkan sırların hayatlarını darmadağın etmesine karşı mücadele verirken bir yandan da sımsıcak sevgi tablosu yaşatacaklar bize.

Haberin Devamı

Lakin tüm bunları izleyiciyle layıkıyla aktarabilmek için ‘Hayat Sırları’nın ekrana çıkacağı güne ve zamanlamaya da dikkat etmek lazım. Bir ihtimal Çarşamba’ya konursa, televizyon filmi serisi olarak yenilikçilik sergileyen ‘Çember’in ikinci kuşağa transferi çıkar ortaya. Bu bir sorun teşkil etmez de, asıl problem yarışa girilecek yapımlarda! Zirveyi parselleyen ‘Diriliş Ertuğrul’ güçlü rakip… Kanal D’nin ‘Meryem’i de zirvede onu takip edecektir. FOX’taki ‘No: 309’ kan kaybediyor… Geriye ATV’nin ‘Seven Ne Yapmaz’ı ve Show’un devreye sokacağı yeni dizi kalıyor. Bu da demektir ki şayet Çarşamba akışı düşünülürse ‘Hayat Sırları’nın işi biraz zor olur. Bu zorluğu kırmak için çok geciktirmeden devreye girmesi lazım. Bu durumunda ilk beş içinde yer alması rahatlıkla mümkündür.

Bunun dışında Pazar gecesi de yayınlanabilir. Diğer kanalların rekabetinde FOX’un başa güreşen ‘Savaşçı’sı başı çekmekte… Geriye kalan Kanal D’deki ‘Çocuklar Duymasın’, ATV’deki ‘‘Cennet’in Gözyaşları’’ ve şu an için Show’la TRT 1’in sinema kuşağından ibaret. Dolayısıyla Pazar daha makul gibi duruyor. Fakat o takdirde de Pazar’a alınan ve reyting kaybı yaşayan ‘Ateşböceği’nin harcanma ihtimali çıkıyor ortaya. Artık kısmet diyelim.

KISACASI; Bir taraftan Burak ve Seher’in kalpleri acıtan, tutkulu ve gizemli aşk öyküsüne tanık olurken, diğer taraftan Kuzgun ailesinin yaşadığı Hayat Apartmanı’nın ve İstanbul’un gözlerden uzak bir semtinde açtıkları 20 masalık Kuzgun Lokantası’nın sevgi dolu hikâyesine ortak olacağımız ‘Hayat Sırları’nda içerik çok çarpıcı görünmekte. Hayatın sıkıştırdığı insan öyküleri ve sırlarla darmadağın olan hayatların zorlu yolculuğu bekliyor izleyiciyi. Doğru yayın tercihiyle, izleyiciyi bu yolculuğa bağımlı kılmak kolayca mümkün.

‘Hayat Sırları’nın tanıtımından ‘Yüreğindeki sırları sırtında taşımak zorunda kalmış her seyirci bu sıra dışı hikâyenin suç ortağı olacak ve hiçbir seyirci Kuzgun Lokanta’dan boş dönmeyecek’ vaadinde bulunduğuna da bakarsak, bu iddialı yolculukta dizinin elinde izleyici beklentisini karşılayacak tüm kozların bulunduğunu söyleyebiliriz… Ammaaa... Evdeki hesabın çarşıya uymama ihtimalini akıldan çıkartmamak kaydıyla!

Ön değerlendirmemizde yanılmamak umuduyla… Ekran yarışında bol şans.

Anibal GÜLEROĞLU

www.twitter.com/guleranibal