Anibal Güleroğlu

Anibal Güleroğlu

guleranibal@yahoo.com

Tüm Yazıları

Yaz demek, romantizm yoğunluğu demek… Özellikle de ekranlar için! Suya sabuna dokunmayan bir rahatlık havasında, aşka odaklanıp işi tesadüflere bırakan… Zengin ve havalı erkeklerle, kendi haline yaşam mücadelesi vermekle mükellef saf mı saf kızları buluşturan… İçerikleri, incir çekirdeğini doldurmadığı halde lastik gibi uzama yeteneğine sahip olan… Yaz sürecinde başarıyı yakaladı mı kapağı yeni sezona atıp bölümler boyu yayında kalmayı başaran romantik komediler yazın yüzünü göstermesiyle birlikte teker teker karşımıza gelme rutinindeler her daim. Kanallar, romantik komedi için kıyasıya yarışa tutuşmaktalar.

Haberin Devamı

Bu doğrultuda sezon sonunda karşılaşacağımız tabloyu değerlendirdiğimizde, rutinden şaşılmadığını; hemen her kanalın romantik komedisinin Haziran’da izleyiciyle buluşmak için gün sayar halde olduğunu görüyoruz.

İstihbaratçı Ali’nin öyküsüne dayanan ‘Kimse Bilmez’ dizisini Haziran’a saklamış görünen ATV’nin romantik aşktan ziyade taciz mağduriyetine dayalı hikâye anlatan ‘Canevim’ ile yaz atağını başlattığı süreçte ilk etapta üç kanalın romantik komedisi dikkat çekmekte...

Kanal D, ‘Kalbi kırık olanlara aşktan öte koy yok’ sloganıyla yarışa katılacak olan ‘Afili Aşk’ için 12 Haziran’ı uygun görmüş. ‘Erkenci Kuş’u Salı’ya alıp yeni gününde yaz sonuna kadar yayınlamayı planlayan Star da, 13 Haziran’da ‘Benim Tatlı Yalanım’ demeye hazırlanıyor. FOX ise ‘Her Yerde Sen’ için 14 Haziran Cuma gününü tercih etmiş.

Anlayacağınız peş peşe romantik komedi pompalanacak ekran başındakilere. Tabii hâlihazırda duyurulan işlerin dışında, zaman içinde yaz dizilerini kısa sürede sonlandırması akıllarda yer eden Show’dan ve Pazartesi gecesini ‘Canevim’e ayıran ATV’den de yeni ataklar gelebilir.

Şimdi yaz romantizminde durum böyleyken, FOX’un yeni projesine yönelik ön değerlendirmede bulunup ‘‘Her Yerde Sen’ der miyiz’’ diye sorgulayacak olursak…

‘HER YERDE SEN’ İDDİALI GELİYOR

Senaryosu, Deniz Yeşilgün ve Esra Çetek Yılmazer tarafından yazılan Karga7 Pictures imzalı ‘Her Yerde Sen’, yaz dizisi olarak projelendirilen ama bu meyanda iddiasını da büyük tutarak yaza damga vurmayı hedefleyen bir iş sıfatında.

Haberin Devamı

‘Sadece Sen’ ismiyle yola çıkıp ‘Her Yerde Sen’e dönüşen ve ilk bölüm fragmanıyla ilgi gören, Ender Mıhlar yönetmenliğindeki işi kadrosundan ele almaya başlarsak…

Başrollerinde Furkan Andıç ve Aybüke Pusat’ın yer aldığı dizinin oyuncu kadrosu Ali Yağcı, Aslıhan Malbora, Ali Gözüşirin, Ali Barkın, Deniz Işın, Cem Cücenoğlu, Aziz Caner İnan, Ayfer Tokatlı, Fatih Özkan ile usta oyuncular Ayşe Tunaboylu ve Binnur Şerbetçioğlu gibi isimlerden oluşmakta. Yani önceki işlerinde başarılı performanslar sergileyen isimlerin varlığı ‘Her Yerde Sen’de güzel bir takım oyununun sunulacağının habercisi gibi.

FOX’un romantik komedisinin yaz iddiasındaki bir diğer boyut, genel hikâyesinde kendini göstermekte. Genellikle çarpışmalar, anlamsız tartışmalarla kıvılcımlanan aşk olayı burada aşama kaydetmiş biçimde ele alınacak gibi duruyor. Zira Demir ile Selin’i romantik aşk çemberine sokacak olay, bu iki insanın aynı evde hak iddia etmesine dayalı. Yani daha ayakları yere basan bir tesadüften yola çıkılacak diyebiliriz.

Haberin Devamı

Hak iddia etmekten vazgeçmeyerek keçi inadı sergileyen ve bundan dolayı mecburen aynı evi paylaşmak zorunda kalan Demir ile Selin’in hikâyesi bu doğrultuda girişini yaparken, çatışmacı aşk hallerinin gelişimi de bu zorunlu birlikteliğinin iş hayatına yansımasıyla olacak nitekim.

Senaryo gereği ‘Kardeş Çocukları’ndan ayrılan ve oradaki karakterini çok zorlama bulduğum Furkan Andıç’ın canlandırdığı Demir, tanıtımdan göründüğü kadarıyla tam rolünü yakalamış gibi duruyor. Kuralcı ve çekici bir içmimarı canlandıracak oyuncunun bu doğrultuda performansının da hayli göz dolduracağını söylesek yanılmış olmayız.

Genel öyküden yaptığımız çıkarıma göre, aşk ve iş hayatının sorunları yine iç içe geçecek. ‘Dönüşüm muhteşem olacak’ havasını solutarak İstanbul’a adım atan Demir, babasını geçme ve kaybettiklerini geri kazanma hırsıyla çalıştığı şirketin ortağı haline gelirken, deli dolu bir kız olan Selin’le aynı evi paylaşmaya başlaması yaptığı tüm planları altüst edecek. Tabii Demir, kaderin oyunuyla bocalarken onun çocuksu kalbine vurulan Selin de bu sert ama bir o kadar da keyifli çatışmacılıktan etkilenecek haliyle.

Zengin ailenin oğlu Demir ile çalışanlar sınıfından Selin’i kavgadan aşka geçirecek bu süreçte yakışıklı işadamları kadrosundan boy gösterecek olan Burak(Ali Yağcı) da çıkacak sahneye. Hem iş hayatında hem de aşk rekabetinde boy göstereceği muhakkak. Yanı sıra Selin’in hayvan sevgisiyle varlık bulacağını düşündüğüm Veteriner İbo (Ali Gözüşirin) var hesapta. Mahallenin yakışıklısı ve genç kızların gözdesi olup kalbini tek birine kaptıran İbo, hikâyenin umutsuz aşk kanadını mı dolduracak acaba? Ve diğer karakterler... Hepsi de senaryonun kendilerine biçtiği oranda yerine getirecekler romantik komedi katkısını.

SONUÇTA; ‘Hoş buldum İstanbul’ diyerek geri dönüp bıraktıklarına sahip çıkmayı hedefleyen Demir ile evine çöreklenen adamı, iş yerinde de tepesinde bulup ondan el birliğiyle kurtulmanın hesabına girişen Selin’in büyük iddialı romantik komedisinde başarının formülü, klişelerden özgün tat yaratmaktan geçiyor. Yaz aylarındaki rekabetin kışa nazaran daha kolay olduğu bir gerçek. Yine de yazdan kışa erişebilme olasılığının varlığını düşünürsek, işi savsaklamamak gerektiği de akılda tutulması gerekenlerden.

Son tahlilde, ‘Her Yerde Sen’in ilk bölüm fragmanıyla neşeli ve abartısız bir atmosfere sahip olacağı izlenimi verdiğini… Bundan ötürü de, yaz günlerinin boşluğunda, seve seve ‘Her Yerde Sen’ diyenlerin sayısının çok olacağını söyleyebilirim.

Diğer yandan 'İçerik gelişimiyle de, bizi tatmin edip kendine bağlayabilecek mi peki' sorusu da aklımın bir ucunda. Selin’in dediği gibi, Peter Pan ile uçup yeni bir maceraya çıkmışız hissi verecek mi bize de? Umudumuz ve beklentimiz bu yönde. İzleyip göreceğiz. Şimdiden bol şans.

Anibal GÜLEROĞLU

www.twitter.com/guleranibal