Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Görünüşe göre, epeyce geç kalmış bir keşif yaptım, Gümüşlük’te bu haziran. Henüz Bodrum ana-baba günü olmamış, hatta tam bir yaz görüntüsü bile yok, malum insanlar oy kullanacak... Ama Off Gümüşlük sahnesinde çok özel müzik akşamları yaşanmakta. Birsen Tezer, Jehan Barbur, Sattas ve Nükhet Duru gibi o sahnede daha önce de izlediğimiz şahane müzisyenlerin arasında gördüğüm Güler Özince ismi başta bana bir şey demedi, itiraf etmeliyim ki...

Sonra o çok bilinen, ‘İstanbullu Gelin’de de çalınan ama ilk çıkışını ‘Baba Candır’ dizisiyle yapan ‘Merkür Retrosu’nu yazan, çalan, söyleyen kadın olduğunu anladım. Şu hayatımıza ne zaman girdiğini bilmediğimiz ama bir şekilde takip eder hale geldiğimiz, doğaüstü sonuçları olan olay var ya hani...

Haberin Devamı

Aman sakın ha, o tarihte anlaşma imzalamıyoruz, seyahate çıkmıyoruz, önemli konuşmalar yapmıyoruz, hele hele sevgilimizle mümkünse iletişimi kesiyoruz çünkü doğru anlaşılma ihtimalimiz yok, işte ondan müthiş tatlı bir şarkı yapmış Güler Özince.

Merkür retrosunun alıp götürdüğü sevgiliye hitap ediyor, ne güzel yol alır, birlikte ne güzel yaşlanırlarmış da, işte o retronun gözü kör olsun.

Tuhaf bir durum vardı

Tamam, şarkı güzel, ses güzel, yorum güzel, ben de bir köşede yerimi aldım. Ama deniz dibine, kumsala konan masalar çok cazip olduğu için uzak bir köşede. Ne de olsa tek bir şarkısını biliyordum, oradan da dinleyebilirdim, sorun olmazdı.

Derken, o uzaktan gelen melodiler kulağımı fena halde çelmeye başladı. Tanıdık değillerdi hayır, yayınlanmış tek single’ı bulunan bir şarkıcı olarak kendisini cover’lara vermemişti, insanlar eşlik etsin diye. Ancak tuhaf bir durum vardı, insanlar bilmedikleri şarkıya eşlik etme isteği duyuyorlardı. Hatta bunu başarıyorlardı. Mesela ben, kendimi bir anda ilk kez duyduğum “Ama ben inanmam asla mutsuz yarınlara/Öyle olsa sen gelmezdin” sözlerini mırıldanırken buldum.

Bu arada çoktan denizden kopup, sahneyi görebileceğim bir noktaya yerleşmiştim. Özince ve grubunun neşesi, enerjisi de izleyiciyi anında ele geçiren türdendi. Ondan sonrası, bir dizi hem duygusal hem hüzünlü hem matrak parça... Gözünü açtığından beri şarkı söyleyen (hatta ilk söylediği şarkı Şenay’ın ‘Honki Ponki’siymiş iddiaya göre, 7.5 aylıkken), sahneye ilk kez yedi yaşında çıkan, ilk bestesini 13 yaşında yapan bir genç kadın, Güler Özince. Kendisini ‘Hüznü Şenlendirici’ olarak nitelendiriyormuş ki, şahane bir tanım. ‘Merkür Retrosu’ gibi günümüz halleri kol geziyor şarkılarında. Mesela bir tane ‘Çevrimiçi’ var ki ben bayıldım, o WhatsApp’ta gözümüzü diktiğimiz çift tıklardan yola çıkan çok tatlı bir parça, “Sen çevrimiçi, ben çevrimiçi, neden konuşmuyoruz canımın içi?” diye sormakta. Güler Özince, bu akşam saat 22.00’de BKM Mutfak’ta konser veriyor.

Haberin Devamı

İstanbullular için şahane bir fırsat, şu pazardan önce gidip bir ‘hüznü şenlendirmek’ istemez misiniz?