Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İnsanın ne kadar özenirse özensin önüne geçemediği iş kazaları oluyor maalesef. Benim dünkü yazımda olduğu gibi. Ülke ve dünyada kadınların hallerine değinen “Nedir bu kadınların çektiği?” başlıklı bir yazı yazmış, İran’da bisiklet, Polonya’da kürtaj yasağına karşı düzenlenen protesto eylemlerinden söz etmiştim.

Ülkemizdeki örneklerden de örnek beğenemeyip Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın bir süre önce sosyal medyadan paylaştığı ancak CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in hazırladığı soru önergesiyle yeniden gündeme gelen “Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse o kadar erkekle zina yapmış gibidir” cümlesine değinmek istemiştim. Göker, önergesinde bu sözlerin halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip etmediğini, Mahmut Bayram’ın ne zaman görevden alınacağını soruyordu.

Haberin Devamı

Ancak nasıl bir akıl tutulması yaşadıysam; - bunu sayın Bayram’ın akıllara durgunluk veren paylaşımına bağlama kolaycılığına kaçmayacağım, kendi dikkatsizliğim - İl Milli Eğitim Müdürü yerine Emniyet Müdürü yazmışım.

Düzeltir, Sayın Burdur Emniyet Müdürü Eyüp Özdoğru’dan özür dilerim.