Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Davulunu aldı, İnönü'ye daldı. Eski Açık'tan aşağıya ip salla, sonra davulu yukarı yolla. Davul yukarıda, Hayko aşağıda. Sonra içeri kendini atmaca. Haydi o zaman, başlasın Hayko şanlı Beşiktaş tribünlerini havaya sokmaya!..
Hayko, dört yıla yakın zevkle üstlendiği tribün davulculuğunda jübilesini davulunu parçalamak zorunda kaldığı bir Fenerbahçe derbisiyle yaptı. Onbinlerin önünde verdiği müthiş konserlerinde bu yüzden bu kadar rahat, bu kadar yaratıcı, bu kadar asi! Nasıl olmasın ki? Son albümü 'SANDIK' gibi, çocukluğunun hikaye sandığı o kadar dolu ve renkli ki! Gazoz kapağı oynamaca, mahalle derbilerinde kafa göz kırmaca ama şimdilerde olgunlaşmaca. Kendi antika deyimleriyle, kimsenin topuna artık, 'Cort' diye ayak sokmuyor, kimseye arkadan 'Lorçik' yapmıyor :) Çünkü kendisi milli! AYAZMA Yazarlar Milli Takımı'nda sağ kanatta forma giyiyor.
Milli futbolcu oldum diye şımarmıyor, maziyi unutmuyor :)
Kurtuluş'un mahalle aralarında oynamaktan 'eşek' koktuğu, sokak maçlarının en güzel anında annelerin getirdiği peynirli-domatesli sandviçleri yediği, misketlerin hepsini kazanınca üzülen arkadaşlarına misketlerini geri dağıttığı günleri özlüyor. Müziğin kadar, bu 'nostaljik' sokak anılarını dinlemeyi de özlemişimiz be Hayko!

HAYKO CEPKİN





10’A SORDUK HAYKO CEPKİN YANıTLADI

HAYKO CEPKİN

1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Futbolda, gerçek ve sanal ortamda, forvete yakın orta saha oynayabilmeyi, basketbolu sevmediğimi, tribünde de müzik yapabilmeyi ve kaybetmenin de keyifli olabileceğini öğretti.
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Michael Schumacher gibi her şartta düşük nabızda kalabilenini, İlhan Mansız gibi oyunun hem agresif hem de şov yönünü sergileyebilenini ve Metin- Ali- Feyyaz üçlüsü gibi yetenekli efendilerini severim.
3- ORADAYDIM! Bu sezon Fenerbahçe’yi kendi sahamızda 3-0 yendiğimiz maçtaydım. Tanınmamak için ne kadar uğraşmış olsam da başaramadım. Karşı tribünlerden "Buraya gelmeyen Fenerli olsun!" tezahüratlarına yumruk şovla karşılık verdim :)
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Metin, Ali, Feyyaz, Rıza, Ulvi, Recep, Gökhan, Kadir ve efsane kadronun diğer oyuncularını seviyorum. Beşiktaş denildiğinde aklımıza ilk gelen bu olağanüstü insanların yerini doldurabilecek oyuncular hâlâ çıkmadı.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Futbolun olmazsa olmazı olan davulların statlarda düzenli biçimde yer alabilmesini sağlardım. Müziğin spor için de çok önemli olduğunu düşünerek, yeterli desteği göremeyen spor dallarının tanıtılması ve sevdirilmesi adına klipler yaptırırdım.
6- ARAMIZDA KALSIN ... Beşiktaş’ta bir dönem sağ bek oynayan 'acıların çocuğu' Erkan’a sürekli laf atıyorduk. Çabuk dağılan bir oyuncuydu. Tribünden 'Şişt! Len, Erkan!" diye seslenince bile dönüp bakıyordu.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Çok fazla motor aksesuvarım var. Beşiktaş, Hollanda ve Milan formalarımın dışında yazarlar turnuvasında giydiğim milli formam var.
8- AH KEŞKE ... Beşiktaş’taki mevcut yönetim gitse ve yerine daha genç, dinamik ve ne istediğini bilen bir kadro gelse. O zaman, eski Beşiktaş ruhu yeniden canlanır.
9- ASLA ‘ASLA’ DENMEMELİ AMA ASLA ... Jimnastik yapmam. Dünyaya bir defa geldiğimiz için her şeyi yapmaya çalışsam da o renkli kıyafetler, kurdelalar, toplar falan bana uymaz! Yapmak istesem de bana yaptırmamalılar :)
10-BU SORUYU MUTLAKA SORARDIM! Hayko Cepkin soruyor: Motosiklet hayatında ne kadar önemli mi?
Hayko Cepkin yanıtlıyor: Çok. Her yere motorumla gidiyorum. En son Bodrum’a bile motorumla gittim.


BİREBİR
AZİZ YILDIRIM: 'R'
MESUT ÖZİL: KARDEŞİM
ALEN MARKARYAN: EN BÜYÜK
HOLİGAN: GEREKSİZ ADAMLAR
LUCESCU: ONUNLA MUTLUYDUK
KONFETİ: GÜZEL GÖZÜKEN PİSLİK
MIKE TYSON: BİLGİSAYAR OYUNUNDA DÖVDÜ BENİ
VALENTİNO ROSSİ: SÜRATLİ ÇOCUK. KAPIŞALIM YA!
AÇIK TRİBÜN: GENÇLİĞİM, ADRENALİNİM, AGRESİFLİĞİM
MOTOR SPORLARI: HAYATIMIN EN BÜYÜK ZEVKLERİNDEN BİRİ

HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF

HAYKO CEPKİN


"Fenerbahçe’nin şampiyonluk kutlamasında sahada olmak isterdim" :)
HAYKO CEPKİN