Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


OYUNUN AMACI:

* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.


OKUMUŞ ÇOCUKLAR

SURVIVAL: HAYATTA KALMA KILAVUZU

Meşhur soruyu biz de soralım: "Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız üç şey ne olurdu?" Eskiden olsa o adadan kurtulmaya yönelik araçlar sıralanırdı hemen. Şimdi ise yanıt belli: Nihat Doğan, Pascal Nouma ve 'Hayatta Kalma Kılavuzu'. Şaka bir yana, çevirisini Burcu Güner'in yaptığı, derleme bir eser olan 'Survival: Hayatta Kalma Kılavuzu', bu yazıyı okurken “Ne alaka; bu benim işime yaramaz ki?!” diye düşünmenize sebep olan; ancak günün birinde mutlaka faydasını göreceğiniz bir el kitabı. Daha fazla merakta bırakmayalım: Bilmediğiniz coğrafya ve iklimlerde yer, yön bulabilmeniz, hangi pratik ilkyardım yöntemlerini uygulayabileceğiniz, doğanın sunduklarıyla hayatta kalmayı başarabileceğiniz gibi 'gerçekten' yaşam mücadelesi verirken bilinmesi gerekenlerin hepsi bu el kitabında. Kitabın bir ek özelliği de, bazı böcek, hayvan ve bitki türlerini çizimlerle aktarması. Bu kitabı, 'Survivor' yarışmasına katılacak tüm arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyoruz:)

SANAL GERÇEK

ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:

* Nuri Şahin: "Koşmasaydım Beşiktaş'ta oynardım..." (poulain bildirdi)
* Sualtı Hokeyi Federasyonu Başkanı, düzenlediği basın toplantısında 'Sualtı Hokeyi' diye bir sporun gerçekten varolduğunu iddia etti.
* Abdullah Avcı Beşiktaşlı taraftarlarla İstanbul Büyükşehir Belediye futbolcuları arasında çıkan olayları yorumladı: "Seyirci yok, o işe de biz bakıyoruz" (lombak bildirdi)
* Bir süredir Harry Kewell eşliğinde çalışan kondisyoner, şans verilmesi durumunda forma giymeye hazır olduğunu açıkladı… (Murat Yaren bildirdi)

SOKAK ÇOCUĞU

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


BiSiKLET TURU

Sizin de üç tekerlekli kırmızı bisikletiniz oldu mu? Düşüp kafanızı yardınız mı? Mahalle abilerinizden, 'tur atmak' için, ayaklarınızın pedallara zor yetiştiği bisikletleri aldınız mı? Unutamadığınız karne hediyeniz iki tekerlekli, zilli, çamurluklu bir bisiklet miydi? Hiç zinciriniz attı mı? Son sürat sürerek bahçeden çıktığınız bisikletin lastiği patlayınca, oflaya puflaya, hem kendinizi hem de bisikleti eve kadar taşıdınız mı? Güzel kızlara hava atmak için bisikleti emellerinize alet ettiniz mi? Bu sorular uzar gider, bisikletse kaldırıldığı bodrumda önce tozlanır, sonra da paslanarak biter. Bisikletin sahibine de yukarıdaki satırları yazmak düşer. Güneşli bir hafta sonu bizi bekliyor. Cep telefonunuzu kapatın, sevdiğinizi yanınıza alın ve evden çıkın. En yakın iskeleden atlayın vapura, geçin Heybeliada'ya, Büyükada'ya; nereye olursa! İki saatliğine bisiklet kiralayın, hem doğayı hem de yanınızdakini ne kadar çok sevdiğinizi anlayın. Bisikletiniz vesile olsun. Eğer yalnızsanız kulaklığınızı takın ve Mor ve Ötesi'nden 'Bisiklet' şarkısını dinleyin, o sizin için söyleyecek: 'Tek bir şans, bir bisiklet taşıyordu aşkını!'

BiSiKLETÇiNiN ADA REHBERi

* İdeal süre: 2 saat
* Dikkat: Faytonlara, güneş yanıklarına, susuzluğa
* Fiyatlar: Firmalara ve bisiklet türlerine göre değişiyor.
Unutmayın Bisiklet aşktır!

UNUTULMAZ

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


UEFA KUPASI

17 Mayıs 2000’de Galatasaray UEFA Kupası'nı kazanarak Avrupa'da kupa kazanan ilk Türk futbol takımı unvanını aldı.

HAFIZA TESTi


Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.

* Hangi Türk takımı 17 Mayıs 2000 tarihinde UEFA şampiyonu oldu?
* Survival: Hayatta Kalma Kılavuzu kitabının yazarı kimdir?
* 'Sokak Çocuğu' bölümünde hangi spor keyfi anlatılmıştır?