Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçen hafta www.kanalben.com için yaptığım çalışmalardan dolayı sizleri yalnız bıraktım ve yazamadım.
Ben Tv’de yayınlanacak olan “Can Dostlar” programı için çekime gittik. Benim ömrü hayatımdaki ilk çekimimdi ve tabii ki fazlaca bir heyecan yaptım. Konvoy Hotel and The Country Club’ta yaptığımız çekimimizi 21 Nisan günü Ben Tv’den izleyebilirsiniz.
Kısaca da bahsetmek istiyorum, 290 dönüm araziye sahip olan bu otel ve at çiftliği, kapıdan girer girmez sizi içine çekiyor ve hiç ayrılmak istemiyorsunuz. İşletme müdürü Kıvanç Bey ise işine aşık bir adam desem abartıyor olmam. Bize gün boyunca hiç yorulmadan tüm merak ettiklerimizi anlattı, yemek için bile 1 dakika oturmadı.
Çok fazla at çiftliği gezmişliğim yok. O yüzden kıyaslamaya girmek istemiyorum ama köpek çiftliklerine göre -gerçi bu da elmayla armudu toplamak olacak belki sonuçta- atların bakımı çok daha zor ve meşakkatli bir iş.
İnanılmaz temiz, bakımlı ve tertipli bir çiftlikti. Bir de yemekleri -zeytin yağlıları- inanılmaz lezzetliydi. Oteli çok güzeldi kısaca ben oraya aşık oldum. Şiddetle tavsiye ediyorum, gidin görün ve mutlaka zeytin yağlılardan yiyin. Ayrıca atları rahatsız etmedikçe köpeğinizle de gidebileceğiniz çok keyifli bir yer.

Haberin Devamı

Barney baba oldu

İşte bu koşuşturmalar içerisinde yazımı yazamadım. Sizlerden bir kez daha özür diliyorum. Ve sizlere bu hafta Barney’nin yavrularından bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz bahsetmiştim, benim Barneytom baba oldu. Lina çok sağlıklı 7 adet yavru dünyaya getirdi. Doğum sırasında an be an bana fotoğraf geldi. Ben de ilk doğan 4 yavrudan biri, kahverengi olan dişiye aşık oldum. Hatta adını bile koyduk: Muffin ailemizin yeni üyesi olabilir.
7 yavrudan bir tanesini sadece kaybetmişiz onu da gittiğimde öğrendim.21 günlük olan yavrular 40 günlük duruyorlar, annelerini yemiş bitirmişler resmen. Maşallah hepsi tosuncuk gibi. Kendime ve bir yakınıma söz verdiğimden yavrulardan ikisine talibim onun dışındaki yavrular ise karakterlerine göre seçilerek Sivil savunma için eğitilecek. Her yavru eğitime uygun olmayabilirmiş o yüzden benim Muffin uygun olmazsa çok sevineceğim. Çünkü onunla aramızda gönül bağı oluştu. En kısa zamanda yavruları tekrar ziyarete gitmeyi düşünüyorum. Lina’nın sahibi Gürsu Erkandır Bey’e de fotoğrafını kullanmama izin verdiği için ayrıca tekrar teşekkür etmek istiyorum.