Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları


2 hafta önce Barney’le KIF’a katıldığımı ve ne kadar kötü bir organizasyon yaptıklarından bahsetmiştim hatırlarsınız.
Bu yazım üzerine KIF Asbaşkanı Sayın Ümit Özkanal’dan ve yine KIF Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Adnan Üke’den mail aldım. KIF’ı çok acımasız eleştirdiğimle ilgiliydi mailler, genel olarak sitem içeriyorlardı.
KIF’ın altı yıllık bir kuruluş olduğundan ve kendilerinin de canla başla Türkiye’de bazı kalıpları değiştirmek için verdikleri mücadeleleri konuştuk. İstanbul’da ki yarışmalar daha iyi oluyormuş çünkü, yardım eden daha çok kişi varmış. Fakat İzmir’de kimse taşın altına elini koymak istememiş. Bu yüzden ortaya bu kadar kötü bir organizasyon çıkmış.
Konuşmalarımız sonucunda, kendileride organizasyonun kötü olduğunu kabul ettiklerini belirttiler. Ben de onlara bir daha ki İzmir yarışında organizasyon konusunda yardımcı olabileceğimi ilettim ve sanırım diyaloğumuzu tatlıya bağlamış olduk.

Haberin Devamı

Tyra’nın doğum günü

Dün güzel kızımız Tyra’nın doğum günüydü... Kasaptan aldığım 3 kilogram çeken dana kemiğini de yanıma alarak Tyra’ya gittim. Önce bir anlayamadı büyüklüğüne inanamadı, taşımak istedi taşıyamadı olduğu yerde heyecanla kenarından köşesinden kemirmeye başladı. Hali çok komikti ama güzel bir hediye verdiğimi düşünüyorum. Doğum günün kutlu olsun güzel kız daha nice yaşlara...

Popülerliği artan cinsler

Türkiye de yeni köpek cinsleri popüler olmaya başladı, eskilerinde pabucu dama atıldı. Hemen hemen her gün 4-5 tane Golden yuva arıyor ilanı görüyorum ve çok üzülüyorum. Cavalier King Charles cinside flash ırklardan birisi artık. Yeni moda bu sanırım, bir dönem 101 Dalmaçyalı filmiyle, dalmaçyalılar moda olmuştu. Bir ara kar köpekleri filmiyle de Huskyler şimdide sırada Cavalier King Charles’lar var sanırım. Dalmaçyalılar o kadar sağlıksız koşullarda üretiliyorlardı ki çoğunda genetik körlük ve sağırlık vardı. Cavalier almak isteyenler dikkat etsinler annesini babasını görüpte alsınlar bunun için İzmir’de Bobyland Çiftliği var. Cavalier üretimi yapıyor. Irk garantili yavrular seçilmelidir. Çünkü, genetik olarak Cavalier King Charleslar kalp rahatsızlığı olan ırklardır bu yüzden alırken dikkat edin ki sonradan üzülmeyin.
Haftaya Cavalier sahiplerinden e-mail bekliyorum, alacak olanlara en iyi bakanlar anlatabilir bence bu cinsi.