Begüm Yaraş

Begüm Yaraş

begum.yaras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Balıkesir’den bir okurumun mailini paylaşmak istiyorum sizlerle. Aysu Hanım sitesinde yaşanan bir yasaklama olayını anlatıyor ve iki yavruya yuva arıyor resimlerini de veriyorum.
Begüm Hanım Merhaba,
Ayvalık’ın Altınova beldesinde Denizkent adlı bir yazlık bir sitede yazlarımızı geçiriyoruz. Bildiğiniz gibi yazlık yerler yaz mevsiminde sokak kedileri ve köpekleriyle dolu oluyor ve isteyen yazlıkçılar yaz boyunca onlara su ve yemek vererek az da olsa yardım ediyorlar. 21 yaşındayım ve ben kendimi bildim bileli durum böleydi. Fakat bu sene site toplantımızda alınan bir kararla sokak hayvanlarına yiyecek verilmesi yasaklandı. Yani site sakinleri olarak sokak hayvanlarını kaderleriyle baş başa bırakmamızı istediler. Belediyelerin bile “bir kap su bir kap mama” kampanyaları yaptıkları bu zamanda sitemizdeki bu garip yasak gerçekten beni çok üzdü.
Şu anda sitemizde iki küçük yavru var ekte size resimlerini yolluyorum. Bu kimsesiz yavrulara elimizden geldiğince bakmaya çalışıyoruz fakat sitedeki hayvan sevmeyen kişiler su ve tekmeyle onları siteden uzaklaştırma çalışıyorlar. Ayrıca alınan bu yasakla beraber hayvanlara bir zarar gelmesinden korkuyorum. Onları internet üzerinden yuvalandırmaya çalıştım fakat henüz bir sonuç alamadım. Sizde sitemizdeki bu acımasız yasağa ve bu küçük canların resmine köşenizde yer verebilirseniz çok sevinirim. Yuva bulamazsak onlarla ilgilenen bir kaç ailede evlerine döndüklerinde çok zor durumda kalacaklar.
Yasağın bulunduğu site: Denizkent 3. Ada / Altınova / Balıkesir
İletişim Bilgilerim:
Aysu Aydınay 0505 699 57 37; aysuaydny@gmail.com

Haberin Devamı

Yasaklı yazlık site
İki yavru mutlu olsun
Gerçekten üzücü bir yasak olmuş. Belediyeler, hayvan gönüllüleri ve tüm hayvan severler sokak hayvanları için bir kap su ve mama yardımı yapmaya, onların da yaşam hakları olduğunu herkese anlatmaya çalışırken, sadece bir sitenin böyle bir karar verebiliyor olması çok yazık... O insanlar için sadece üzülebiliyorum. Onlara sesleniyorum bu dünyada sadece sizin değil onların da yaşamaya hakkı var. Onlarda Allah’ın yarattığı canlılar bunu artık kabullenin. Egoistliği bırakın. Bu iki güzel yavrunun birer yuva bulmasını umuyorum. Ama yaz sonu orayı terk ederken de Aysun Hanım eğer yapabilirseniz o iki yavruyu o sitede bırakmayın. Mutlu olabilecekleri en azından zarar görmeyecekleri bir yere bırakın. İyi bayramlar