Bekir Saçar

Bekir Saçar

bekir.sacar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

ÇOK ÖZLEMiŞiZ  GAZiNOLARI


Münir Nurettin Selçuk’lar, Zeki Müren’ler, Safiye Ayla’lar, Müzeyyen Senar’lar... Daha sonra da Gönül Yazar, Bülent Ersoy, Emel Sayın, Ajda Pekkan, Muazzez Abacı’lar... Nice ünlü solistle altın çağını yaşayan gazinolar, 90’lı yıllarla birlikte yerlerini kulüplere, diskoteklere, barlara bıraktı. Bebek Gazinosu, Taksim Maksim Gazinosu, Lunapark, Çakıl ve Caddebostan Maksim, gazinoların en gözdesiydi. Cemiyet hayatı ve iş dünyasının ünlü isimleri, gazinolara en şık kıyafetleriyle gider, sahnenin önünde oturup, “Yaşa, varol, nurol” sesleriyle sanatçıları alkışa boğardı. Kimileri sanatçıların başlarından aşağı gül yaprağı döktürür, yanar döner meyveler eşliğinde viskilerini yudumdı. Gazinoya gitmek için günler öncesinden hazırlıklar yapılır, terzilere kıyafetler diktirilirdi. Gazinoların tarih olduğu şu günlerde Cenk Eren, ‘My Pavyon By Cenk Eren’ adında mini bir gazino açtı. Meğer ne çok özlemişiz gazinoya gitmeyi. Cemiyet ve iş dünyasının ünlüleri ‘My Pavyon’dan çıkmaz oldu. Fatih Terim, Deniz Şahenk, Ahu Tuğbaş, Ahu Aysal, Serra Merzeci, Serdar-Hande Kunaçav, Murat Polat, Songül-Ersan Sel, Cihangir Önger My Pavyon’un gediklileri. Siz hâlâ pavyona gitmediniz mi? Vallahi çok ayıp. Siz nasıl sosyetesiniz?


DUBAİ’DEN GELDİ MİAMİ’YE GİDİYOR
ÇOK ÖZLEMiŞiZ  GAZiNOLARI

Kuruçeşmi’deki Les Ottomans Hotel’in patroniçesi Ahu Aysal, sosyetede en takdir ettiğim hanımların başında gelir. Hayatını kendi kurallarına göre yaşayan Ahu Hanım, İstanbul’a kara kışın geleceğini öğrenince soluğu Dubai’de almıştı. Ahu Hanım’a önceki gece Levent’teki sosyetenin yeni adresi ‘My Pavyon By Cenk Eren’de rastladım. Sıkı dostu Ahu Tuğbay ile dünürü Ece Şirin de yanındaydı. Ahu Aysal, “Kışı hiç sevmiyorum. Mümkün olduğunca yazı yaşamaya çalışıyorum. Dubai çok güzeldi. Denize girdim, güneşlendim. Önümüzdeki günlerde Miami’ye gidip, hem yazlık alışverişimi yapacağım, hem de okyanusun güneşin tadını çıkaracağım” dedi.


LAVANTA’DA KIZ KIZA EĞLENCE
ÇOK ÖZLEMiŞiZ  GAZiNOLARI

90’lı yılların ünlü modacısı Neslihan Yargıcı, geçen yazdan beri Ortaköy’deki Lavanta adlı restoranı işletiyor. Ege yemeklerine düşkün ünlüler soluğu Lavanta’da alıyor. Özellikle de pazar günleri! Güliz Onursal, Yasemin Kamhi, Ayşegül Gerçin, Funda Cinisli, Banu Birkan, Dilek Toner, Şebnem Çapa gibi sıkı dostlar, pazar geceleri Lavanta’da buluşup kız kıza gönüllerince eğleniyor. Benden duymuş olmayın ama arada bir Kumkapı’dan da fasıl çağırıyorlarmış. Yakışır.


SİL BAŞTAN
ÇOK ÖZLEMiŞiZ  GAZiNOLARI

Ünlü ses sanatçılarının günümüzdeki jokerleri DJ’ler. Sanatçılar, üretimde ne zaman tıkansa, DJ’ler yetişiyor imdatlarına! DJ’ler, sanatçının eski parçalarını alıp günümüzün ritmine uygun bambaşka şarkılar yaratıyor. Bu dünyanın her yerinde böyle. Süperstar Ajda Pekkan, geçtiğimiz günlerde üç yeni projesini açıkladı. Onun açıklamadığı bir projeyi de ben açıklayacağım. Türkiye’nin en başarılı DJ’lerinden Mert Leventoğlu, Ajda Pekkan’ın birkaç eski şarkısını yeniden uygulamış. Parçaları çok beğenen Ajda Hanım, eski şarkılarından bir albüm yapmaya karar vermiş. Mert Leventoğlu, Ajda Pekkan’ın 1967’den bugüne okuduğu en podpüler 15 şarkısını yenilemek için stüdyoya kapandı. Ajda Pekkan bu albümüne ‘Sil Baştan’ adını vermiş!

ELİF’TEN SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL

ÇOK ÖZLEMiŞiZ  GAZiNOLARI


Elif Edes Tapan, gastronomi eğitimini Paris Gordon Bleu’de tamamladıktan sonra İstanbul’a döndü. Uzun zamandır ünlü restoranlara mutfak danışmanlığı yapıyor. Ben de Elif’in brownie’sine bayılırım. Onunki kadar lezizini yemedim. Sevgililer Günü için Elif’ten brownie’sinin tarifini aldım.

Malzemeler: 175 gr. tereyağı, 160 gr. bitter çikolata, 2 3 tatlı kaşığı kakao, 1 + 1/3 ölçü / 200 ml sıvıyağ, 3 yumurta, 2 ölçü / 200 gr. un, 1 paket vanilya ve fırınlanmış 90 gr. ceviz.

Hazırlanışı: Yağı ocakta kaynatmadan kısık ateşte eritin. Altını kapatın, çikolata ilave edin ve yağın sıcaklığı ile eritin. Şeker, vanilya ve yumurtaları teker teker ilave edip karıştırın. Ardından unu ilave edip, çırpmadan karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda ceviz ilave edip, yağlanmış alçak kenarlı kek kalıbına koyun ve 175 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.