Göbek Eriten Buzlu Yeşil Çay

16 Temmuz 2019

Yaz sıcakları iyiden iyiye bastırdı değil mi? Öyle ki bazen nefes alacak gücü bulmak bile zor.

Peki nasıl mücadele ediyorsunuz bu sıcaklarla? Serin yerlere sığınarak, denize atlayıp bol bol yüzerek ve elbette içinizi serinleten içeceklere yönelerek. Peki ne içiyorsunuz? Buz gibi gazlı içecekler mi? Ambalajlı meyve suları mı? Su mu? Bence ilk ikisinden kesinlikle uzak durmalısınız. Hem genel sağlığınızı hem de kilonuzu korumak için...

İlk seçeneğiniz su olmalı. Ama belki de daha farklı bir lezzet arıyorsunuz. O zaman gelin bugün size yaz sıcaklarında hem vücudunuzun yeteri kadar su almasını sağlayacak hem de son derece sağlıklı ve eğer ihtiyacınız varsa göbek yağlarını eritmeye ve kilo vermeye yardımcı olacak bir içecek tarifi vereyim.

Bu, hazırlaması kolay ve son derece de sağlıklı bir içecek. Danışanlarıma da yağ yakma ve metabolizma hızlandırma konusunda yardımcı olduğu için sık önerdiğim yeşil çay ile hazırlanan içecek, hem farklı lezzeti hem de sağlıklı oluşu nedeniyle öne çıkıyor.

Birazdan vereceğim tarif bir orta boy sürahi dolusu su ile hazırlanıyor ve dört kişi için. Eğer daha fazla hazırlamak isterseniz, malzemeleri istediğiniz kadar artırabilirsiniz.

Hemen başlayalım.

GEREKLİ

Yazının Devamı

Çilekle Yağlarınızı Yakın

9 Temmuz 2019

Ey çilek! Sen nelere kadirsin! Kocaman ve parlak kırmızı rengine, bulunduğu ortamı hemen etkisi altına alan kokusuna ve tadına kim dayanabilir ki? Evet, çilekten söz ediyorum. "Meyvelerin kraliçesi" olarak adlandırılan çilek, bu tanımı sonuna kadar hak ediyor. Madem öyle doğanın bize sunduğu bu armağandan, bir yandan metabolizma hızlandırıp bir yandan da sağlığımıza destek olmak için neden faydalanmayalım ki?

Gelin bugün çileğin başrolde olduğu birkaç tane metabolizma hızlandıran içecek tarifi vereyim size. Üstelik bu içecekler, sadece metabolizma hızlandırmakla kalmayacak aynı zamanda vücudunuz için gereken vitamin ve mineralleri almanızı da sağlayacak.

Ama tarifleri anlatmaya geçmeden önce yazımın başında da belirttiğim gibi "çileğin nelere kadir olduğunu" yani bu güzel meyvenin sağlık faydalarını şöyle bir hatırlatmak isterim.

Eğer amacınız vücudunuzda biriken yağları yakmaksa, çilek bu konudaki en iyi yardımcılardan biri. Çünkü antosiyanin içerir. Peki nedir bu antosiyanin? Kırmızı ve mor renkli meyve ve sebzelerde bulunur ve vücutta depolanmış yağların yakımına yardımcı olur.

Çileğin kilo verme ve kilo koruma konusundaki bir başka yardımı da kan şekerini dengede tutma konusundaki

Yazının Devamı

Zayıflamaya Yardımcı Meyveler

4 Temmuz 2019

Şimdi tam da zamanı. Artık yaz geldi, sofralar taze sebze ve meyvelerle daha da renklenecek. Üstelik yaz boyunca yüzmek, bisiklete binmek, uzun yürüyüşler yapmak gibi fiziksel aktiviteler için çok daha fazla zaman bulacağız. Elbette fazla kilolardan kurtulmak için de. Yaz mevsimi bize bu konuda geniş seçenekler sunuyor.

Gelin bugün yaz aylarında fazla kilolarından kurtulup hafiflemek isteyenlere yardımcı olacak meyvelerden söz edelim. Bu meyveleri nasıl tüketmek gerektiği üzerinde duralım.

Su deposu karpuz: Yaz aylarının en lezzetli meyvelerinden biri karpuz. Öncelikle kelimenin tam anlamıyla bir su deposu karpuz. Yani sıcak günlerde bedeninizin ihtiyaç duyduğu suyu sağlamak için önemli bir kaynak. Tüketildiğinde tokluk hissi de yaratır.

Ama dikkat! Karpuz aynı zamanda şeker de içerir. Bu yüzden yaz mevsiminin bu güzel meyvesinden yararlanırken miktarı konusunda abartıya kaçmayın. Gün boyu, bir ince yarım ay dilimi karpuz tüketebilirsiniz. Fazlası, içerdiği şeker nedeniyle yarar sağlamaz.

Armut tokluk hissi sağlar: Armut da elmanın hemen ardından sıklıkla tüketilebilecek bir meyve. Bol C vitamini içerir; ayrıca kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Armut tükettiğinizde kendinizi

Yazının Devamı

Kilo Verdiren Ara Öğün

2 Temmuz 2019

Danışanlarıma hep önerdiğim, kendim de formumu korumak için uyguladığım bir yöntemdir, ana öğünler kadar ara öğünlere de özen göstermek. Özellikle kilo vermek ya da kilo korumak isteyenler için önemli bir ayrıntı bu.

Sağlıklı ara öğün seçenekleri bir yandan, kan şekerini dengede tutup açlık krizlerini önler. Diğer yandan da metabolizmayı hızlandırıp yağ yakmaya yardımcı olur. Elbette burada önemli olan hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğini bilmek.

Hem kilo vermek hem de kilo korumak isteyenlerin tercih edebileceği sağlıklı ara öğün seçenekleri listesi hazırladım. Bence bir göz atın. İçlerinden biri mutlaka sizin için...

Yulaf ezmesi: Hem hazırlanması kolay hem de son derece sağlıklı. Öncelikle yulaf, kompleks karbonhidratlar açısından zengin. Kilo vermek isteyenler için önemi ise kan şekeri dengesini korumaya yardımcı olması. İçerdiği lif de cabası.

Bir de küçük kullanım önerisi: Yulaf ezmesine birkaç tane çilek, yaban mersini ya da ahududu gibi şeker oranı yüksek olmayan meyveler de ekleyerek bir sonraki ana öğüne kadar tokluk hissi sağlayabilirsiniz.

Çiğ badem: Danışanlarıma da sıklıkla önerdiğim bir ara öğün seçeneği çiğ badem. Ama dikkat! Tuzsuz olması koşuluyla. Badem, sağlıklı

Yazının Devamı

Doğru Uyuyun, Hızlı Kilo Verin

1 Temmuz 2019

Kilo verme yolculuğuna yeni başladığınız sırada hep gün içinde yapılması gerekenlere odaklanırsınız. Hangi besinleri tüketeceğiniz, ara öğünlerde ne yerseniz sağlıklı kilo vereceğiniz ve egzersiz düzeni gibi. Ama unutmayın, kilo vermek sadece gündüz saatleriyle sınırlı bir süreç değil. En az onun kadar önemli bir başka zaman dilimi daha var: Gece saatleri.

Çünkü gece saatleri için geliştireceğiniz sağlıklı alışkanlıkların da kilo verme sürecine katkısı çok büyük. Gelin bir bakalım, geceleri atacağınız hangi adımlar, sizi kilo verme sürecinde daha ileriye taşır.

Önce iyi bir uyku: Aslına bakılırsa bu, çok hoş ve çok da basit bir adım. Geceleri düzenli yatın, yani yatağa gidiş için belli bir saatiniz olsun ve yeteri kadar uyuyun. Kaliteli bir uyku, kilo verme sürecinde çok büyük anlam ifade eder. Çünkü eğer, geceleri yeteri kadar uykunuzu alamazsanız, vücudunuz yorgun düşer ve etkin bir biçimde yağ yakamaz.

Ekranın karşısında ömür tüketmeyin: Kaliteli bir uyku için dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı, "ekranlardan" uzak durmak. Hem de her türlüsünden. TV ekranından diz üstü bilgisayara, akıllı telefonlara kadar. Bu tür aletleri yatak odanızdan kesinlikle uzak tutun.

Hafif yoga

Yazının Devamı

Kilo Aldırmayan Kolay Tatlı

11 Haziran 2019

Hem "kilo aldırmıyor" hem de "tatlı"... İlk anda pek de uyumsuz görünse de aslında gerçeğin ta kendisi! Yani hem tatlı yiyorsunuz hem de kilo almıyorsunuz. Elbette doğru miktarda tükettiğiniz sürece.

Aslında size daha önce de bu tür sağlıklı tatlı tarifleri vermiştim. Gelin bunlara bir yeni halka daha ekleyelim ve kolayca yapılan hem görüntüsü hem de lezzeti çok güzel bir tatlı yapalım.

Sözü çok fazla uzatmadan bu tatlının yapımı için gerekli malzemeleri sayarak anlatmaya başlayayım:

12 tane Medine hurması

1 su bardağı kıyılmış tuzsuz çiğ badem

Yarım yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Yarım yemek kaşığı çiğ kakao

Bir su bardağı Chia tohumu

Yazının Devamı

Kilo Aldırmayan Dondurma

10 Haziran 2019

Sizce dondurma gerçekten de sanıldığı kadar "masum" bir tatlı mı? Bana sorarsanız pek sayılmaz. Özellikle de piyasada satılan ambalajlı dondurmalar hiç de öyle "hafif tatlı" sınıfına girecek türden değil.

İçindeki yüksek şeker oranı, hele bir de o katkı maddeleri düşünülecek olursa tam tersine uzak durmak gerekir.

Gelin sizinle, tükettiğiniz zaman vicdan azabı yaratmayacak, kilo vermenize ya da kilo korumanıza hiçbir olumsuz etkisi olmayacak sağlıklı ve gerçekten hafif bir dondurma tarifi paylaşayım. Çok kısa bir zamanda hazırlayabileceğiniz bu dondurmayı, hem kendiniz tüketebilir hem de gönül rahatlığıyla çocuklarınıza da yedirebilirsiniz.

Dondurmanın ana malzemesi, hem genel sağlık hem de kilo koruma ya da kilo verme konusunda büyük katkısı olan ananas. Buna ek olarak bir tane mango ve bir limonun suyunu da kullanacağız. İşte dondurmanın içerdiği tüm malzeme bu kadar. Yani başta şeker olmak üzere hiçbir zararlı katkı maddesi yok. Üstelik kısacık zamanda hazırlanması da cabası.

Şimdi gerekli malzemeleri şöyle bir toparlamak gerekirse:

2 su bardağı dilimlenmiş ananas

Bir tane soyulmuş ve dilimlenmiş mango

Bir yemek kaşığı limon suyu

Yazının Devamı

Karın Düzleştiren Yaz Detoksu

30 Mayıs 2019

Yaz aylarında giyinip aynaya baktığınızda sizi en çok ne rahatsız ediyor? Çok iyi anlıyorum, şiş görünen karnınız! Fazla kilo sorununuz olmasa bile bazen karnınızın şişkinliği dikkat çekici boyutlara ulaşabilir. Ama bence bunu dert etmeyin. Çünkü özellikle yaz aylarında bazı yiyeceklerin özellikle de su içmenin yardımıyla detoks yapıp sizi rahatsız eden görüntüden kurtulmak mümkün.

Detoks dediğim için hemen aklınıza öyle bulunması zor, uzak ülkelerde yetişen meyveler ve sebzeler gelmesin. Hemen her markette, manavda ya da pazarda kolayca bulabileceğiniz hatta her an mutfağınızda olan yiyecekleri kullanarak hem vücudunuzu toksinlerden temizler hem de ödem attırabilirsiniz.

O zaman hemen anlatmaya başlayalım hangi besinlerle yazlık detoks yapabileceğinizi.

Salatalık: Yaz aylarında sadece karın şişkinliğini değil vücudunuzun diğer bölgelerinde toplanan ödemi atmanıza da yardımcı olan muhteşem bir besin salatalık. Öncelikle salatalığın yüzde 95'i sudan oluşuyor.

Yani bir anlamda sıcak yaz günlerinde vücudunuz için gerekli olan suyu da alacaksınız. Salatalığın içerdiği vitamin, mineral ve elektrolitler de cabası! Eğer amacınız toksinlerden arınıp bir yandan da kilo kontrolü sağlamaksa

Yazının Devamı