Bihter Ayyıldız

Bihter Ayyıldız

tbkrxm@yahoo.fr

Tüm Yazıları

2012’de Yves Saint Laurent’in kreatif direktörü olarak atanan ve 2016’da olaylı şekilde ayrılan Hedi Slimane’ın işe başlar başlamaz ilk yaptığı, markanın logosounda yer alan, yaratıcısının ismi olan Yves’i atmak olmuştu. Koltuğu devralan ve bu sezon ilk defilesini yapan Anthony Vaccarello ise markaya itibarını ve seksi çizgilerini geri getirdi. Hedi Slimani’nin gelişinden ve yaptığı değişikliklerden benim gibi rahatsız olanlar için bu defile bir iade - i itibar oldu.

‘Ulaşılabilir lüks’ derken?

Lüksün ulaşılabilir olma mantığına karşıyım ama 2017 ilkbahar - yaz koleksiyonları fikrimi değiştirir gibi oldu. Neden mi? Balenciaga’nın önerdiği, moda dünyasında ‘over sized shopping bag’ adıyla geçen, Türkçesi ‘aşırı büyük pazar çantası’ olan tasarımları görünce, aklıma pazarda satılan yorgan kılıfları geldi. Bu esinlenme değil, birebir aynısı. Siz de önümüzdeki sezon defilelerinde sokak modası karelerinde yer almak istiyorsanız, en yakın yorgancıya koşun.

Ya da Loewe’nin önerisi kilim desenli clutch için evde eskiyen bir kilimi döşemecide makinadan geçirtip, perde püskülü takarak havanıza hava katabilirsiniz. Şimdi bu lüks ulaşılır mı, değil mi?

Bu parçaları Türkiye’de ilk kimin üzerinde göreceğiz merak ediyorum.

Haberin Devamı

Saraydan kız kaçırma

Dior’un defilesi devrim niteliğindeydi. Ve ‘saraydan kız kaçırma’ adını verdim. Yalın ve kibar çizgisini koruyan Dior kadını, sarayın kapılarını aşıp, sokağa çıkmış; içindeki kaçak prensesi özgür bırakmış. Tabii bunu yine stille ve bol mesajla yapmış.

Sezon trendleri

Geçtiğimiz hafta Beymen’de Mert Aslan’ın styling’ini yaptığı sezon trendleri defilesini

PARİS MODA HAFTASI’NDAN STİL NOTLARI
izledim. Aslan’ın sunduğu parçalardan çıkan özetler şöyle:

- Grinin 50 tonu kafası devam ediyor.

- İnce askılı elbiseleriniz yaz anısı olarak kalmayacak. İçine bir triko, altına deri botla yola devam.

- Pijama partisi sokaklara taşıyor.

- Dantelli gecelikleri kazaklar ya da ceketlerle istediğiniz yerde giyin.