Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Burak Yılmaz gibi yerliler arasında gol yollarında etkili kaç oyuncu sayabilirsiniz? Valla, bana sorarsanız pek yok. Şimdi böylesi golcü bir oyuncunuz varsa, yerden ve yüksek toplarla onun beslenmesi gerekir, aksi verimini düşürür. Caner gibi, sol kanatta bu anlamda etkili oyuncunun yedek oturtulması da bana tuhaf geliyor! İlk yarıda onun koşu yoluna ya da kafasına bir orta geldi mi, hatırlamıyorum! Öyle bencil olmadığını da dün bir kez daha gördük. Ljajiç’e yaptığı asist klas ötesiydi. Ljajiç evet Kartal’ın etkili bir silahı, ne var ki çok basit sarı kartlar görüyor. Burak, ilk yarıda gol susuzluğunu attığı nefis frikikle giderdi, öyle tesadüf falan değil, akıl dolu bir vuruştu. Gelelim Ömer Ali’nin attığı gole, harikaydı... Burak’ın kaptırdığı top gitti, gol oldu, tamam. Ancak Burak Yılmaz’a yapılan buz gibi bir faul var kardeşim, Ali Palabıyık, o pozisyonu nasıl atlar? Burak’a hakemlerimizin ön yargılı olduklarına inanıyorum artık. Tıpkı Ali Palabıyık gibi! Beşiktaş’ın bir yıldır maçlarını yönetmediğini de anımsatalım, kıssadan hisse!
***
Takımlar arasında makas daraldı, büyük, küçük artık fark etmiyor, görüyoruz.Dememiz o ki, öyle “çantada keklik” devri, gerilerde kaldı! Örneğin Konya, iyi futbol oynuyor, pes etme kelimesi lügatlarında yok. Ayrıca deneyimli ve de bana göre başarılı Aykut Kocaman hocamız var, oyuncu hamleleri müthiş, karşılığını alıyor.
Beşiktaş’ın ilk yarıda bir topu direkten döndü, iki gol attı, ancak konuk takım kolay lokma değil, Ömer Ali gibi bir silahı var. Yalnız Kartal ofansa çıkarken ve korner atışlarında savunma güvenliğini es geçiyor, bu da rakipler için büyük avantaj bence!
Tek farklı skorlar tehlikelidir, kazaya gelirsiniz, sonra dizinizi döversiniz! Kartal ikinci yarıda üçü kovaladı, rakip kalede müthiş bir baskı kurdu, ancak sürekli savunmaya takıldılar! Adriano o fırsatı yakaladı, gitti kaleciye nişanladı, be kardeşim yanında Burak var, niye ona vermiyorsun, ver gol olsun, Kartal rahat nefes alsın! Lens’de bir fırsatı kullanamadı, sonra sahneye Fofana çıktı, skoru eşitledi. Neyse ki doksan artı üçte, Kagawa, Adriano’nun asistini gole çevirirken, Kartal’ı ipten alırken, taraftarın tepkilerine hedef olan Şenol Güneş’in tribünleri alkışlaması acaba erken bir veda mıydı?