Çocuklar İçin Güvenli İnternet

18 Mart 2019

Ödevleri, ders konu anlatımlarını, merak ettiklerini internette arayan çocuklar ebeveynlerinin istemediği pek çok içerikle de karşılaşabiliyor. Google tarafından 2016’da geliştirilen KidRex tam da bu sorunla ilgili ailelerin içini rahatlatacak bir arama motoru.

KidRex nedir? Nasıl çalışır?

KidRex, Google tarafından geliştirilen ve Google ile birlikte çalışan ancak çocuklar için güvenli içerikler haricindeki hiçbir içeriği yayınlamayan bir arama motoru.

KidRex arama motoru Google’ın güvenli arama özelliğini kullanıyor. Bu sayede çocuklara uygun olmayan ve cinsel içerikli siteleri engelleyip arama sonuçlarında bu siteleri göstermiyor.

Çocuklar için uygun olmayan anahtar kelimeler ve siteler KidRex arama motorunun filtresine takıldığı için güvenli internet ortamı sunuyor.

KidRex’te çocuklar için uygun olmayan bir kelime arattığınızda ekranda bir uyarı işareti çıkıyor ve aramaya izin verilmiyor.

KidRex filtrelerine rağmen bir şekilde herhangi bir içeriğin uygunsuz olduğunu tespit eden anne babalar site veya içeriği şikayet edebiliyor.

Açılan sayfadaki Kids sekmesine tıklarsanız çocukların katkı sağlayarak gönderdiği çizimleri, Parents sekmesine tıklarsanız da aileler için KidRex ile ilgili bi

Yazının Devamı

Mor Gıda Boyası Nasıl Yapılır?

17 Ağustos 2018

Mor gıda boyası mor lahana kullanılarak yapılabilir. Dışarıdan aldığınız gıda boyalarındaki kimyasallardan uzak durmak istiyorsanız evde mor gıda boyasını kolaylıkla yapabilirsiniz.

Mor gıda boyası malzemeleri

1 mor lahana

3 bardak su

Mor gıda boyası yapılışı:

Mor lahanayı iyice yıkayın.

5-6 parça halinde kesin.

Yavru ördek ne yer? Nasıl beslenir?

Yazının Devamı

Evde Teraryum Nasıl Yapılır?

4 Temmuz 2018

Evde teraryum hazırlayarak çocuklara hem doğa bilgisi aşılayabilir hem de eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Evde teraryum yapımı için malzemeler

Cam fanus, kavanoz ya da kase

Çakıl taşları

Aktif kömür (Mangal kömürü de kullanabilirsiniz)

Torflu toprak

Teraryumda yetişebilecek bitkiler (eğrelti otu, kaktüs, yosun, sukulent)

Sprey şişe

Yazının Devamı

Kutup Yıldızı ile Nasıl Yön Bulunur?

28 Haziran 2018

Kutup Yıldızı nedir? Kutup Yıldızı yön bulma nasıl gerçekleşir? Kutup Yıldızı’nın büyüklüğü nedir? Kutup Yıldızı hangi gezegen ya da yıldızdır?

Kutup Yıldızı nedir?

Kutup Yıldızı Küçükayı takımyıldızının en parlak yıldızıdır. Alpha Ursae Minoris, Demirkazık, Şimal Yıldızı ya da Kuzey Yıldızı olarak da bilinir. Kutup Yıldızı’nın bilimsel adı Polaris’tir. Kutup Yıldızı Kutup Gök Kutbu’na yakın bir mesafede yer alır. Bu sebeple Kuzey Kutbu’nun Yıldızı olarak da bilinir. Hipparcos uydusunun verilerine göre Kutup Yıldızı Dünya’ya 433 ışık yılı uzaklıktadır. Bazı diğer yöntemlere göre ortaya çıkarılan hesaplamalar, Kutup Yıldızı’nın belirtilen mesafeden yüzde 30 daha yakın olduğunu gösterir.

Yavru ördek ne yer? Nasıl beslenir?

Kutup Yıldızı çoklu yıldız sistemidir. Polaris Aa adı verilen sarı üstdev yıldızı ve daha küçük yıldız Polaris Ab çolu yıldız sistemi oluşturur. Polaris Aa ve Polaris Ab yıldızları 1779 yılında William Herschel tarafından keşfedilen Polaris B yıldızının yörüngesi ile hareket ederler. Daha önceleri Polaris C ve Polaris D adlı diğer iki bileşen yıldızın da olduğu düşünülüyordu fakat bu yıldızların Polaris sistemi ile herhangi bir ilişiği olmadığı tespti edildi.

Kutup

Yazının Devamı

Eğlenceli Deneyler: Kalem Hilesi

30 Mayıs 2018

Plastik poşet ve kalem deneyi ile polietilen maddesinin yapısını inceleyebilir, bu deneyi bir sihirbazlık hilesi gibi gösterebilir ve etrafınızdakileri şaşırtabilirsiniz.

Plastik poşet ve kalem deneyi ilk okul çağındaki çocuklar için uygundur. Daha ufak çocuklar için korkutucu olabilir. Bu sebeple yaş grubunu dikkatli seçmelisiniz.

Malzemeler

Polietilen maddeden bir poşet

Kurşun kalem

Su

Deneyin yapılışı:

Polietilen poşetin yarısını suyla doldurun. Torbanın su dolu olan yerinden kalemleri kullanarak delik açık ve kalemleri poşetten geçirin.

Yazının Devamı

İstanbul'daki Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar

21 Mayıs 2018

Son yıllarda İstanbul'da açılan büyük akvaryumlar ve hayvanat bahçeleri hayvanları tanımak isteyen çocuklar için güzel bir imkan niteliğinde. Bu dosya içeriğimizde sizler için İstanbul'daki hayvanat bahçeleri ve akvaryumları yazdık.

1. İstanbul Sea Life Akvaryum:
İstanbul Sea Life Akvaryum’da sayısız balık türü, bitki örtüleri ve kafeler bulunuyor. İstanbul Bayrampaşa ilçesinde bulunan İstanbul Sea Life Akvaryum’da binlerce deniz canlısını tanıyabilirsiniz.

İstanbul Sea Life Akvaryum Adresi: Kocatepe Mah. Paşa Cad. | Forum İstanbul, No: 5/5, İstanbul 34045, Türkiye
İstanbul Sea Life Akvaryum telefon: 0 212 640 20 15

Kaplumbağalar Ne Yer?

Yazının Devamı

Evde Mavi Gıda Boyası Yapımı

14 Mayıs 2018

Mavi gıda boyası mor lahanadan yapılmaktadır. Mor lahana güçlü renk verici pigmentleri sayesinde doğal yollarla gıda boyası yapmak isteyenlerin kullanabileceği bir sebzedir. Çocuklarınızla birlikte evde birlikte gıda boyası yapabilir, bir taraftan eğlenirken bir taraftan da kimyasal madde içermeyen gıda boyası elde edebilirsiniz.

Mavi gıda boyası için malzemeler:

1 mor lahana

5 bardak su

1 paket kabartma tozu

Mavi gıda boyası yapılışı:

Mor lahanayı 6-7 parçaya bölün.

3 bardak suyun içinde haşlayın.

Yazının Devamı