Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Marka Konferansı’nın hazırlıkları son hızla devam ediyor. 13 Aralık’ta Soho House’ların kurucusu ve CEO’su Nick Jones ile Marka sahnesinde olacağız. Öncesinde bakın neler konuşuyoruz... “Her yeni şehre gittiğimizde, şehrin insanlarını anlamaya ve onları mutlu etmeye çalışıyoruz, her şeyi olduğundan daha da iyi hale getirmek için çalışıyoruz, gerekirse değişiklikler de yapıyoruz. Hata yapmaya korkmamak gerekiyor, yenilikler denemek gerekiyor. Yenilikler denediğinizde iyi sonuçlar elde edemiyorsanız her zaman değiştirebilirsiniz. Biz de üyelerimizin isteklerini dinleyip onların beklentilerini karşılamak için çalışıyoruz. 2018 için çok planımız var” diye başlıyor anlatmaya.

Haberin Devamı

“İstanbul’da olmaktan mutluyuz”

Sırada Amsterdam, Brooklyn, Hong Kong var

Konu İstanbul’a geliyor ister istemez... “Soho House İstanbul, Soho House ailesinin çok önemli bir parçası. En büyük kulüplerimizden biri, harika üyelerimiz var. İstanbul bizim için çok önemli, burada olmaktan mutluyuz. Gelecekte de burada olacağız” diyor son derece kendinden ve İstanbul’dan emin. Malum şu anda dünya çapında tam 18 Soho House var. “Yaratıcı insanları bir araya getiren 18 ayrı kulübü olan ilk dünya çapında kulübüz. İstanbullu üyelerimiz de bu global ağın değerli bir parçası. İstanbul’daki kulüpten faydalanmanın yanı sıra İstanbul dışındaki Soho House’lardan da faydalanmalarından mutluluk duyuyoruz. Ayrıca 2018’de İstanbullu üyelerimizin yaptıklarını diğer şehirlerdeki kulüplerimizdeki üyelerimizle de paylaşabilmeleri için çalışıyoruz.” Böyle uluslararası yaratıcı bir ağın parçası olmak İstanbul için de İstanbul’un yaratıcı kitlesi için de önemli.

Peki ama yeni Soho House’lar nerelerde açılıyor? “22 yıl önce Soho House’u Londra, Soho’da ilk açtığımız Greek Street’teki kulübü yeniledik, ocak ayında açılıyor. Aynı sokakta Kettners Townhouse adını verdiğimiz otelimiz de ocak ayında açılıyor. Sonra Londra’da eski BBC binasının olduğu White City bölgesinde açılıyor. Daha sonra ise Soho House Amsterdam, Downtown Los Angeles, New York Brooklyn Dumbo ve Little Beach House Barcelona açılışları olacak. Ayrıca gelecek yıl Uzakdoğu’daki ilk kulübümüz Soho House Hong Kong’un hazırlıkları başlıyor.”

Haberin Devamı

Dijital çağa ayak uyduruyor

Dijital çağda Soho House’u nasıl yenilikler bekliyor? “Kulübü nasıl dijital hale getirebileceğimiz üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Üyelerimizin birbirleriyle iletişimde olabilecekleri, etkinliklere katılabilecekleri bir dijital platform hazırlığındayız. Şu anda kulübe geldiğinizde ya da bir etkinliğimize katıldığınızda üyemiz olduğunuzu hissediyorsunuz. Oysa nerede olursanız olun bunu hissedebileceğiniz bir sistem kuruyoruz. Ayrıca bunun için ‘Cities without Houses’ adını verdiğimiz, Soho House’un henüz açılmadığı şehirlerde de üyelik sistemini başlattık. Böylece yer almadığımız şehirlerdeki yaratıcı kişilere de ulaşabiliyoruz.”

Otel önünde uzun kuyruk

Nick Jones, yenilikleri anlatmaya devam ediyor, arada hatalarından örnekler de vererek... Başarılarını anlatmasına zaten gerek yok. Birkaç gece önce Londra’da yeni açtığı The Ned adlı otel ve kulübün önündeki uzun kuyruğu gördükten sonra… Sadece giriş katında 8 restoran olan otelden içeri girebilmek için önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Hayatımda ilk defa bir otelin girişinde böyle gece kulübü girişi gibi bir sıra görüyorum. Otelin ne kadar büyük olduğunu düşününce ve kapıdaki sırayı gördükçe doğrusu ister istemez Nick Jones’a, Soho House’a ve yarattığı diğer markalara olan saygım da daha da çok artıyor. Bakalım Marka’da daha neler öğrenebileceğiz kendisinden…