Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Wallpaper’ ve ‘Monocle’ dergilerinin kurucusu Tyler Brule, bu akşam Nişantaşı Beymen’de. Peki ama neden?

90’ların en önemli dergilerinden biri ‘Wallpaper’dı, 2000’lerin en önemli dergilerinden biriyse ‘Monocle’. Başarıları tesadüf değil. İkisinin de kurucusu Tyler Brule.
Brule, Kanadalı bir gazeteci. Üniversiteyi yarıda bırakıp Londra’ya taşınıyor ve gazetecilik yapmaya başlıyor. Hatta Alman ‘Focus’ dergisi için Afganistan’da muhabirlik yaparken iki yerinden vuruluyor. Uzun süre hastanede yatması gerekiyor. Bu süreçte bol bol dergi okuyan Brule, sektörde bir açık olduğunu fark ediyor ve tasarım ağırlıklı bir yaşam tarzı dergisi çıkarmaya karar veriyor. Aldığı krediyle 1996’da ‘Wallpaper’ı çıkarıyor. 1 yıl sonra dergiyi Time Inc.’e satıyor. Yayın yönetmeni olarak devam ediyor bir süre. O sırada Winkreative adlı bir reklam ajansı da kuruyor. 2007’de ‘Monocle’ı kuruyor.

Mağazası ve kafesi de var
‘Monocle’, gündemden modaya her alanı kapsıyor. Hazırladığı listeler de ses getiriyor. Örneğin dünyada en yaşanılası şehirleri seçiyorlar. Hâlâ İstanbul’un bu listeye girmesini heyecanla bekliyoruz.
‘Monocle’, Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ediyor, dizi sektöründe olanları da araştırıyorlar, Cumhurbaşkanı Gül’le röportaj da yapıyorlar. Şu anda derginin internet sitesinde Türkiye’yle ilgili bir kısa film de var.
‘Monocle’ sadece bir dergi değil, yaşam tarzı pazarlıyor. İşte bu yüzden önce radyosunu kuruyorlar, sonra da ‘Monocle’ ürünleri satan mağazalarını. Hatta Comme des Garçons bile
onlara özel parfümler çıkarıyor. Şimdi Londra ve Hong Kong’da butikleri, kafeleri de var.
Peki ama bütün bunları şimdi size niye anlatıyorum? Bir haftalığına da olsa İstanbul’da da bir butikleri olacak. Nişantaşı Beymen’deki butiğin açılışı şerefine mağazada bu akşam Tyler Brule’nin de katılacağı özel bir davet veriliyor. Çok sık seyahat eden ve seyahatlerini ‘FT Weekend’deki köşesinde de paylaşan Tyler
Brule sık sık İstanbul’un favori şehirlerinden olduğunu söylüyor. Bakalım İstanbullular da
‘Monocle’ı ve Tyler Brule’yi favorileri arasına katacak mı?

Haberin Devamı

LONDRA ÇAĞIRIYOR

Haberin Devamı

Trump Towers’da aylardır beklenen Duke İstanbul sonunda bu akşam açılıyor, ‘London Calling’ temalı özel bir davetle. D&D London, Mehmet Ali Yalçındağ ve Borsa, Masa, X Restaurant’ın sahibi Sele Group’un ortaklığındaki Duke İstanbul’un açılış partisinde İngiliz komedyen ve drag kraliçesi Jonny Woo, kadın müzisyenlerden oluşan High on Hills grubu, DJ Lady Kamikaze performans sergileyecek. Geceye DJ Doğuş Çabakçor’un müzikleriyle devam edilecek.
Duke İstanbul yemeklerde de iddialı. Fransız şef Mickael Weiss’in hazırladığı mönü, dünya mutfağı ağırlıklı. Restoranda şef masası ve suşi bar da olacak. İki dev terası var. Dekorasyon Conran&Partners ve Hoxton Art Gallery imzalı. Şimdiden söyleyebilirim Duke İstanbul, bu yazın çok konuşulan mekânlarından olacak.