Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cennet Koyu’ndaki Mandarin Oriental’da bu hafta Juju by Babylon açıldı. Bakalım Babylon, iyi müziğiyle Çeşme’den sonra Bodrum’u da fethetmeyi başaracak mı?

Babylon sonunda Bodrum’da

Bu yazın en şaşırtıcı işbirliği Babylon ve Mandarin Oriental’dan geldi. Babylon önce Alaçatı’daki sonra da Aya Yorgi’deki mekanlarıyla İstanbulluları Çeşme’ye alıştırdı. Şimdi de ilk defa Bodrum’da bir yer açtılar: Juju by Babylon. Beklenmedik bir yerde, Cennet Koyu’ndaki Mandarin Oriental’ın plajlarından birinde...
Hemen yanında otel müşterilerine özel bir plaj daha bulunuyor. Ayrıca residence sahiplerine özel bir plaj daha var. Ama şimdiden otel müşterileri de, residence sahipleri de Juju by Babylon’u tercih etmeye başlamış. Babyloncular bunu müziğe ve farklı kokteyllerine bağlıyor. Tabii insan içine karışma isteğinin de etkisi olduğu belli.
Juju by Babylon’un müziği ve kokteyllerinin yanı sıra asıl en büyük farkı, koyda doğası bozulmamış tek alan oluşu. Malum, Cennet Koyu’na denizden baktığınızda artık eskisi gibi bir cennet görüntüsü yok. Yine de buraya Mandarin Oriental gibi önemli bir markanın gelmesi turizm açısından sevindirici sayılabilir.

Kabanalarda müziğin sesini siz belirliyorsunuz
Juju by Babylon’da tamamen yeşillikler içindesiniz. Son derece minimal bir dekorda. Deniz balıkları sayabilecek kadar pırıl pırıl, dibi görünüyor. Sahilde çakıltaşlarına
basarak da denize girebiliyorsunuz, biraz ilerideki, yine Babyloncuların işlettiği m2 adlı bölümde iskeleden de... Biraz daha izole olmak isterseniz denize tepeden bakan kabanaları da tercih edebilirsiniz. Kabanalarda dikkat çeken iki detay var; biri müziğin sesini istediğiniz kadar açıp kapatabiliyorsunuz, diğeri de telefon şarjlarımız için düşünülmüş birer adet priz.
Juju by Babylon’un restoranı Olive Garden. Öğle yemekleri Babylon ekibinden, saat 18.00’den sonra ise restoranın işletmesi otel ekibine geçiyor.
Öğle yemeklerinde pidelerden salatalara, deniz levreğinden jumbo karideslere seçenek çok. En çok da sorbelerde iddialılar, özellikle mango sorbe çok başarılı.
Hafta içi Juju by Babylon henüz sakin. Zaten açıldığını bilen de pek yok. Resmi açılış 19 Temmuz’da. Sonrasında iyi DJ’ler de gelecek Bodrum’a. Yakında Babylon, Mandarin Oriental’ın müziğine de el atarsa şaşırmam.

Haberin Devamı

Yalıkavak marinanın yeni mekanları

Haberin Devamı

Yalıkavak marinada, resmi adıyla Palmarina’da, hâlâ en tıklım tıklım restoranlar Nusr-et ve Cookshop. Ama bu yaz bir de yeni eklenen mekanlar oldu. Buyrunuz tam listeyi...
l Huysuz Aşçı: Bu yıl Nusr-et, Cipriani ve Nobu gibi ağır toplar arasına taşındı. Bir yanında İtalyan dondurması ve fajitasıyla öne çıkan Angelino Cafe, diğer yanında nargileci PS Lounge ve onun yanında da Azeri restoranı Quzu var.
l Dolce&Agency: Marinanın tam ortasındaki Dolce&Agency’de yemek yiyebiliyor, nefis brownie’lerden atıştırabiliyor, Kürşat Başar’ı canlı dinleyebiliyorsunuz.
l Hünkar: Etiler ve Nişantaşı’ndan tanıdığımız Hünkar, marinada Türk mutfağını temsil eden tek yer. Yemekleri lezzetli ama İstanbul’da olduğu gibi Bodrum’da da fiyatları yüksek.
l Günaydın: Yeni açılanlar içinde en kalabalık olanı Günaydın. İlerideki Nusr-et’in de ne kadar kalabalık olduğu göz önüne alınınca “Ne kadar steakhouse merakımız varmış meğer” diyorsunuz.
l Coldstone: Geçen yıl marinada en çok Bitez Dondurmacısı’nın kapanmasına üzülmüştük. Bu yıl Amerikalı Coldstone gelmiş marinaya. Şu anda marinanın tek dondurmacısı.
l Starbucks: Marinaya uğrayan herkes koşa koşa Starbucks’a gidip bir kahve alıyor. Sanki uğramayanı dövüyorlar gibi bir durum söz konusu.
l Nobu: İstanbul’da açılamadan
Bodrum’da açıldı. Hafta içi bir Nusr-et kadar kalabalık değil ama spesiyalitesi siyah morina balığı, Robert de Niro ortaklığıyla yürüyen
şanı ve 25 şubesi sayesinde şimdiden
Cipriani’yi geçmiş gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Fiyatlar Babylon kitlesi için yüksek

Juju by Babylon’un tek kötü yanı fiyatları. Giriş fiyatı 150 lira. Bu fiyata yemek
ya da içki dahil değil. Yediğinizi içtiğinizi de ayrıca ekleyince ortaya çıkan hesap belki giderek yükselen Bodrum standartlarından çok farklı değil ama Babylon kitlesi için çok yüksek. Neyse ki plajdan yararlanmak istemezseniz giriş fiyatı ödemeden sadece yemek
ya da içki için de gitmek mümkün olacak. İyi de
o pırıl denizi görüp de giremedikten sonra oraya kadar gidilir mi?
Bu arada “Bodrum’daki Juju by Babylon’ı bırakın, İstanbul’da Babylon’a ne zaman kavuşacağız?” diyenlere müjdeyi verelim. Babylon, Bomonti Bira Fabrikası’nda ekimde açılıyor. Üstelik sadece Babylon ve Babylon Lounge da değil. Etraflarında başka restoranlardan tasarım ofislerine pek çok farklı yer olacak. Asmalımescit’ten sonra şimdi Bomonti de belli ki değişim geçirecek.