Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul eğlence hayatı uzun bir duraklama dönemi geçirdi. Şimdi ise şehre dönüşle birlikte herkes birbirine yeni projelerini anlatıyor. İşte eğlence hayatında yeni sezondan ilk dedikodular.

- Yeme - içme meraklılarını ilgilendiren önemli bir yenilik Sakıp Sabancı Müzesi’nde müzedeChanga’nın yerine yeni gelen MSA’nın restoranı. Mutfak Sanatları Akademisi’nin ne kadar başarılı olduğunu biliyorum ama doğrusu Changa’nın yerini doldurmak da kolay değil. Changa hem Taksim hem Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi şubesiyle Türkiye’de restorancılığı başka bir boyuta taşıdı. Bugün, dünyanın en iyi restoranları listelerine Türkiye’den restoranlar girebiliyorsa bunda en büyük pay önlerini açan Changa’nın. Umarım MSA’nın restoranı da Changa gibi yeme - içme sektöründe herkesin önünü açabilecek kadar başarılı olur. MSA’nın restoranında bir nevi derstesiniz aslında. Henüz eğitimde olan bir ekip var işin başında. Beklentim, MSA’nın restoranından da Civan Er, Pınar Taşdemir gibi başarılı şeflerin çıkması.

Haberin Devamı

Bizi neler bekliyor

- Topaz, Colonie ve Escale ile tanıdığımız Yücel - Gülin Özalp aynı anda altı projenin birden hazırlığında. Bir yandan Colonie’nin yerinde yeni bir mekan açıyorlar, bir yandan Escale’in bir kısmını hamburgerciye çevirecekleri konuşuluyor. Hatta şehrin en iyi yeni nesil hamburgercilerinden birinden de bu konuda destek aldıkları söyleniyor. Kuruçeşme’de Huqqa’ya komşu bir balıkçı da söylentiler arasında. Ama beni en çok heyecanlandıran İKSV binasının tepesinde açacakları modern meyhane. Borsacıların X Restaurant ve Uzakdoğu restoranı Saigon’dan sonra İKSV’nin nefis manzaralı çatısına uzun ömürlü ve iyi bir restoran gelmesini hepimiz istiyoruz.

- Gradiva otel ve Zelda Zonk kapandı ama Levent Özçelik Novo’da çalmaya devam ediyor. Şimdi Levent Özçelik Akaretler, Nişantaşı, Beyoğlu üçgeninde yeni oluşumlar peşinde. Bakalım, hangi mekanı seçip nerede, nasıl bir konseptle karşımıza çıkacak?

Zamana ihtiyacı var

- Kuruçeşme Arena ile Huqqa arasına yeni bir Boğaz mekanı geliyor. Kapalı ve açık bölümleri olacak. Develi, Dirty Hands, Ringa Balık gibi restoranlar olacak içinde. Dans pistinde de iddialılar. Mekanın isminin Pasha olacağı söyleniyor. İstanbul eğlence hayatında bir döneme damga vuran, müdavim kartı olmasının bir statü sembolü sayıldığı, eski Laila’nın yerindeki Pasha’nın kalbimizde yeri ayrı. Yeni bir mekanda açılır açılmaz o ruhu yakalamak mümkün değil. İşte o yüzden yeni bir mekana Pasha adını vermek gereksiz.

Haberin Devamı

- Bu yazın en büyük sürprizlerindendi Karaköy’deki Mürver. Novotel’in terasında açılan restoranın danışmanlığını şef Mehmet Gürs üstleniyor. Mikla’yı dünyanın en iyi restoranları listelerine sokmayı ve her yıl daha da yükselmeyi başaran Mehmet Gürs, Mürver’de de eminim harikalar yaratıyor. Ama şimdilik gidenler servisten memnun değil.İddialı bir restorana başta zaman vermek gerekir, ilk açıldığı günler yerine biraz daha mutfağın ve servisin oturduğu günlerde gitmek daha iyi. İşte o yüzden, Mürver şehre dönüşte en çok konuşulanlar arasında olacak. O zamana kadar ufak tefek aksaklıklar da çözülmüş olur.

Haberin Devamı

Grubu büyütüyorlar

Geçen kışın en çok ses getiren mekanlarından biriydi, Nişantaşı’ndaki Must. Bunda en büyük pay Ercan Gümüşkaya’nın. Şimdi Gümüşkaya, ortakları Önder Öztarhan ve Kaan Boyner ile yeme - içme grubunu daha da büyütmek için kolları sıvadı. Önce AVM’lerde açılacak yeni bir brasserie konseptiyle karşımıza çıkacaklar. Adı Michelle olacak. İlk şube Vadi İstanbul’da olacak. Brasserie’lerden sonra ise Must’a çok yakın bir canlı müzik mekanı düşünülüyor. Böylece Must 2.00’de kapandığında geceye mahallede devam edecek bir alternatif olacak.

Bodrum’dan İstanbul’a

Bu yaz Bodrum gecelerinde 3.00 sularında Hazine’de canlı müziğin bitmesiyle hemen karşısındaki Bi Alt Kat’a koşuldu. Bi Alt Kat, Gizli Kalsın’ın ilk günleri gibi. Herkes birbirini tanıyor ve dilediği gibi eğleniyor. Bir tek canlı müzik yok, DJ çalıyor. Yeni sezonda Bi Alt Kat, İstanbul’a da geliyor, Cihangir’de açılıyor. Geç saatlere kadar eğlence isteyenler için iyi bir seçenek olacağı belli.

Jüpiter Group’un bu kış için İstanbul’da bir sürprizi daha var, Aliye Turagay’ın Ceylan Intercontinental otelde bir dönem açtığı Flamingo’nun yerini de almışlar ve şimdiden hazırlıklara başlamışlar.

Bizi neler bekliyor