Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çeşme’den bildiriyorum.
Alaçatı-Aya Yorgi hattında neler oluyor? Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonu Çeşme programında neler var?

Çeşme’den sezonun ilk notları

Çeşme’de turist yok ama neredeyse İzmirliler kadar çok İstanbullu var. İstanbullular rüzgarla imtihan veriyor, çünkü Çeşme her zamanki gibi
uçuyor.

* Alaçatı bu yıl da Çeşme’nin en popüler yeri. Artık İzmir-Çeşme arasında gidip gelme derdi yok. Çünkü Alaçatı’ya Haliç’ten deniz uçağıyla uçuşlar başladı. Seabird ile 227 TL’ye 2 saat 20 dakikada
Alaçatı’dasınız.

* Alaçatı Festivali’ne rağmen Alaçatı sokakları hafta içi çok kalabalık değil. Gecenin ilerleyen saatlerinde gezenlerin sayısı artıyor. Ama daha sakin sakin dükkanlara gire çıka Arnavut kaldırımlı sokaklarda ilerlemek isterseniz saat 20.00 en uygun zaman. Bu arada yüksek topuklarla yürümekte inat edenler komik duruma düşüyor.

Haberin Devamı

* Alaçatı barlarına bu yıl Tom Tom Sokak’tan tanıdığımız Tektekçi ve Nişantaşı’ndan tanıdığımız Biber eklendi. Mi Casa ya da Pico da tercih edilebilir.

* Yaya’nın ve Agrilia’nınsa yemekleri her zamanki gibi çok başarılı. Tuval’in kalabalığına girmek istemeyenlere tavsiye edilir. Farklı lezzetler isteyenler, yeni açılan L’Escargot’yu deneyebilir.

* Alaçatı’da Midnight Express’ten Madame Coco’ya İstanbul’da gördüğümüz birçok mağaza var. Bellazure’un şile bezi elbiseleri ve Ayşe’nin Dolabı’ndaki yatak örtüleri kesinlikle görmeye değer.

* Bu gezide Alaçatı’da beni en mutlu eden şey, Millfest Moda Günleri nedeniyle kurulan tezgahlar arasında Ümit Ünal markasına rastlamak oldu. Bu yıl Galatamoda’ya katılmayan Ümit Ünal’ın çok güzel elbiselerini 20 liraya burada bulmak sevindirici. Sırf bunun için bile Çeşme’ye gelinir ama ne yazık ki Ümit Ünal tasarımları hafta sonuna kalmadı.

* Alaçatı Port’taki Ferdi Baba, İstanbullular için hâlâ çok popüler ama sıradan bir balıkçıdan farkı kalmamış. Ne mezelerde, ne balıklarda bir numara var. Gerçi Şifne’deki yeni yeri için Alaçatı Port’tan daha iyi konuşuluyor. İyi balık yemek istiyorsanız
Dalyan’dan şaşmamakta fayda var.

* Buraya kadar gelip de Çeşme lezzetlerini yemeden geri dönmek olmaz. Bir kumrucular var, bir de pideciler. Ben pidecilerdenim. Favorim Ilıca’daki Dost Pide. İncecik çıtır pideleriyle bir klasik. Ayrıca plajda midye dolma yenilecek. En iyi çöp şiş için Şantiye açıkhava sinemasının önündeki Biz Bize’ye gidilecek. Veli ve İmren’in sakızlı dondurması da unutulmayacak.

Haberin Devamı

* Çeşme’de en iyi plaj Çiftlikköy’deki Fun Beach, eski adıyla Kum Beach. Bir de Sun&Sea var şimdi. Çocuklular içinse en iyi kumsal Ilıca’daki Çeşme Sheraton’da.

Çeşme’de gelecek program

* Uluslararası Alaçatı Festivali bu akşam MFÖ konseriyle sona eriyor.
MFÖ saat 22.00’de Bu Bi Olay Yeri@Alaçatı Beach Resort’ta sahneye çıkıyor.

* Alaçatı Festivali’nin hemen ardından pazartesi akşamı Alaçatı Caz Festivali Yucca Otel’de başlıyor.
6 Eylül’e kadar birçok tanıdık isim konser verecek. Festival, Neşet Ruacan Quartet’le ayın 25’inde başlıyor.
26 Haziran’da Kerem Görsev,
29 Haziran’daysa Burhan Öcal ve Tuluğ Tırpan konseri var.

* Babylon Aya Yorgi’de ‘Oldies But Goldies’ partisiyle dün gece açılış yapıldı. Bu akşam İzmir’in ünlü kulübü 1888 ilk Babylon partisini veriyor. Polonyalı house ikilisi KDMS ve Dinamo 103.8’in DJ’i Tutan geceye renk katıyor.
29 Haziran’da ise Babylon Aya Yorgi’de ZAZ sahneye çıkıyor, 30 Haziran’da DJ Bob Sinclar set başında.

Haberin Devamı

* Gelecek cuma heyecanlı bir parti daha var. Melisa Çakarlar’ın her yıl Çeşme’de düzenlediği dolunay partisi bu yıl siyah-beyaz konseptiyle Bobou’da.

* 29 Haziran’da yenilenen Sole Mare Beach Club’da Suat Ateşdağlı çalıyor. Bu arada Aya Yorgi’de Aya Yorgi Hall ve Kafepi Beach Club da yeni mekanlardan.

* Yine 29 Haziran’da Alaçatı’da Supperclub açılıyor, Sophie Del Carmen’in performansıyla. Supperclub artık biraz demode kalmadı mı? Bakalım göreceğiz.

Kaçırılmaması gereken iki konser

Bu akşam İstanbul’da iki önemli konser var, kaçırdığım için üzüldüğüm. Biri Charlotte Gainsbourg konseri. Jane Birkin ve Serge Gainsbourg’un kızını ‘Jane Eyre’, ‘Antichrist’ ve ‘Melancholia’ filmlerinden de tanıyorsunuz. Gainsbourg’un Türkiye’deki ilk konseri Maçka Küçükçiftlik Parkı’nda.


Diğeriyse Fazıl Say’dan bir dünya prömiyeri. Haliç Kongre Merkezi’ndeki konserde Fazıl Say, İstanbul Müzik Festivali şerefine bestelediği ‘Mezopotamya’ başlıklı ikinci senfonisini ilk defa dinleyicileriyle paylaşacak. Fazıl Say’a şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.