Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Venedik Bienali nedeniyle İtalya gündemimizdeyken şimdi de Como Gölü’ne uzanıyoruz. İşte Como Gölü hakkında bilmeniz gerekenler.

1 Villa D’Este görülmeli: Como civarının en çok bilinen oteli. Cernobbio’da 1570’te ev olarak yapılmış. 1873’ten beri lüks otel hizmeti veriyor. Ünlü film yıldızlarından kraliyet ailelerine birçok önemli misafir ağırlıyor. Zaten o fiyatlarla başkalarını ağırlaması da zor. Ama henüz sezon yeni açıldığı için sakin. Cernobbio’da Villa D’Este’den sonra gidilecek yer; Harry’s Bar. Cipriani’cilerden tanıyorsunuz Harry’s Bar’ı. Gitmişken Brad Pitt’ten George Clooney’ye birçok Como müdavimiyle burada karşılaşmak da mümkün.

Hızlandırılmış Como turu

Haberin Devamı

2 Bellagio gezilmeli: Tremezzo’nun tam karşısında bir Ortaçağ kasabası. Villa Serbelloni Bellagio’nun en öne çıkan oteli. Burada kalmasanız bile gezmeye mutlaka uğranmalı.

3 Brunate’ye teleferikle çıkılmalı: Como’da yürürken teleferikle Brunate’ye çıkıp manzarayı bir de buradan izlemek gerekiyor. Como’da bulutlar bile resim gibi.

4 Gölde tekne gezisi yapmalı: Küçük teknelerle gölde gezintiye çıkıp, göl kenarındaki evleri ağzınız açık izleyebilirsiniz. Bunu yaparken de ister istemez insan düşünüyor; neden bizim Boğaz’da böyle vızır vızır işleyen deniz taksi seferleri olmadığını... Bizde var olan deniz taksilerinin de, neden deniz üstünden çok, denizaltındasınız hissi verdiğini.

5 Bu restoranlar denenmeli: Yemek için Cernobbio’da Raimondi Villa Flori-Tavernola ve Bellagio’da Silvio, Alle Darsene di Loppia ve Mistral Ristorante’den şaşmamakta fayda var.

6 Laglio seferi yapmalı: George Clooney’nin ve Donatella Versace’nin villalarının olduğu bölge. Hatta burada teknelerle özel Clooney turları bile yapılıyor ama Clooney’nin villasına sadece 100 metreye kadar yaklaşmak mümkün.

7 Isola Comacino teftiş edilmeli: Göl üstündeki tek ada. Burada Locanda Dell’Isola Comacina’da yemek yiyebilirsiniz.

8 Villa Olmo turu yapmalı: George Clooney’nin villasında gözümüz yok ama yine de Como’da bir villa gezmeliyim diyorsanız halka açık olanlardan en dikkat çekeni: Villa Olmo. Freskolarla süslü odaları ve şahane bahçesi gez gez bitmiyor.

Haberin Devamı

9 İpek Müzesi görülmeli: Como, ipeğiyle ünlü. Avrupa’daki ipek üretiminin yüzde 80’i burada yapılıyor. İpek eşarplar, bluzlar, kravatlar için bulunmaz bir cennet. Bunun için bir İpek Müzesi bile var.

10 Outlet’lere gidilmeli: Buraya kadar gelmişken alışverişe vaktiniz ve tabii merakınız varsa 30 dakikada sınırı geçip biraz İsviçre havası alabilirsiniz. Foxtown, Lugano’da lüks markaların olduğu bir outlet merkezi. Floransa’daki outletlerle kesinlikle yarışamaz ama yine de Jil Sander’den Prada’ya kadar birçok markayı burada bulmak mümkün.

Daha yakında ise Vergottini Outlet var. Outlet’e kadar yorulamam derseniz Como’da en iyi markaları bulabileceğiniz iki mağaza var, lüks markalar satan butik zincir Tessabit ve çanta ve ayakkabı seçenekleriyle dikkat çeken Laura Epifani. Ayrıca mobilya, aksesuar ve giysi koleksiyonlarını bir arada bulabileceğiniz MdL adlı bir de konsept mağaza var.