Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Biri ünlülere söylemeli, Adriana Lima’dan Marc Jacobs’a son birkaç gündür mavi tıklı ünlüler de dahil ‘Instagram fotoğraflarınızı çalacak’ balonunu paylaşıyor.

Hatırlarsınız, aynı sosyal medya söylentisi daha önce de Instagram yerine Facebook için başlatılmıştı.

Peki ama bunun gerçek olmadığını kimse düşünemiyor mu, paylaşmadan önce?

Ya da eğer gerçekten böyle bir durum varsa sadece bu post’u paylaşarak kurtulabileceklerini mi sanıyorlar?

Uygulamayı indirerek, bir tıkla kullanıcı koşullarını kabul ederek zaten Instagram’ın şartlarına uymuş, istedikleri maddelere izin vermiş oluyorsunuz. 

Haberin Devamı

Kaldı ki Instagram’ın ya da Facebook’un sizin fotoğraflarınızı çalmakla uğraşmasına gerek yok.

INSTAGRAM FOTOĞRAFLARINIZI ÇALACAK YALANI

İnternette paylaştığınız her fotoğraf aslında bir nevi kamuya açılım oluyor.

Siz sadece yakınlarınızla paylaştığınızı düşünseniz bile yakınlarınızın başka yakınlarıyla sizin fotoğrafınızın ekran görüntüsünü paylaşmasıyla başlıyor her şey ve işte ondan sonra ister Instagram’a karşı post koyun, ister başka önlemler almaya çalışın sonuç değişmiyor.

Fotoğraflarınız çalınmasa da yayılıyor.

İşte durum böyleyken hâlâ ‘Instagram fotoğraflarımızı çalacak, izin vermiyoruz’ post’u komik olmaktan öteye gitmiyor.

Çevreye karşı ikiyüzlülük

Prens Harry’nin eşi Meghan’ın misafir editörlüğünü yaptığı İngiliz Vogue dergisinin eylül sayısında Jane Goodall ile konuşurken çevreye duyarlı oldukları için en fazla 2 çocuk yapacaklarını açıklamasının hemen ardından Prens Harry, Meghan ve bebekleri Archie’nin 2 hafta içinde 4 kez özel uçakla seyahat etmesi çok eleştirildi.

Sonrasında, Elton John’un, özel uçağı kendisinin sağladığını, masrafını karşıladığı gibi karbon zararını minimize etmek için bu alandaki araştırmalara yüklü bir bağış yaptığını açıklaması da eleştirileri durduramadı.


INSTAGRAM FOTOĞRAFLARINIZI ÇALACAK YALANI

Sadece İngiliz basını değil, dünya basını Prens Harry ve Düşes Meghan’ı çevreye karşı ikiyüzlü olmakla suçluyor.

Hatta “Kahve almaya da özel uçakla gitsinler” diye dalga geçiyorlar.

Peki ama hangimiz çevreye karşı ikiyüzlü değiliz ki?

Kim gereksiz kâğıt, peçete israfı yapmadığını, hiç plastik kullanmadığını, imkânı olsa asla özel uçağa binmeyeceğini söyleyebilir ki?

Haberin Devamı

Günümüzde sıradan sosyal medya fenomenleri bile özel uçaklarda poz verirken, hatta Gatwick Havalimanı bu konuda daha da ileri gidip sadece fotoğraf çektirmek için terminalin ortasına bir özel uçak maketi yerleştirmişken İngiliz kraliyet ailesinin annesini paparazzilerden kaçarken trafik kazasında kaybeden bir ferdinin eşi ve yeni doğmuş bebeğiyle özel uçakla seyahat etmesine bu kadar acımasız yaklaşmamalı.

Bodrum’dan sevindirici haber

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un incelemeleri sonucunda Bodrum’daki tam 8 inşaat projesi mühürlendi haberine sevindik.

Bodrum’un bir beton yığınına dönüşmesine hiçbirimiz kayıtsız kalamazdık.

Elbette, zararın neresinden dönülse kârdır, ama keşke doğa katliamı yapılmadan önce gerekli önlemler alınsa ve bu projeler bu hale gelmeden önce durdurulabilseydi...

INSTAGRAM FOTOĞRAFLARINIZI ÇALACAK YALANI