Londra ve Tulum Bodrum’da buluştu

Londra ve Tulum Bodrum’da buluştu

Londra’dan bir uçak dolusu popüler isim hafta sonu Bodrum’daydı, Bodrum Edition’da A Hotel Life’ın kurucusu Ben Pundole’nin doğum günü partisine katılmak için.

Ben Pundole, Londra’nın bir döneme damga vuran Met Bar’ının başındayken Madonna ile arkadaş oluyor ve daha sonra Madonna kendisini efsane gece kulübü Stüdyo 54’ün ve Morgan otel grubundan Public ve Edition’a birçok otelin yaratıcısı Ian Schrager ile tanıştırıyor.

Ben Pundole, tam 20 yıldır Ian Schrager ile çalışıyor.

Londra ve Tulum Bodrum’da buluştuDoğum günü partisinde Bob Geldoff’un model ve şarkıcı kızı Pixie Geldoff’tan House of Holland markasının kurucusu Henri Holland’a, Prens Harry’nin eski sevgilisi olarak tanıdığımız model Cressida Bonas’tan sunucu Nick Grimshaw’a eğlenceli birçok isim var.

Ama benim asıl ilgimi çeken Eduardo Castillo oluyor.

Peki ama neden?

Eduardo Castillo, Tulum’un meşhur oteli Habitas’ın yaratıcısı, aynı zamanda doğaçlama müzik de yapıyor.

Bu hafta sonu da iki Türk müzisyenle birlikte Mardevela adını verdiği performansını sergiledi.

Eduardo, geçen yıl da Bodrum Edition’da konser vermiş, daha önce de iki yaz Xuma Beach’in Chill Out Festival’inde çalmış.

Tam 8 yıl üstüste Burning Man’de de performans sergilemiş bir müzisyen.

Peki ama neden radarımıza giriyor?

E, malum Tulum, son yıllarda Türkiye’de birçok popüler ismin favori tatil beldesi.

Ama artık gidenlerin çoğu Tulum’un ruhundan çok, Instagram’da like’lar getirmesiyle ilgileniyor.

Peki ama Tulum’un popülerleşmesinde etkisi olan Eduardo Castillo biz Türklere nereyi soruyor dersiniz?

Bonjuk Bay’i.

Geçen hafta sonu Bonjuk Bay’de Bonjuk Burn adını verdikleri festival olduğunu da eklemeden geçmiyoruz tabii, arabayla Bodrum’dan kaç saatte gideceğini anlatırken Eduardo’ya.

Bu arada Bonjukcular keşke kendi festivallerine daha iyi ya da basit bir isim koysalarmış, böyle ister istemez kulağa son derece özenti geliyor.

Ana yemek olarak karnabahar

Ben Pundole’nin doğum günü yemeğinde Brava’nın Perulu gezgin şefi Diego Munoz, özel bir vegan mönü hazırlamış, doğum günü sahibine jest yapmak için.

Peki ama ana yemekte ne var dersiniz?

Karnabahar.

Evet, dünyada avokadodan sonra en büyük yükseliş karnabaharda.

Artık eskisi gibi ana yemeğin yanında sebze garnitürü olarak değil, ana yemek olarak sunuluyor.

Alışmakta fayda var.

Bu arada hatırlatalım Diego Munoz, 1 Haziran’da dünyanın en iyi 50 restoran listesinde yer alan Londra’daki Lyles restoranın şefi James Lowe ile özel bir yemek yapacak Brava’da.

Bodrum uluslararası bir destinasyon oluyor

Brava’da pazar öğlen Serafina’nın hazırlıklarıyla ilgilenen Metin Şen ve Maça Kızı’nın yaratıcısı Sahir Erozan’la sohbet etme şansım oluyor.

Emre Ergani de, Marc Matar da Bodrum’daki diğer işletmelerin patronlarıyla son derece iyi ilişkiler içinde.

Doğrusu, rekabeti ve dostluğu ayırabilmek çok önemli bir meziyet.

Bunu başarabilenler sayesinde Bodrum, uluslararası bir destinasyon olacak.

Çünkü sadece bir markanın iyi iş yapması Bodrum’u global bir destinasyon yapmak için yeterli değil.