Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dumbo yükselişte: Evet, Brooklyn uzun süredir yükselişte. New Yorklular artık

New York’ta neler konuşuluyor
Manhattan’ı fazla turistik buluyor. Mahalle hayatına geri dönüş için Brooklyn’i tercih ediyor. Williamsburg son yıllarda çok popülerdi, tıpkı bizim Karaköy gibi daha bohem ve cool bir havası vardı. Şimdi ise Brooklyn’de yükselen bölge Dumbo. Dumbo’da nefis Brooklyn Köprüsü manzarası da etkili tabii bunda. Ama bölgeyi asıl canlandıran 1 Hotel’in açılışı, 1 Hotel nefis panoramik manzaralı terasıyla New York’ta güneşi batırmak için en iyi noktalardan biri. İçkinizi yudumlarken bir yandan Özgürlük Anıtı’yla göz göze geliyor, bir yandan köprüden geçen yayalarla arabaları izliyor, bir yandan da güneşin batışıyla her dakika değişen renklerden gözlerinizi alamıyorsunuz. Parliament mavisi denilen mavi tonunu da en iyi burada görüyorsunuz. Tam en iyi ışığı, renkleri yakaladım bir selfie patlatayım dediğiniz anda, bir bakıyorsunuz 5 dakika sonra renkler daha da güzel oluyor. Gece ışıklarıyla daha da doyamıyorsunuz Instagram kareleri çekmeye.

Haberin Devamı

Şehirde 3. Soho House açılıyor: Dumbo’nun en yeni mekânı Tepebaşı’nda şubesi olan Londra orijinli İtalyan restoranı Cecconi’s. Cecconi’s’i ve manzarasını New Yorklular çok sevmiş. Şimdi ise Cecconi’s’in yer aldığı şahane binanın tepesine kurulacak olan Soho House heyecanla bekleniyor. Meatpacking ve Ludlow House’dan sonra New York’un üçüncü Soho House’u burada açılacak.

New York Moda Haftası: Moda haftası nedeniyle şehrin her köşesinde boyuna

New York’ta neler konuşuluyor
posuna bakmadan, süpermodellere taş çıkaracak pozlar veren blogger’lara rastlamak mümkün. Hepsi moda dergilerinden fırlamış gibi giyiniyor, neredeyse ağızlarına girecekmiş gibi duran dizüstü uzun çizmelerin geri dönüşü ise ürkütüyor. Çünkü çok az kişiye yakışıyor.

Irma: Herkes hayatındaki en önemli kişiden bahseder gibi Irma’dan bahsediyor. Irma bugün nerde, ne durumda, nereye gidiyor anbean takip ediliyor. New Yorklular en çok da St. Barts’a üzülüyor, jet set tatil adasının sular altında kalmasına.

Haberin Devamı

Vanity Fair’de bayrak değişimi: Efsane yayın yönetmeni Graydon Carter’ın Vanity Fair’deki görevini bırakacağını açıklaması şaşkınlık yarattı. Graydon Carter tıpkı ‘Şeytan Prada Giyer’e konu olan Anna Wintour’un Vogue’la özdeşleşmesi gibi Vanity Fair’le özdeşleşmişti. Caitlyn Jenner kapağından Annie Leibovitz imzalı döner kapaklarına unutulmaz işlere imza attı. Şimdi ise Patrick Demarchelier imzalı fotoşopsuz, Meghan Marklelı Ekim kapağıyla da çok ses getirdi. Graydon Carter, New York’ta sadece dergicilikte değil, yeme-içme hayatında da önemli bir figür, Monkey Bar, Waverly Inn gibi çok sevilen restoranlara ortak olması nedeniyle. Carter’ın bundan sonraki adımı da, kendisinden boşalan koltuğa kimin geleceği de merak ediliyor.

Trump ve 5. Cadde: 5. Cadde’de her trafik kilitlenişinde “Trump geldi herhalde” deniliyor. Oysa Trump gelse de gelmese de Trump Towers önündeki protestolar gece gündüz devam ediyor. Tek fark, Trump geldiğinde bir siyah araba konvoyu oluyor. Şaşırıyor muyuz? Hayır.