Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her şey geçen hafta Hürriyet Cumartesi’nin “Türkiye’nin en iyi doğa otellerini seçiyoruz, jürimizde olur musunuz, hangi otelleri önerirsiniz?” demesiyle başladı.

O gün seçenekleri sıraladığımdan beri Kazdağları’na Manici Kasrı’na gitmek istiyorum.

Kazdağları olmazsa, en azından şehirde doğaya kavuşma hayalim var.

Sonunda hayalim gerçek oluyor, önce Polonezköy’de buluyorum kendimi, MisBahçem’de elma ağaçlarının arasında uzun bir yürüyüş, bahçede güneşin altında çay keyfi ve sonra dükkândan şekersiz reçel, elma sirkesi derken minik bir alışveriş...

Haberin Devamı

Polonezköy’den dönüşte daha ruhum hazır değil, şehrin kalabalığına karışmaya.

Üçüncü köprüden geçip kendimi Kilyos’ta buluyorum.

Demirciköy’de Babylon’un büyük ümitlerle açılan ve ne yazık ki kısa sürede kapanmak durumunda kalan plajındayım.

Babylon’un hedefi burayı sadece yazlık bir plaj değil, organik tarımla ilgilenenden kışın şömine başında kitabını okumak isteyene, yazın müzik festivaline katılmak isteyenlere hitap edecek 12 ay yaşayan bir yer yaratmaktı.

Şimdi Babylon’un yerine Milyon Beach gelmiş.

Milyon Beach adıyla repertuvarında Hande Yener, Hadise, Murat Boz gibi isimleri ağırlayacak gibi görünse de aslında caz brunch’larıyla dikkat çekiyor.

Elif Çağlar’dan Dolunay Obruk’a tanıdık isimler var programda.

Milyon Beach’i de gezdikten sonra Mako adlı çok tatlı bir balıkçıda alıyoruz soluğu.

İstanbul’da bir öğleden sonrayı bir sahil kasabasında tatilde hissiyle bitiriyoruz.

Daha ne isteriz?

Şehirde bahar tatili

Meraklısına süper festival

Bu hafta sonu müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi buluşturan Sonar Festivali şehirde.

Dün başlayan festival bugün de Zorlu PSM’de.

Canlı ve DJ performansların yanı sıra görsel işitsel şovları, gündüz gerçekleşecek söyleşi, panel ve atölyeleri de içinde barındıran zengin bir programı var.

Müzik programında Fatboy Slim, Black Coffee, Booka Shade, Pan-Pot, Joseph Capriati, Forest Swords, Damian Lazarus & The Ancient Moons, Gas, Rival Consoles, Jon Hopkins, Ferhat Albayrak, Islandman, Vessels, Vök, Zozo, Murat Uncuoğlu B2B Alican, Ahu ile SonarLab by Red Bull Music sahnesinde yer alacak Erol Alkan, Honey Dijon, Shigeto, Lanark Artefax, Levni, Magma Pia, Courtesy, Flava D, Fatima Yamaha, Keram Akdağ, Nosaj Thing, Zeynep Erbay, Analog Kültür Experiment performansları olacak.

Haberin Devamı

Yaratıcılık ve teknoloji platformu Digilogue sunumuyla gerçekleşecek performanslar arasında ise Adrien M & Claire B’nin sanat, hayal gücü ve gerçek dünyanın sınırlarını ortadan kaldıran projesi Hakanai ve yapay zekâ ve makina öğrenim uygulamalarını dijital bir büyü içinde izleyicisine sunan Hyper_Hologram da var.

Ayrıca, ücretsiz katılıma açık Sonar +D’nin görsel sanatlar, interaktif içerik, sanatçı konuşmaları, sunumlar, demolar, workshop, sektörel ve yaratıcılık bazlı panellerle dolu programı da kaçırılmamalı.