Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni restoran sezonunu açtık. Carluccio’s’dan La Boom’a teftişe çıktık. Sırada yakında açılacak Raika var

İki gün üst üste iki yeni restorana gittim. Önce Carluccio’s’la başlıyorum. Carluccio’s, Jamie Oliver’ı da yetiştiren İtalyan şef Antonio Carluccio’nun İngiltere ve Ortadoğu’da kurduğu restoran ve market zinciri. Kanyon’un ana kapısından girince hemen sağda. Çalışanlar son derece ilgili. Hatta biraz fazla ilgili. Daha market kısmında makarnalara ve soslara bakarken sizi bir masaya oturtmak için yanınızdan ayrılmıyorlar.
Carluccio’s farklı oturma alanlarından oluşuyor. Mönü zengin, paylaşım tabakları güzel. Ama bir İtalyan restoranına bu kadar kötü mozzarella peyniri yakışmıyor. Daha açılalı çok yeni olduğu için servis de oturmamış. Başlangıçlar ve ana yemekler aynı anda geliyor, başlangıcı önce istediğimizi ne kadar tembih etsek de. Yine de Kanyon’da yeni bir seçenek olması sevindirici. Carluccio’s’un biraz çabayla yakında daha iyi olacağını umuyorum.

La Boom şaşırtıyor
Beni asıl şaşırtansa ertesi gün gittiğim La Boom oluyor. İstinye-Emirgan sınırında, bütün ihtişamıyla duran Halas’ın tam karşısında. Doğrusu bu bölgede böyle bir yer hiç beklemiyorum. Büyük bir eksikliği kapatmış. Bölgenin Lucca’sı olma yolunda ilerliyor. Çünkü hem yemekleri (özellikle rigatoni piti), hem kokteylleri, hem de yemekten sonra hızlanan müziğiyle dikkat çekiyor.
İstanbul’da görmeye alıştığımızdan çok daha düzgün bir kalabalığı var, en azından şimdilik öyle. Daha açılalı kısa bir süre olmasına rağmen hafta içi akşamları bile dolu. Ayrıca her cumartesi şampanyalı brunchlar düzenleyecekler. Cumartesi 14.00-18.00 saatleri arasında DJ Kerem Onger çalacak. Böylece gündüz partileri Emirgan’a gelecek. La Boom için New York’taki Bagatelle örnek alınmış. Zaten genç ortaklar Umut Evirgen ve Nicol Başoğlu, New York’tan yeni dönmüş. Mekan sahipleri işin başında. İşin başında olunca fark da hissediliyor. La Boom’u hâlâ denemediyseniz bir an önce denemekte fayda var.

Raika geliyor
İstanbul Doors Group’un The Marmara Taksim’in çatısında açacağı Türk restoranı için isim arayışı uzun sürdü. Hem Türk ismi olacak, hem yurt dışında şube açıldığında yabancılar tarafından da kolay telaffuz edilecek bir isim arandı. Sonunda, karar verildi, Raika. Raika, Türk mutfağından lezzetler sunacak. Hatta ileride yurt dışına da açılması planlanıyor. Dekorda iç mimar Hakan Ezer’in imzası var. Mekanın bu ay açılması bekleniyor.

Haberin Devamı

DOT’UN SÜRPRiZi: BÜLENT ERKMEN

Haberin Devamı

Bülent Erkmen ve Dot, bu sezon işbirliği yapıyor. Bülent Erkmen’in Aslı Mertan’la yazdığı ve kendi yönettiği ‘İki Kişilik Bir Oyun’u Dot ve Salon İKSV ortak yapımı olarak kasımda Salon İKSV’de izleyebileceğiz. Oyuncular Ece Dizdar, Tan Temel, Pınar Töre ve Serkan Salihoğlu. Dot sezonu kasıma kadar açmıyor sanmayın. Bu ayın 26’sında Maçka Gmall’da ilk oyun başlıyor; ‘Sarı Ay’. David Greig, yazmış, Pınar Töre yönetiyor. “Çağdaş bir Bonnie and Clyde masalı” diye özetledikleri oyunda Gizem Erdem, İbrahim Selim, Kaan Turgut, Su Olgaç ve Ayşecan Tatari sahnede olacak. Ayrıca Dot’un yeni sezonunda ‘Altın Ejderha’ ve ‘Silindi_R’ adlı iki yeni oyunu daha olacak. Heyecanla bekliyoruz.