Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İmza lezzetler, yeni mekanlar, en çok merak edilenler... İstanbul’da keyifli bir lezzet turuna var mısınız?

En sürpriz mekan

- Rona Asya: Suadiye Otel’in terasında açılalı henüz birkaç hafta olan mekan bu yazın sürprizlerinden. Miami Nobu’dan gelen Taylandlı şefi Ronnie Jariyawiriya ile başarılı bir Asya mutfağı füzyonu sunan restoranın başında otelin sahibi Sadıkoğlu ailesinin üçüncü kuşak temsilcilerinden Merve Sadıkoğlu var. Dana gyozo, ördek bao, Tayland usulü şişte bıldırcın ve modern maki roll’ler başta olmak üzere menünün neredeyse tamamı iddialı ve lezzetli.

Haberin Devamı

En heyecanla beklenen

- Pandeli: Heyecanla beklediğimiz mekan Yücel Özalp ve Menderes Utku ortaklığında yeniden açılıyor. Eskiye uygun şekilde hazırlanan menüde Pandeli’nin eski menülerinden yemekler derleniyor, dekorasyondan menüye her şey geçmişe saygı çerçevesinde yenileniyor.

Sezonun enleri

En yeni menüler

- Spago:
Ünlü şef Wolfgang Pack’ın Spago’su St Regis Hotel’in üst katında açıldığında epeyce ses getirdi ve doğal olarak herkes hikayenin seyrini merak etti. “Kan mı kaybediyor acaba?” dediğimiz zaman doğru bir manevrayla Murat Bozok’tan danışmanlık almaya başladılar. Akabinde de Bozok, mutfağı Cihan Kıpçak’a devretti, genel müdür de Deniz Zengin oldu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen Wolfgang Puck Dining Group’un operasyon müdürü Alex Resnik’in belirttiğine göre, dünyanın farklı yerlerinde şubeleri olan Spago’nun en özgün olanı şu an İstanbul’dakiymiş. Zira Cihan şef menüye fazlasıyla lokal dokunuşlar yapmış. Özelikle mısırlı agnolotti makarna ve düve pirzolası çok başarılı. l Lacivert: Yıllardır çizgisini devam ettiren Lacivert’in başarısının arkasındaki en önemli isimlerden biri, açıldığı günden beri mutfağın başında olan Hüseyin Ceylan. Hüseyin şef mesleğine duyduğu heyecanla yeni neslin örnek alması gereken isimlerden. Istakozlu ev yapımı spagetti ve füme patlıcanlı ton balığı carpaccio menünün yenilerinden.

- La Petit Maison: Fransız Rivierası’nın özgün lezzetlerini kendine has yorumuyla

Sezonun enleri
sunan mekan, sürekli mevsimsel değişiklikler yapılan menüsüyle dinamizmini koruyor. Kırmızı soğan ve keçi peynirli kuşkonmaz ve mango chutney ile servis edilen kaz ciğeri torchon sezonun yenilerinden.

Haberin Devamı

- Escale: Topaz’ın kapılarını kapatmasıyla birlikte şef Tevfik Alpaslan ve ekibi Escale’in mutfağının başına geçti. Mutfakta kullanılan malzemelerin çoğunluğu coğrafi işaretli ürünlerimiz. Malatya’nın çir kayısısıyla hazırlanan sosla sunulan füme siyez bulgurlu etli kuru patlıcan dolma ve dağ mantarlı ezme buğdayla servis edilen Çanakkale Biga’nın dana kaburgası yeni menünün yıldızlarından.

En çok konuşulan

- Four Seasons Bosphorus: Bahçesinin bir bölümünü ocakbaşına çeviren otel bir anda eleştiri oklarına maruz kaldı. Nargile ve ocakbaşı konseptinin Boğaz’ın dokusunu bozduğu konusunda sert yorumlar geldi. Fakat otelin ağırlıklı turist kitlesinin ihtiyacına kendi kalite standartları çerçevesinde çözümler ürettiğini düşününce otel yönetimine hak vermemek elde değil. Bu arada, Köşebaşı’ndan transfer ustanın kebabı oldukça iyi.

Haberin Devamı

En çok merak edilen

Sezonun enleri

-Ruby: Ali Ünal’ın birkaç hafta önce açtığı mekan gece hayatının nabzını tutmaya başladı. Ruby’nin restoranı en az barı kadar iddialı. Menüde modern tat ve sunumlar ağırlıkta olsa da klasik Türk yemekleri için de bir bölüm var. Şef Ertan Özturan’ın malzeme seçimindeki özeni tabaklarda hissediliyor. Noodle ve makarnaların hepsi günlük hazırlanıyor. Ördekle hazırlanan salata ve çıtır sarma oldukça lezzetli. Aromatik kuzu ve et lokum ise steakhouse’lara rakip olacak lezzet ve kalitede.

-Mürver: Danışmanlığını Mehmet Gürs’ün yaptığı Mürver’in mutfağında Yılmaz Öztürk var. Mekanın en önemli özelliği sürekli odun ateşiyle yanan açık ızgarası, odun fırını ve burada lezzetlendirdikleri yemekleri. Külde pişirilip ardından glaze edilen ahtapot ve birkaç teknikle pişirilen kuzu imza lezzetlerden.

Sezonun enleri